MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2018

5119 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 грудня

Верховна Рада ухвалила закон про перейменування УПЦ МП

Законом встановлюється, що релігійна організація, яка безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації є частиною релігійної організації, керівний центр якої за межами України в державі, законом визнаній такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві, зазначеній у її статуті, відображати приналежність до релігійної організації за межами України, до якої вона входить, шляхом обов'язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації....

Портников: Путін – не людина, а ходяча бомба

Глядачі прес-конференції могли переконатися, що весь смердючий пропагандистський потік, який тече з Кремля у вуха росіян та інших шанувальників усіляких кисельових і соловйових, вигадує та осмислює особисто Путін – і вже потім його озвучують придворні брехуни. Й у цьому сенсі політична ситуація в Росії підозріло нагадує початок 1950-х років, коли конфронтація із Заходом, Корейська війна, дика антисемітська кампанія були породженням особистого божевілля Сталіна.

Економічні підсумки року, що минає

Економічне зростання буде забезпечено насамперед завдяки розширенню внутрішнього попиту. Однак, і це важливо, не тільки за рахунок споживчого, а й за рахунок інвестиційного попиту. Про це свідчить, наприклад, помітна активізація інвестиційного імпорту (зокрема, продукції машинобудування й електротехнічного обладнання). Темпи зростання ВВП України за підсумками 2018-го очікуються приблизно на рівні 3%. Багато це чи мало? Відповім так – це той рівень зростання, який може дозволити собі нинішня якість української економіки.

Математика вічності Василя Сліпака

Ім’ям Василя Сліпака сьогодні називають культурні установи, школи та вулиці. Пишуть книги, знято два фільми. Його фото можна бачити на сторінках шкільних щоденників і на поштових конвертах. Неординарна доля та багатогранна особистість артиста, якому поталанило співати на найкращих сценах багатьох країн світу, надихає інших митців на власні документальні й художні твори про нього. Пам’ять про видатного виконавця живе в записах його музичних виступів і спогадах друзів, у фото й відео, а ще – у благочинних справах, що він поставив до дії, щойно в Україні почалася війна.

Про що свідчить ностальгія росіян за совком

Зараз головне завдання Путіна та його оточення – утримання влади, чого можна досягти тільки шляхом перетворення авторитарного режиму на тоталітарний, повного знищення інакомислення, контролю над інтернетом та ініціативою громадян. Судячи з того, скільки росіян ностальгує за СРСР, населення є готовим до рабства і збуджено аплодуватиме йому. А той, хто готовий до рабства, готовий і до війни, як до найкращого інструменту збагачення мародерів. Населенню можна нав'язати будь-який політичний курс. І це не жарт.

Бульбашки в газованій воді інформаційного поля

Бульбашки множаться, подрібнюються – й ось уже нездоланна прірва розділяє фейсбучні спільноти "Обухівська фабрика туалетного паперу" та "Криптовалюти з нуля". Так інформаційне поле стає "газованою водою", наповненою мікроскопічними бульбашками, – цифровий Деміург, певно, конає від печії. За їх характером можна судити про марки напоїв у різних країнах. В Америці це, звісно ж, Coca-Cola, у Франції – шампанське, у Росії – національний коктейль "Йорш", в Україні – всенародно шанований "Живчик".

Трагічний геній: Гоголь – це також ми

Немає в житті простих відповідей на питання. Немає геніїв, які б відповідали кондовим уявленням обивателя й уявленням спазматичних патріотів без найменшої плямки – як же ж приємно почувати себе великим на тлі "запроданця" Гоголя! Однак позбутися Гоголя не так просто, бо Гоголь – це також ми. Трагічний геній. Його може збагнути лише той, хто знає, що в житті, особливо в російському (совковому) контексті, бувають ситуації без вибору, коли ми вибираємо між ніщо й ніщо. У Гоголя вибір був таким: або писати російською (вибір виявився смертельним), або не писати взагалі (теж смерть).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини