MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 жовтня 2018

6249 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 жовтня

Сенат США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу. "Резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, зокрема права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу", – йдеться в повідомленні Посольства України в США. У документі зазначено, що події 1932-1933 рр. в Україні були спланованою акцією сталінського тоталітарного режиму проти українського народу та геноцидом.

Парламент увімкнув механізм незворотності ухвалення закону про мову – віце-прем'єр

Закон про українську мову в першому читанні ухвалено! Із дискусіями й емоціями справу, яку готували роками, зрушено з місця. Саме українська мова є ключовою ознакою новітньої української ідентичності, навіть для багатьох із тих, хто ще досі послуговується російською. Сьогодні парламент увімкнув механізм незворотності у прийнятті справжнього закону про українську мову – його буде ухвалено в цілому. Як будуть здійснені й інші подальші кроки на шляху головного та стратегічного для нашої країни процесу, яким є деколонізація.

Там, де немає спроможної держави, її потрібно усунути з економіки – Пекар

У нас відсутня професійна каста відданих країні бюрократів, яка була в Японії, Німеччині, Китаї. Коли ж держава не просто неспроможна, а захоплена олігархічними кланами, то не можна доручити кланам обмежити й перемогти самих себе. Результатом буде лише посилення їхнього впливу. Пам'ятайте: інтернет у країні є лише тому, що немає міністерства інтернету. А якби було міністерство сексу, то наступний секс був би в березні, бо якраз на той час зібрали би всі погодження.

Не треба вигадувати велосипед: як не мати проблем із паркуванням. ФОТО

Практично під кожним другим будинком у Лос-Анджелесі є місця для паркування. Бо інакше там не поселяться люди. Біля кожного розважального закладу – місця для паркування. Бо інакше туди не приїдуть люди. Стати просто на вулиці "де попало" – не вийде. Не треба вигадувати велосипед.

Україна приречена на демократію

Можна довго міркувати, в чому причина – в анархізмі характеру українців, різноманітності регіонів, тотальній недовірі до влади й один до одного, але факт залишається фактом. Всі ці й інші чинники стали фундаментом для української демократії, нашим шансом одужати – шансом, якого практично позбавлені всі наші сусіди по колишньому Радянському Союзу. Шансом, яким скористалися балтійські країни, у яких ніколи не було вождя – а парламент був і є, дискусії були і є. У цьому й полягає діалектика нашого розвитку.

Втручання держави у сферу особистого – як досягти балансу

По-перше, масштабна інформаційна кампанія з боку держави. І не тільки з конкретних проблемних питань, таких як вакцинація, біометричні паспорти чи пристебнуті ремені безпеки в автомобілі, а постійно роз’яснювати державницькі системні рішення та важливість їх виконання всіма. Психологія прийняття рішень має бути зрозуміла кожному, аби якомога більша кількість людей могла бачити не тільки з позиції "чому це важливо для мене", а "чому це важливо для суспільства, частиною якого я є".

Човен української економіки в неспокійних водах світового економічного океану

Це обнадіює: в короткостроковій перспективі човен української економіки не розгойдають хвилі штормів на ринках країн, що розвиваються, та можливе уповільнення зростання в США і Китаї. Тим паче, що найбільше штормить у Латинській Америці – з нею в нас економічні зв’язки незначні. З іншого боку, це підкреслює недоліки експортно-сировинної моделі економіки України – стриманий оптимізм базується переважно на сприятливій кон’юнктурі зовнішніх ринків. Уявіть, що буде, коли вона зміниться.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини