MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 лютого 2019

2742 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 лютого

П'ять років тому Україна виграла свою першу битву, яка визначила дальший перебіг війни

Багато разів за ці роки я запитувала себе – яким чудом ми тоді, весною 2014-го, втримались і вистояли. Як країна, як нація, здатна чинити загарбникові організований опір. І відповідь мені бачиться тільки одна: у вирішальні моменти – починаючи від Майдану й жертви Небесної сотні – ми щоразу виявлялися кращими, ніж Імперія зла нас уявляла, коли планувала проти нас чергову "операцію". І тому Кремль раз у раз, уже приготувавшись, було, завалити Україну "останнім ударом", поціляв "у молоко": всі їхні сценарії писано з розрахунку, що Україну населяє "бидло".

"Пересвєт" із голою дупою. Путін зачитав вирок собі та своїй державі

Бідність і гонка озброєнь – два необхідні складники, які визначили крах Радянського Союзу. Уже доводилося писати, що без бідності й без втягування Кремля в новий цикл гонки озброєнь, який повинен сконцентрувати всі ресурси й залишити населення без жодних соціальних перспектив, нічого не вийде. Послання Путіна свідчить про те, що він попався. Що він зрозумів, наскільки серйозною є небезпека бідності та соціального краху, але не зміг зробити правильних висновків і залишився прихильником гонки озброєнь і витрати величезних коштів на армію – коштів, яких Росія просто не має.

Аtlantic Сouncil: Україна досягла точки неповернення

Легко забути, що в Україні відбулися неймовірні зміни всього за п'ять років. Країна перебувала на порозі економічного краху через вчинену Росією у 2014 році анексію Криму й окупацію частини східної України, але тепер ми досягли макроекономічної стабільності. Ми підтримували стабільні темпи зростання ВВП в межах 3-4%, зберігаючи жорсткий контроль над грошово-кредитною політикою, зміцнюючи валюту та знижуючи інфляцію. Фінансовий сектор капіталізований і прозорий, а також прибутковий – вперше за п'ять років.

Молодь у прицілі політичних технологій: як хиблять кандидати у президенти

Чи піде після цього вона на вибори? Чи повірить у те, що взагалі є сенс голосувати? Навряд чи. Який рівень політичної культури таким чином виховується в майбутньому поколінні? Певно, не рівень особистості, що поважає себе, громадянина, який ухвалює відповідальні політичні рішення. Тож або чесні й рівні відносини між політиками та молодим електоратом (утім, як і між усіма іншими), або молодь так і не віритиме у вибори й ігноруватиме їх. Чи голосуватиме за чергового Дарта Вейдера або, може, вже й за куряче яйце від відчуття зневіри. 

Є два головних позитиви ймовірного президентства Зеленського

Українські люди, які ненавидять будь-яку владу, наступного ж дня зненавидять і його. По-справжньому, всією силою свого серця. А разом із ним вони зненавидять і всі цінності, які він уособлює. А які вони, ці цінності? По-перше, пострадянський телевізійний гумор і взагалі телевізор як носій. Неминучий крах Зеленського – це неминучий крах усього масиву російськомовної телевізійної недокультури. Це вже дуже багато. По-друге, люди перехворіють уже, нарешті, голим популізмом і перестануть сподіватися на чортиків з табакерки.

Блог історика: Як КДБ боровся з тихим опором

Прикладів "тихого опору" можна навести чимало. Але напрошується запитання: вдалося авторам листів і листівок залишитися інкогніто чи все ж таки КДБ "вирахував" їх? Бувало по-різному. Комусь, справді, пощастило. А хтось таки попався, як-от киянин, який з відчаю намагався повісити на вітрині Центрального гастронома плакат: "Мяса нет. Масла нет. Я протестую" – і був затриманий дружинниками. Когось шукали роками. Приміром, людину, яка протягом півтора десятиліття анонімно надіслала на адреси численних державних установ понад 60 листів рішучої незгоди.

Журналіст: Феномен Зеленського – це помста обивательської посередності

Тієї, що не йшла на Майдан і на фронт, а тихо відсиджувалася біля телевізора,розметала харчі в супермаркетах і бензин на АЗС, скуповувала бакси в обмінках. Тієї, для якої цінності – це те, що у шлунку й у коморі, а духовні потреби обмежуються переглядом "95-го кварталу" й освяченням шинки на Великдень. Це їхня помста всім "сильно вумним". Це помста тупої молоді, що вчиться у третьосортних універах, куди беруть із мізерним рівнем ЗНО або взагалі без нього. Це помста сірості, бидляцтва й малоросійства. Помста сцикунів, які думають, що війну зупинить магія, а не кров, піт, жертви й відвага.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини