MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 січня 2019

3183 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 січня

Справді дієвий план деокупації Донбасу складається із трьох слів – Портников

Проблема плану Сайдіка – не в деталях, а у відсутності механізму його реалізації. Західні дипломати можуть висувати будь-які плани, але якщо Москва має план подальшої окупації Донбасу, то саме цього плану вона й дотримуватиметься. А все інше – це звичайнісінька димова завіса, яка дозволяє окупантові просто тягнути час. А в цей час розкрадати окуповані території, посилювати роль російських спецслужб, роздавати російські паспорти ... Якщо комусь дійсно потрібен план деокупації Донбасу, то він складається із трьох слів: послаблення путінського режиму.

"Кримські" санкції працюють навіть у далекому Занзібарі. ФОТО

Російські ЗМІ вкинули було версію, що оператор російського ж газового терміналу в порту Темрюк відмовився працювати з MAESTRO через те, що танкер під санкціями США (сирійський список). Однак, було спростування, та й це було б надто добре, щоб бути правдою – в РФ ігнорують всі санкції. Однак, була ж якась причина для того, що судновласник віддав наказ, щоб MAESTRO забрав газ з CANDY, а останній, за логікою, повинен був після цього повернутися до Темрюка, щоб забрати газ, приготований для MAESTRO. Саме цей наказ судновласника обох танкерів призвів до катастрофи.

Підґрунтя нашої цивілізаційної поразки й повернення під російське ярмо

Україна, яка тільки-но стала на шлях відродження, опинилася в непростій ситуації. Європейські цінності, засади правового суспільства з кожним днем руйнуються ініціативами "примирителів", які забули про честь, гідність і цивілізаційне самозбереження. У програмах кандидатів на посаду президента пункти про мирні перемовини з агресором, про поступки, про прагматичну капітуляцію присутні майже в усіх потенційних лідерів президентської гонки. За п'ять років війни ми чули величезну кількість капітуляційних пропозицій.

Чому київський генерал-губернатор до націоналіста Антоновича на вареники ходив

До київського університету він вступає, уже маючи сформовані українські симпатії, хоча в п'ятдесяті роки ХІХ століття в зрусифікованому навчальному закладі більшість складали поляки. Якраз на студентські роки Володимира Антоновича припадає підготовка нового польського повстання. Він і сам належав до однієї з пильно законспірованих підпільних груп-трійок. Однак програмна вимога приєднати Правобережну Україну до польської держави стала для нього категорично неприйнятною. І юнак кидає виклик усьому своєму середовищу.

Brexit може стати серйозним викликом для економіки ЄС, що негативно позначиться на Україні

Які європейські країни легше інших пережили світову економічну кризу 2008 року? Німеччина, Польща (в якій узагалі обійшлося без спаду економіки) та Франція. Що їх об’єднує? Це країни з великим населенням і дуже містким внутрішнім ринком, який чималою мірою насичує продукція вітчизняного виробництва. Саме такий ринок Україна має зробити і своєю конкурентною перевагою. Це, а також формування внутрішньої конкуренції та перехід до нової моделі, є нашими ключовими завданнями.

Мертвонароджений мирний план для Донбасу

Загалом план Сайдіка видається народженим у надрах бюрократії ОБСЄ з метою фактично зняти з цієї організації відповідальність за врегулювання на Донбасі в переддень президентських виборів в Україні. У тому, що Мінські угоди не працюють, Сайдік має рацію. Але тим вони й цінні для Росії. Чудово усвідомлюючи, що ці угоди неможливо виконати, оскільки там одні пункти суперечать іншим, Москва використовує їх у суто пропагандистських цілях, критикуючи Київ за їхнє невиконання.

Криза ідеологій: що залишається поза увагою загалу

Коли в Україні кажуть про брак ідеологічних партій, це означає, що ті, хто користується назвами традиційних ідеологій, вдаються до популістських кліше, часто запозичених в опонентів. Так, олігархічні сили обіцяють зниження цін на прожиття, націоналістам ідеться про рівність, а очільники лівих партій їздять на авто преміум-класу. Така симуляція політичної сфери дає змогу під вивіскою неолібералізму виструнчити показну драматургію змагання й дотла фрагментувати суспільство, перетворюючи його на полігон накопичення статків. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини