MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 грудня 2018

4534 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 грудня

Чотири стратегічні виміри томосу про автокефалію Православної церкви України

Сьогодні складно сказати, де за якийсь час будуть Москва, Брюссель, Анкара, Ватикан чи Фанар. Так само, дивлячись на календар 2019-го, складно сказати де вже дуже скоро буде Київ. Зміни, що стаються у православній церкві, стабілізують цю волатильність, принаймні з українського боку, й дають більшу впевненість, що перетворення останніх п'яти років – це не тільки новий масштаб амлітудного коливання, але й ознака появи тривалішого вектора.

Група "Першого грудня": Коли обидві правди справедливі, ставати на лише одну з них – небезпечно

Якнайперша наша осторога спрямована до всього суспільства: слід визнати справедливість обох перелічених вище правд і усвідомити, чому небезпечно ставати лише на одну з них. У тій затятості, з якою ми схрещуємо ці правди, проявляється інерція нашої тривалої бездержавності. Натомість державний народ уміє відрізнити головне від другорядного і стати на захист першого. Наш особливий заклик – до учасників Революції гідності. Якими були б наші дії, якби дозорці помітили, що силовики Януковича таємно підкрадаються до барикад Майдану?

Чотири напрями церковної агресії РФ проти України

Всі ці напрямки і є на сьогодні основними для Кремля. Мета зрозуміла: максимально загострити соціальні суперечності, протести у країні, які складуть картинку нестабільності. Як місцеві релігійні осередки, так і дезінформація в медіа, поширення чуток і провокацій, заклики до протестів будуть частиною цієї гри проти України. А аудиторією будуть не тільки прихильники "русского мира", але й усі православні віряни, які відвідують церкви Московського патріархату.

Без "доісторичної" церкви не матимемо сучасної держави – журналіст

Люди, які навіть у день історичного для України Собору продовжують повторювати, що Україні потрібна сучасна економіка, а не доісторична церква, що все це витівки влади, якій потрібно боротися з корупцією, а не на соборах засідати, не можуть второпати однієї дуже простої істини. Внаслідок приєднання до Москви Україна не пройшла свій історичній шлях разом із усім континентом. Тут у нас – далеко не ХХІ сторіччя. Наша країна тільки вибирається із Середньовіччя, а сусідня Росія навіть не намагається з нього вибратися.

Нове інтерв'ю Лаврова – нагадування, що кремлівська політика щодо України не змінюється

Передноворічне інтерв'ю Лаврова просто нагадує, що політика Кремля не змінюється. І відмова від визнання бандитів – це просто констатація бажання перетворити на "ДНР" усю Україну. І не тільки шляхом допомоги своїм союзникам на виборах у нашій країні, до речі. У тому ж інтерв'ю Лавров звинуватив Київ у підготовці провокації "на кордоні з Росією в Криму" після закінчення терміну воєнного стану в нашій країні. А це звинувачення – прямий доказ того, що Росія не припинила підготовки до прямого військового вторгнення в Україну.

Макаров: Проблеми Макрона – це передусім внутрішні проблеми Франції

Макрон прийшов до влади, з одного боку, як запасний кандидат від великого бізнесу, а з другого – як політик без послідовної програми. Він обіцяв водночас прибрати батіг від підприємців і зберегти соціальний пряник, а так не буває. Французам знадобилося півтора року, щоб це усвідомити, але діти й онуки тих, хто відтягався на барикадах 1968 року, не в змозі виробити переконливу, чітко артикульовану консервативну платформу, а в дорослому світі лівацькі рецепти "вимагайте неможливого" не працюють.

Спотворили найстаріший будинок на Лютеранській вулиці Києва. ФОТО

Сама споруда міського особняка мала за взірець італійські ренесансні вілли авторства великого Андреа Палладіо, зведені у землі Венето. Випусник Московського університету Яким Якимович навчався також за кордоном, служив у канцелярії воєнного міністерства та міністерстві освіти, але високих чинів не здобув. Сулима трагічно загинув у 1840 році і не встиг закінчити маєток, а тому його удова Уляна заповіла занедбаний недобуд під богодільню. Не буду переповідати історію цього закладу та осіб, які опікувалися "Сулимівкою".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини