MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 листопада 2018

6324 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 листопада

Росія запровадила санкції проти 322 громадян України і 68 компаній. ДОКУМЕНТ

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження спеціальних економічних заходів проти України. Як повідомляє прес-служба уряду РФ, під російські санкції потрапили 322 українських громадян і 68 компаній. Серед тих, на кого поширюються санкції – судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади України та великих українських компаній, а також юридичні особи.

Німецька ставка на виборах-2019

Мова йшла про наші президентські вибори. Німці прямим текстом казали про необхідність збереження політики, яку проводить нинішнє українське керівництво. Тоді мене це дуже здивувало. Я наводив їм приклади корупції на вищому рівні в Україні, говорив про неефективність антикорупційних органів, про спротив системи й неспроможність інституцій до реформ. Іншими словами, виступав у ролі класичного "зрадофіла". Виявилося, що я не відкрив Америки для моїх німецьких колег. Вони досить обізнані щодо наших корупційних скандалів і знають реальний стан справ в Україні. 

Російська політика ґрунтується на теоріях змови

Фантастична сага про праведну Росію, на яку наступає загрозливий зовнішній світ, допомагає відволікати увагу людей від реалій. Але, щоб сага була цікавою, доводиться регулярно додавати нові сюжетні лінії. Однією з них була Сирія, а ще конфлікт в Україні. Останнім часом глядачі знову завовтузилися на сидіннях. Путін втрачає популярність через пенсійні реформи, які дошкулили насамперед бідним прошаркам населення, в той час як правляча еліта – нові пихаті аристократи – купається у гротескних розкошах.

На зустрічі з бізнесом президент пообіцяв дотиснути податок на виведений капітал

Загалом, на мій погляд, тональність була позитивна, незважаючи на незадоволення бізнесу темпом реформ, а рівень конкретики був доволі високим. Принаймні цю зустріч не можна порівняти з першою цьогорічною навесні, яка вся проходила на підвищених тонах в атмосфері напруженого протистояння. Більше особистих оцінок у цьому дописі не даватиму. Відбувається повільне, але поступове витискання організованими підприємцями кращих умов для ведення бізнесу. Як і має бути.

Переплутали Карасів: усе, що треба знати про санкції РФ. ФОТО

У списку Іллєнко, Коханівський, Аваков і.... Євген Карась. Але не Васильович. А Валерійович. Митець і власник художньої галереї, а не лідер С14. "Ядерна православна держава" не може розібратися, на кого накладає федеральні санкції. Не дивуйтеся, що велетенських плавучий док, єдиний здатний приймати на ремонт авіаносець, позавчора, 30 жовтня, в Росії... потонув. Щось наплутали з насосами. Ремонтні башти упали на корму авіаносця. А потім увесь док пішов на дно. Сподіваюся, ніколи не опустимося до того рівня, аби нас бентежили санкції із дна.

Фемінітиви – що це таке й чому ними варто послуговуватися

Це слова жіночого роду, альтернативні поняттям чоловічого. Фахівці з мови кажуть, що активне вживання фемінітивів – це свідоме чи несвідоме дистанціювання від російськомовного дискурсу. У російській мові, як ви її не розвивайте, набагато менше таких слів. І це теж пов’язано з певними процесами, які притаманні саме російському соціумові. Мова – це символічна влада. Слова мають значення. Слова впливають на дії. Так само буде й із фемінітивами. Спочатку сміються, а потім починають враховувати й користуватися.

"Вітаю, воїни!": Меркель у Києві привітала почесний президентський караул українською мовою. ВІДЕО

Президент України Петро Порошенко зустрівся в Києві з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель. Політики спочатку прослухали гімн України, після чого Меркель звернулася до військових з почесної варти президента, сказавши українською: "Вітаю, воїни!". Військові відповіли: "Героям слава!". Нагадаємо, у Києві проходить брифінг президента України Петра Порошенка і федеральної канцлерки Федеративної Республіки Німеччина Анґели Меркель, яка перебуває з візитом в Україні на запрошення глави нашої держави.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини