MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 вересня 2018

1399 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 вересня

Корисні кремлівські ідіоти: російські українознавці геть не знаються на Україні

Радянський – а тепер і російський – дилетантизм породжує гори трупів, але водночас і створює шанси. Вчора – для країн соціалістичного табору, сьогодні – для колишніх радянських республік. Питання навіть не в тому, що Володимир Путін нічого не розуміє в Україні. Путін взагалі не любить вдаватися в подробиці, він досі не помітив проблем у відносинах між сунітами та шиїтами в Сирії – хоча його авіація й перетворила цю країну на випалене поле. Головне – що в Україні нічого не розуміють навіть ті, кому доручено в ній розбиратися.

У Росії українському журналісту винесли остаточний вирок

Журналіста агентства "Укрінформ" Романа Сущенка остаточно засудили в Росії до 12 років колонії суворого режиму. Таке рішення в середу виніс Верховний суд РФ, який розглядав скаргу захисту українця. Це остання інстанція в Росії, де можна було оскаржувати вирок Сущенка, й останнє засідання в його справі. Як повідомляв громадський захисник журналіста, тепер вирок набере законної сили протягом десяти днів. Сам розгляд апеляції проводився в закритому режимі, адже справа маркована грифом "цілком таємно".

Покроково: Як я можу допомогти Олегу Сенцову?

Міжнародний розголос сприяє активному обговоренню проблемі ув’язнення Сенцова на рівні державних управлінців. Так минулого тижня мер Парижа, Анн Ідальго, пообіцяла запропонувати на сесії міськради надати Олегу Сенцову звання почесного парижанина. Також стало відомо, що колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера на Нобелівську премію миру. Євросоюз регулярно випускає відкриті заклики до Кремля звільнити Олега Сенцова.

Чому Володимира Балуха не відпускають із російської в'язниці

"Засідання минуло дуже напружено. Мій підзахисний не хотів брати участь, тому його дуже довго виводили з камери. Він пояснив, що не хоче брати участь у цьому фарсі. Захист виступив зі своїми доводами, як я вважаю, абсолютно обґрунтованими, оскільки Залізничний суд явно затягував розгляд клопотання про умовно-дочасне звільнення. Були вжиті всі заходи для того, щоб дочекатися набуття чинності новим вироком і, відповідно, припинити провадження за клопотанням захисту".

Зараз кредити МВФ нам потрібні, але треба думати про зниження боргової залежності – політолог

По правді кажучи, зараз кредити МВФ та інші позики нам потрібні, щоб розплачуватися по боргах. Тобто, це перекредитування. Ми беремо нові борги, щоб розплачуватися за старими. На жаль, набрали занадто багато. Тому в перспективі потрібно думати про зниження боргової залежності. Я вітаю ініціативу Мінфіну й Кабміну України, які розробили довгостроковий план виплат за зовнішніми боргами: поступового зниження зовнішньої боргової залежності. Боргова проблема для нас на найближчі п'ять-сім років – це одна з головних економічних проблем.

До створення освітньої системи майбутнього слід долучитися кожному

Венді пропонує мені зустрітися в звичайному Starbucks. Вона говорить про те, що найбільша невидима проблема в освіті – недостатнє лідерство на рівні вчителів і громад, щоб утілити будь-яку, навіть найкращу реформу освіти. Всі ідеї про зміни навчальних планів і способів викладання розбиваються об простий факт: на місцях нікому все це втілювати. Саме тому Teach For All приділяє стільки уваги культивації лідерства в освіті. Цей виклик не до снаги самим лише вчителям – для його успішного вирішення у змінах у школах мають активно брати участь батьки, місцева влада, бізнес, соціальні робітники й навіть медики.

Час збирати каміння: між абсолютним і відносним злом

Доведеться визначитися, чи потрібна нам сама по собі держава в її нинішньому вигляді – корява, потворна, неефективна, несправедлива. Держава як щось, що, втім, ще можна трансформувати, покращувати, як об’єкт для докладання зусиль. І, перепрошую, як інструмент захисту від сусідньої держави, де те саме, тільки набагато гірше, причому незворотно. Де так само крадуть і грабують, тільки більше, де саджають за перепости, де мріють убивати піндосів і хохлів, де в дитсадках і ЖЕКах співають про Путіна.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини