MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 січня 2019

4297 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 січня

Atlantic Council: США мають змусити Путіна заплатити високу ціну за свою війну проти України

Шість тижнів тому Росія атакувала Україну у Керченській протоці, що стало головною темою міжнародних новин. У відповідь на інцидент президент США Дональд Трамп скасував зустріч на вищому рівні з президентом Росії Володимиром Путіним. Інші уряди засудили дії Кремля. Потім новинний шквал вщух. Тепер слабка відповідь Заходу означає, що Путін отримав тактичну перевагу, таким чином, вірогідність подальшої ескалації з боку Москви підвищилася.

Можна назвати останній спалах агресії проблемою, яка стосується лише України, але це нерозумно. Кремль проводить ревізіоністську політику, спрямовану на ослаблення НАТО і Європейського Союзу. Сьогодні агресія спрямована на Україну.

Українці зможуть обмінювати валюту у поштових відділеннях

Оператори поштового зв'язку зможуть отримати ліцензію НБУ на здійснення валютних операцій при наявності у них не менше 50 структурних підрозділів на території від 50% областей України та одержання не менше 50% доходів від діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку. Крім того, потрібне дотримання вимог до фінансового стану, структури власності, ділової репутації. Одночасно Нацбанк пом'якшив умови видачі ліцензій на здійснення діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі для небанківських фінустанов, вдвічі зменшивши необхідний мінімальний розмір власного капіталу і скасувавши вимогу про наявність не менше п'яти структурних підрозділів з відповідністю приміщень вимогам НБУ.

"Його цькували оскаженіло і з садистським задоволенням". Рівно 54 роки тому помер письменник Володимир Сосюра

Його цькували оскаженіло і з садистським задоволенням. Він почав втрачати відчуття реальності, ходив і ходив колами пекла, страшно пив, намагався довести свою "радянськість" на кожному кроці, навіть зупиняв перехожих просто серед вулиці. Сосюру добивали. Він написав листа Сталіну – крик про порятунок. І щось "клацнуло": Сталін дав відбій, резолюція була: "Восстановить в партии, лечить". А тим  часом дружину Марію засудили на п’ять років таборів. Як він жив і вижив? Писав, і писав, і писав.

Через Томос священик РПЦ на Вінничині скинув купол з власної церкви. ФОТО

Департамент державної служби охорони при МВС України відмовив у перебуванні українського відділення Російської православної церкви у контрольно-пропускному пункті свого Вищого професійного училища у Вінниці. Це випливає з посту настоятеля храму святого благовірного князя Олександра Невського Віктора Парандюка.

Експерти встановили, що Зайцева, навіть на такій великій швидкості, могла загальмувати, щоб уникнути зіткнення

Сьогодні на суді по Зайцевій-Дронову вивчатимуть дніпровську експертизу, яку зробив адвокат Дронова за власною ініціативою.Головні моменти...

В Україні почалася реєстрація на пробне ЗНО

Сьогодні, 8 січня, в Україні почалася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Реєстрація проводиться на сайтах регіонального центру оцінювання якості освіти та триватиме до 31 січня.

Українська тенісистка Марта Костюк здобула першу перемогу на Australian Open-2019

Українська тенісистка Марта Костюк здобула перемогу у першому колі кваліфікації в Australian Open в Австралії і вийшла до другого раунду кваліфікаційного турніру.

Представлено офіційний логотип Євробачення-2019

Організатор проведення на території Ізраїлю міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019, мовна корпорація Кан 8 січня представила офіційний логотип конкурсу. Логотип був розроблений провідним брендинговим агентством країни Studio Adam Feinberg на основі представленого раніше слогана конкурсу Наважся мріяти (Dare to Dream), повідомляється на офіційному сайті Євробачення. 

Придбала онлайн. Американська актриса обрала для "Золотого глобуса" українську сукню. ФОТО

6 січня увага всього світу була прикута до 76-ї церемонії вручення нагород кінопремії "Золотий глобус", та не менша – до червоної доріжки і вбрань голлівудських знаменитостей.

Своїми вдалими образами шанувальників вразили співачка та віднедавна акторка Леді Гага, актори Тімоті Шаламе та Даррен Крісс, пише НВ Style.

У свою чергу відома американська комедіантка, зірка ситкому Уіл і Грейс Меган Маллалі з’явилась на сцені для нагородження за Кращу жіночу роль в драматичному серіалі в сукні українського бренду Navro.

У Харбіні оселилися 2019 сніговиків. ФОТО

У Харбіні – адміністративному центрі китайської провінції Хейлунцзян – з'явилися тисячі сніговиків різних форм і розмірів. Як повідомляє Xinhua, 2019 створінь зі снігу були зліплені на березі річки Сунхуацзян (Сунгарі) з нагоди Нового року.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини