MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 березня 2019

3546 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 березня

Азовський пакет санкцій: надто пізно, занадто мало – Atlantic Council

Майже через чотири місяці після подій в Керчі, 15 березня, Заходові мало чого вдалося домогтися. Єдиним позитивом є те, що США, Європейський Союз і Канада скоординовано виступили на захист українських моряків. Це ознаменувало відновлення західного альянсу, від якого президент Дональд Трамп відверто хотів відмовитися – 6 квітня 2018 року Сполучені Штати зі свого боку ввели жорсткі санкції проти Росії без будь-якої координації із союзниками. Скоординованість щодо санкцій, яка з'явилася цього року, стала серйозним поліпшенням, але є й великі недоліки.

Операція "Наступник": що відбувається в Казахстані й чого чекати далі

На рівні задуму все видається дуже добрим і ніби віщує плавну передачу влади, без різких рухів і потрясінь. Але дійсність може виявитися не настільки райдужною. Опозиція в Казахстані слабка, але рівень життя переважної більшості населення низький, а корупція вражаюча. І якщо в розтягнутому на кілька років процесі передачі влади наступникові трапиться масштабна економічна криза, яка може спровокувати нове падіння цін на нафту – головне джерело доходів Казахстану, то вся струнка конструкція перехідного періоду може зруйнуватися відразу.

Як "смердючий газ" убив одразу дві реформи

Реформа "Нафтогазу", розпочата 2015 року, наблизила нас до виконання керівних принципів ОЕСР, але не повністю. У "Нафтогазі" з'явилася наглядова рада із більшістю незалежних членів. Але з низки питань наглядова рада так і не набула достатньої автономності в ухваленні рішень, наприклад щодо призначення менеджменту або затвердження фінансових планів. Закрити частину цих прогалин передбачалося законопроектом 6428-Д. Але замість руху вперед на останньому засіданні уряду змінами до статуту "Нафтогазу" було зроблено великий крок назад.

Берлін шукає солдатів: чому й кого це непокоїть

Ввійти до складу війська держави – члена НАТО чеські громадяни можуть без будь-яких серйозних адміністративних труднощів. Однак виявляється, що думки про службу в армії іншої держави дуже різняться. Для когось солдатська служба подібна до будь-якої іншої роботи. Адже коли ми пишаємося витвором чеського дизайнера у престижному німецькому авто, грою чеського воротаря у вищій лізі за футбольну команду Великої Британії або працею елітного пластичного хірурга в бостонській лікарні, то чому не можемо пишатися генералами чеського походження в наймогутнішій армії Європи?

Навіщо коаліції російських убивць і грабіжників підраховувати "збиток" від "анексії" Криму Україною

Підраховувати український "збиток" буде коаліція вбивць і грабіжників! Гармонійнішої спільноти для того, щоби продемонструвати всьому світові, який набрід править сучасною Росією, і не знайдеш. Але, втім, навряд чи депутатів Держдуми зацікавлять такі оцінки. Адже робоча група зможе імітувати діяльність, ініціювати ухвалення рішень, знаходити пропагандистів своїх божевільних ідей на Заході. А на все це будуть потрібні гроші, ті самі бюджетні гроші, заради яких весь цей набрід і старається.

Сто років угорському червоному теророві

Почавши наприкінці лютого з масових заворушень і вбивств поліціянтів, комуністи поводили себе настільки зухвало, що перелякані соціал-демократи самі (!) віддали їм владу: 21 березня 1919 року було проголошено так звану Угорську радянську республіку. Що зробили сп’янілі від успіху комуністи? Загарбали Словаччину, Воєводину, північну частину Хорватії та вчинили Велике кровопускання: недарма термін "червоний терор" застосовують не лише до вакханалії вбивств у радянській Росії, але й до ще двох випадків: Угорщини 1919-го й Республіканської Іспанії 1936–1939 років.

Google створив перший дудл із технологією штучного інтелекту. ВІДЕО

Пошуковий гігант Google присвятив свій перший дудл із технологією штучного інтелекту видатному німецькому композиторові Йоганну Себастьянові Баху. Новий інтерактивний дудл дозволяє користувачам складати мелодію всього з кількох нот. Із натисканням кнопки дудл за допомогою машинного навчання аналізує мелодію користувача й на основі гармоній композитора перетворює її в фірмовий музичний стиль Баха. Для цього довелося навчити штучний інтелект розпізнавати 306 різних хорових гармоній музиканта.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини