MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2018

2285 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 вересня

Японське приниження Путіна: навіщо Кремлю безпідставні розмови про "мирний договір"

В Японії відкинули пропозицію Путіна про "мирний договір" без врегулювання територіальної суперечки. Ба більше, генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосихіде Суга зазначив, що японський уряд не буде коментувати кожне висловлювання російського лідера Володимира Путіна…Чи матиме ця історія якесь продовження? – Не думаю. Бо якщо відразу розумієш, що твоя пропозиція буде відкинута, то і коментувати в такому випадку немає чого. А в Кремлі прекрасно знають, що без повернення Південних Курильських островів, ніякого "мирного договору" з Японією не вийде.

Ураган Флоренс: смертоносний шторм досягнув США. ФОТО, ВІДЕО

Погода погіршувалася протягом усього четверга, по мірі того, як швидкість вітру поступово наростала в прибережних районах. Деякі райони штату Північна Кароліна підтопило всього за кілька годин, а рівень моря став зростати. У Національному центрі ураганів заявили, що, попри поступове зниження сили вітру вранці в п'ятницю, шторм залишається надзвичайно небезпечним через значне посилення опадів та штормів. Найбільше ризикують люди, що живуть поблизу річок, струмків та в низинах.

Єврейський новий рік – це лакмусовий папірець проблем Умані

Був в Умані. Такого брудного, сірого, захаращеного міста ніколи в житті не бачив. Проблема не в євреях, а в міському менеджменті. Можливо, в Умані влада неефективна, раз з привабливого туристичного бренду (Софіївка, центр паломництва євреїв) створили майже національну проблему? Єврейський новий рік – це лакмусовий папірець проблем цього міста. Це треба ще дуже постаратись так промахати туристичний сегмент з євреями, щоб на національному рівні тиражувались сотні репортажів про Умань в негативному контексті.

Революція господарів: не обмежуватися лише власним обійстям

Головною перешкодою тут є не корупція, як це можна подумати, а те, що українці й досі не усвідомили себе повноправними господарями всього, що лежить поза їхнім парканом. Статистична більшість із нас – люди, народжені в СРСР, у країні, де все було "народне", але народові не належало, а розпорядником усіх благ залишалася всесильна й усюдисуща держава. Пізніше це трансформувалося в патерналістські уявлення, що дороги, вуличні ліхтарі, парки, чисті подвір’я та інші блага цивілізації нам жалує своєю милістю автодор, ЖЕК, сільрада, уряд чи ще якесь утілення держави.

Коли деградація стає очевидною

Зрозуміло, що росіянам вірити у власну деградацію не дуже хочеться. Але що ж залишається, крім як повірити власним очам. Коли тобі буквально за 20 хвилин примудряються показати деградацію всього на світі – спецслужб, держави, журналістики, коли відмовляєшся вірити в те, що бачиш, – залишається шукати якісь правдоподібні пояснення того, що відбувається. У росіян виходить. Виходить у цій державі жити, ганьбитися на весь світ – і не помічати того кошмару, в якому вони опинилися.

Міжнародна комічна станція: росіяни продемонстрували прірву в ціннісному відставанні РФ

Досконала у власному ідіотизмі версія росіян про те, що американці просвердлили дірочку в космічній станції, щоб їх раніше відпустили додому, насправді демонструє прірву в ціннісному відставанні Росії. Американцям не потрібно свердлити дірки, щоб на них звернули увагу. Там це вирішується інакше. І якщо американцям потрібна евакуація чи медична допомога, вони просто отримують те, що реально потрібне. Бо життя цінується. Але в Росії ж зовсім не так. Тому дрібні капості й шантаж – цілком, як на мене, в національному характері наших сусідів.

Що є зайвим у сервіруванні та як законові ліпше чинності набувати

Від сервірувати утворено сервірування (від франц. servir – накривати стіл). Але оскільки иншомовний суфікс -іr українська мова, як правило, усуває, то думаю, що настав час замість сервіруватисервірування – казати сервуватисервування. "Російсько-український словник" перший крок у цьому напрямку вже зробив. Там поряд із сервірований подано дієприкметник сервований (том 3, ст. 266). Повідомлення – письмова або усна інформація, невеликий публічний виступ; документ, у якому про щось сповіщають. Звістка – вість про щось.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини