MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 грудня 2018

4712 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 грудня

Порошенко назвав дату Об'єднавчого собору

Об’єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня 2018 року у Святій Софії, яка протягом століть була центром українського релігійного життя. Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій поінформував мене, що підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського патріархату взяти участь у цій історичній події.

ФСБ готова брехати про причини поранення захоплених українських моряків

Дезінформація полягає в тому, що осколкові поранення троє українських військовослужбовців дістали нібито не в результаті обстрілу катера ПС ФСБ РФ "Изумруд", а "внаслідок вибуху гранати" всередині катера ВМСУ під час "сутички між екіпажем і співробітником СБУ". Він, за версією ФСБ, нібито примушував моряків виконати "злочинний наказ". Травми ще трьох українських моряків, за цією версією, також були отримані "під час бійки" до захоплення судна, а не завдані російськими спецназівцями під час штурму, як це було насправді.

Росіяни щиро не розуміють, чому відповідальні за агресію своєї країни

Вони справді ніяк не второпають, як це так – нести відповідальність за дії своєї країни. І стверджубть, що раз ми всіх судимо за паспортом і навішуємо колективну відповідальність, значить, ми "фашисти". Для них це все одно, що нести відповідальність за циклон, який прийшов із їхнього боку. Вони настільки звикли до того, що влада ніяк від них не залежить, що щиро не розуміють, у чому ж їх звинувачують. Це ж не ми. Це влада. Кремль. Стихія. Чому через дії цієї стихії я, Вася Московін, не можу з'їздити до Харкова? Я що, циклони контролюю?

Журналіст: Дарма глузуєте з Ляшка. Роль клоунів у цьому цирку призначена нам

Ми дуже дотепні люди, але дуже поверхові. Для нас форма давно витіснила зміст, точніше саме бажання з'ясувати, є він чи нема. У цьому контексті можна зрозуміти політків, які не переймаються тим, на що не існує попиту. Навіщо витрачати сили на контент, якщо єдине, що цікавить людей, – це глум. Можливо, це наша національна риса, а можливо – захисний механізм психіки. Так чи інакше, це ніяк не змінює даності: ми сприймаємо політику як цирк, завзято відмовляючись визнати, що роль клоунів у цьому цирку призначена нам. Такі справи.

Як марксистська концепція свободи призвела до тоталітаризму

Спробою обґрунтувати цю теорію як утопію є розвідка польсько-американського історика ідей Анджея Валіцького "Марксизм і стрибок у царство свободи" (1995). У центрі розгляду лежить теза Фрідріха Енґельса з "Анти-Дюрінґа" про "стрибок із царства необхідності в царство свободи" як завершальну мету комунізму. Валіцький намагається продемонструвати, як саме марксистська концепція свободи допроваджує до тоталітаризму, не раз підкреслюючи: розбір цих ідей варто вважати не зведенням рахунків, а з’ясуванням того, чому чимало виразників прагнуло їх утілення.

Антиприклад польсько-українського союзу

Польські політики в повній мірі скористалися перевагою, змусивши українське керівництво зректися частини своїх територій, воз‘єдннання з якими рік перед тим урочисто відзначали як акт єднання України. Тому що це був зраджений союз. Попри жертовність, виявлену українцями в захисті Польщі від нападу більшовиків, польські політики 1921 року в Ризі підписали із СРСР договір, який перекреслював угоду Пілсудського та Петлюри. У результаті поляки отримали державу, до складу якої ввійшли й терени колишньої ЗУНР. 

Три податкові стимули економічного зростання, які не слід ігнорувати

Ми не довіряємо не лише собі, а й усьому світові, який, до речі, в цифрах, а не на словах показує, як можуть працювати податкові стимули економічного зростання. Наприклад, як ідеться у звіті Генерального секретаря ОЕСР лідерам Великої двадцятки, використання механізмів добровільного дотримання податкового законодавства спільно із проведенням офшорних розслідувань вже до червня 2018-го дало можливість юрисдикціям по всьому світові отримати плюс 93 млрд євро додаткових доходів від сплачених податків, відсотків і штрафів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини