MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 лютого 2019

5419 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 лютого

Найбільша зрада, реванш і відкат назад за всі п'ять років

Схоже, що це найбільша зрада, реванш і відкат назад за всі п'ять років. З одного боку, реванш не остаточний, бо залишаються можливості за іншими статтями. З іншого боку, рішення Конституційного суду остаточні й неоскаржувані, далі фішка не йде. Я не бачу можливості в нинішніх умовах вивести на вулицю більше ніж кілька сотень людей, що суддів не переконає. Натомість доведеться спиратися на допомогу з боку міжнародної спільноти.

Реванш байдужих лицемірів: звинувачувати слід і самих себе

Ось це "какая разница" ми все частіше й частіше найближчими роками чутимемо з усіх боків. І не тільки щодо "Євробачення". Просто не морочте нам голову зі своєю державою, не заважайте нам жити. Ми хочемо їздити туди, куди нам хочеться, говорити зручним "язиком", а не вашою мовою, ми хочемо, щоб ви від нас відчепилися. З огляду на те, що зараз у доросле життя входить покоління, яке виховували в епоху Януковича, ці настрої тільки посилюватимуться. Й масова підтримка телевізійного коміка на виборах – теж симптом посилення цих настроїв.

Кремль програв у Молдові, проте їй загрожує проросійський реванш

Проєвропейська опозиція могла би скористатися шансом, аби розділити відповідальність за країну і спробувати контролювати ведмедя в його барлозі. Але радше за все її лідери до цього не готові – як не були готові до відповідальності деякі лідери української опозиції після 2014 року. І тоді все станеться за звичним для Молдови сценарієм. Криза продовжиться, більшість з'явиться в результаті підкупу депутатів. А значить, можливість проросійського реваншу нікуди не зникне.

Простий, банальний і водночас найвищий результат Майдану

Відсутність звички до свободи призводить до нездатності її цінувати, а подекуди навіть упізнавати. Дивно, але народ, для поколінь якого то було найвищою цінністю й сакральним гаслом, не тримає цю обставину життя у фокусі, не називає її поміж того, що вважає найважливішим, і не завжди ладен пояснити, у чому вона полягає. Можливість робити індивідуальний або колективний вибір і відповідати за свій вибір, зокрема й платити повною мірою, якщо вибір був хибний, – ось простий, банальний і водночас найвищий результат Майдану.

Дипломат: Путін потрапить під каток Заходу, який може зробити з Росії мокре місце

Порошенка запитали: яким чином нам треба спільно протидіяти путінській агресії і якою може бути роль України в цій спільній реакції? І якщо таке запитує кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії Манфред Вебер – тобто від об’єднання всіх правоцентристських партій у Європарламенті, куди входять багато керівників урядів – то це значить, що ситуація в їхніх головах починає змінюватись. Говорити про довершеність цієї антипутінської коаліції ще не доводиться. Та процес пішов – і мене це тішить.

Чому навесні саджатимуть картоплю – попри обіцянки Зеленського

Посадити громадянина в Україні може лише суд. Система призначення суддів визначена законом, а в основі – Конституцією. Зміна системи потребує ухвалення в парламенті. Парламент зміниться восени. Таким чином, найрадикальніший і найшвидший варіант судової реформи потребує переобрання парламенту (з отриманням там більшості або створенням дієвої коаліції), зміну Конституції за два прийоми, перезапуск системи призначення суддів, нові призначення та перезапуск судів. Реалістично – щонайменше чотири роки від президентських виборів.

Два фактори, що є головною причиною високого рівня корупції в Україні

Маю стійке враження, що багато людей і справді вважають, що корупцію можна здолати без значної лібералізації економіки й не менш значного роздержавлення власності та скорочення державних видатків. Не чекайте, що корупції стане суттєво менше. Цього не буде із суто математичних причин – корупційні схеми значно дохідніші за прибутки від бізнесу, мають порівнянні обсяги можливого доходу та менш ризиковані, оскільки державний апарат і правила налаштовані на радянський лад і шкодять бізнесові.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини