MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 січня 2019

886 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 січня

Терористів "ДНР" та "ЛНР" косить невиліковна хвороба

Посилення режиму через черговий "наступ ЗСУ", який прогнозували ватажки "ДНР" та "ЛНР", "набухатись" особистому складу ЗС РФ та місцевим найманцям не давали. Численні "корпоративи" зазвичай закінчувались після однієї-двох пляшок та п'яної стрілянини у повітря "по укропах". Кардинально змінилася ситуація саме у новорічну ніч, коли на всі заборони окупанти наплювали остаточно. Та й керівництво російських військ аж ніяк не могло протистояти бажанню свинів знайти в багнюці горілку. Отже тепер маємо таку статистику. Якщо до 31 грудня у лікарні Донецька привозили до 10 напівмертвих від алкоголю тіл "ополченців", за перші два дні тільки до реанімацій окупованого обласного центру госпіталізували близько двох сотень ватних "воїнів". Але ж це лише верхівка айсбергу... 

Сергій Притула зробив офіційну заяву щодо виборів. ВІДЕО 

Відомий український шоумен та телеведучий Сергій Притула надихнувся заявою Володимира Зеленського щодо участі у президентських виборах та теж звернувся до українців.  

Важлива проблема української ідентичності: любимо країну, але ненавидим державу

Років двадцять тому мій товариш якось сказав: "Я до нестями люблю цю країну, але люто ненавиджу цю державу". Сказав він це з гіркотою та й від душі, без пафосу, як констатацію факту, після чергового прояву ворожості державних інституцій до простої людини. Дивовижно простим чином мій товариш висвітлив проблему української ідентичності, яка не реалізована в державницькому устрої. Ми українці, любимо свою землю, свій нарід, ми до нестями патріоти, але не держави, а чогось іншого і значно більшого – країни. Країна для нас є тим милим серцю простором ідентичності, за який ми ладні віддати найцінніше, що є в людини, – своє життя.

Перевірки бізнесу відновляться в 2019 році

В Україні втратив чинність закон про мораторій на проведення перевірок бізнесу, який діяв до 31 грудня 2018 року. Дію закону "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" припинено 1 січня 2019 року. У жовтні 2018 року прес-служба Кабміну повідомила, що інспекційна система в Україні трансформується в напрямку ризикоорієнтованого підходу. 

Політолог: Досить оглядатися на те, що скаже Кремль чи напишуть руссоЗМІ

Російський "військовий експерт" Ігор Коротченко вчора написав в Твіттері щодо смолоскипної ходи на честь Степана Бандери: "Это лечится только путём военного разгрома". 

Аварія на тепловій мережі на Борщагівці: без опалення та гарячої води 40 будинків

3 січня сталася аварія на тепловій мережі на вулиці Сім’ї Сосніних. Без опалення та гарячої води нині 25 житлових будинків, 1 дитячий садочок, 3 школи та 11 відомств (це частково будинки на вулиці Кучера, вулиці Генерала Потапова, вулиці Сім’ї Сосніних, вулиці Картвелішвілі).

Фальшива монетизація: заощадити вдасться лише тим, хто майже не проживає в квартирі чи будинку

Урядовці рапортують, що з 1 січня запускається монетизація субсидій. За минулий рік це вже третє серйозне рішення про зміну роботи системи субсидій. Вперше уряд змінив підхід до нарахування субсидій у травні цього року. Вдруге критерії субсидіантів довелося змінювати у жовтні – разом з підвищенням ціни на газ для населення. І ось знову – монетизація. Навіть експерти кажуть, що та схема, за якою планують діяти, цілком імовірно просто скупка голосів перед виборами.

Усик визнаний найкращим боксером 2018 року за версією Boxing Scene

Абсолютний чемпіон світу з боксу в першій важкій вазі Олександр Усик визнаний найкращим боксером року за версією Boxing Scene. На звання найкращого боксера року за версією видання Boxing Scene претендували також Теренс Кроуфорд, Майкі Гарсія, Моріс Хукер, Косей Танака і Джош Уоррінгтон.

Температура повітря поступово, проте неухильно, буде знижуватися – синоптик

4 січня на південний схід України обрушиться серйозний циклон грецького походження. Тому на Запоріжжі, в Криму, у Херсонській області, на Донеччині, Луганщині та частково на Харківщині – несприятлива синоптична ситуація: сильні опади та штормовий вітер. Сніг, мокрий сніг, де тепліше – з дощем, пориви північно-східного вітру до 15-22, подекуди до 25 метрів за секунду. Дуже, дуже обережно!

7 проблем у парі, які з'являються на свята

Свята можуть бути найфантастичнішим періодом року, але не таким яскравим у ваших стосунках з коханою людиною. Стрес через подорож, витрати, перевантажені графіки тощо можуть зашкодити вам і коханій людині, як кожному з вас, так і стосункам у парі загалом...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини