MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 грудня 2018

4266 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 грудня

Російська агресія та європейський цинізм різного ґатунку

Замість того, щоб справді рішучими заходами ізолювати путінський режим, наприклад, відлучивши російський капітал від міжнародних фінансових ринків, європейські уряди невтомно підлещуються до нього як до потенційного "безпекового партнера". Ще більше цю тенденцію загравання з Москвою посилює вороже ставлення американського президента Трампа до європейських союзників. Так, у німецькій громадськості дедалі гучніше лунають голоси, які закликають змиритися з анексією та окупацією частин суверенної європейської держави авторитарною потугою заради дорогоцінного миру.

Людина-політтехнологія Новинський, його синя шапка-невидимка та фейк за 48 російських копійок

Навіть ботів український депутат Новинський замовляє в Росії або ОРДЛО за рублі. Гроші заробляє в Україні, а витрачає на російську ботоферму. Добрий приклад того, наскільки спотворено реальний світ у фейсбуці. Дивишся кількість уподобань і репостфі – і здається, що Новинський порушує дійсно суспільно значущу тему, яка непокоїть і турбує людей. А по суті – все це лише фейк по 48 російських копійок за репост. Нецікавий людям ні сам Новинський, ні та маячня, яку він публікує.

Путін не йде на військову ескалацію, а чекає на результати виборів в Україні – Снєгирьов

За словами експерта, українців не повинна лякати така кількість російських вояків. "Це не ударне угрупування, яке зосереджене у певному напрямку. Йдеться про те, що 80 тисяч росіян розосереджені по всіх ділянках українсько-російського кордону: 32 тисячі на території окупованого Криму, 7-8 тисяч на території окупованих Луганської та Донецької областей, відповідно 40 тисяч у Білгородській та Ростовській областях РФ, що межують з Україною", – сказав він.

"Найбільш виразний вплив справив Рейган". Чого мене навчили американські президенти

І не лише голлівудською фактурою. Я була ще школяркою. Треба пам’ятати, якою була вакханалія навколо Америки в тодішній пресі. В одному з матеріалів мене дуже вразила його фраза: «Радянський Союз – це імперія зла». І хоч я не була в повному сенсі радянською дитиною, бо виховувалася в традиціях сім’ї, яка була мінімально інтегрована з владою, причому подекуди це була принципова віддаленість, все одно мене це зачепило. Я подумала: це вже занадто!.. І минуло немало часу, поки я усвідомлено зрозуміла – наскільки він мав рацію.

Проблеми та виклики, з якими має впоратися громадянське суспільство

Громадянське суспільство мусить навчитися грати в довгу, а це означає дві речі: 1) побудувати стосунки з бізнесом, бо бізнес звик працювати з ризиками, невизначеністю та довгостроковими процесами; 2) бути підзвітним, а це означає виправляти помилки. Прикладом є боротьба громадянського суспільства з корупцією: ми боремося з корупціонерами, а не з корупцією; ми боремося із системним явищем кампаніями; ми боремося з певними найвідомішими особами – а що ми робитимемо, коли особи зміняться, а проблеми залишаться?

П'ять найпоширеніших стратегій навчання: як швидко запам'ятати новий матеріал

Навіть найрозумніші з нас далеко не завжди застосовують ефективні способи запам'ятовування нового матеріалу. Але вчитися сьогодні доводиться не лише школярам і студентам. Психологи розповіли, як робити це швидко і з найкращими результатами. Низка досліджень довела, що багато студентів часто марнують свій час, не застосовуючи перевірені методики навчання. Одна з причин – це маса суперечливих порад, які ми отримуємо від батьків, вчителів та науковців і, таким чином, не розуміємо, що є ефективним насправді.

Творці "Дикого поля" схибили із приманкою – брати Капранови

Прикро. Адже фільм має всі складники для успіху. По-перше, шикарна картинка та режисура. Фільм має сучасний, модний, солідний вигляд. По-друге, прекрасний кастинґ і чудові акторські роботи. Просто насолоджуєшся, дивлячись на них. По-третє, гарні епізоди: смішні, загадкові, грізні – на будь-який смак. Із позицій екранного втілення робота чудова. Та й рекламна компанія помітна – хитрий хід із передбаченнями на чеках у "Сільпо", мобілізація читачів і слухачів Жадана для розкрутки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини