MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 листопада 2019

916 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 листопада

У новой украинской власти практически нет шансов реализовать пять важнейших запросов общества

Согласно опросу, проведенному фондом "Демократические инициативы" имени Илька Кучерива, украинцы считают, что первоочередные пять действий президента Владимира Зеленского и его команды должны быть следующие: прекращение огня на Донбассе – 74%, рост жизненных стандартов людей (зарплат, пенсий и т.д.) – 51%, снижение тарифов – 37%, наказание виновных в коррупции должностных лиц – 35%, уменьшение влияния олигархов на политику – 28%.

Портников: Зеленському час нарешті збагнути, що капітуляція – це війна

Велика частина пропонованих ним змін є катастрофічно непопулярними. Українці виступають проти відкриття ринку землі – я навіть не стверджую, правильно це чи ні, це просто дійсність. Влада не має змоги знизити комунальні тарифи. Більшість у парламенті розсипається з огидними скандалами. І це тільки початок ерозії дилетантської влади. Що залишається Зеленському? Говорити про мир. Хто може бути проти миру? Чому про мир не можна говорити з Путіним?

Сінькевич планує звертатися до уряду та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно

"Є кілька варіантів: або мій адвокат готує позов до суду, а також обговорюється вимога зустрітися з іншими членами комісії та послухати їхні пояснення. Поки в мене немає відповіді, чи готові вони на цю зустріч. Інший варіант – пропонується звернутися до Кабміну, щоб вони, можливо, видали додаткові розпорядження щодо самоперегляду результатів співбесіди", – розповіла вона про результати зустрічі зі Стародубцевим.

Арешт за запитом Москви: як Україні захистити своїх громадян від екстрадиції до РФ

На перший погляд ситуацію дуже швидко вдалося владнати – вже за день Мазура було передано на поруки генерального консула України у Любліні.

Втім, чи дійсно можна говорити про вирішення цієї проблеми? Адже це не перший (і вочевидь, не останній) випадок того, що РФ зловживає запитами через Інтерпол.

Сенцову вручили премію Сахарова у Страсбурзі. ФОТО

Спочатку Сенцов виголосив промову перед депутатами Європейського парламенту. Після виступу президент Європарламенту Давид Сассолі вручив Сенцову премію та потиснув руку.

"Братская" Россия "спасла" от "солдат НАТО" партнера Ахметова

На сайте Пушилина обнародован "указ" о том, что все активы Гуменюка переходят в "государственную собственность", то есть по факту в распоряжение Пушилина, Курченко и других мародеров, контролирующих эту территорию.

Сложно сказать, почему ждали так долго и не сделали этого раньше. Видимо, Гуменюк поссорился или не договорился с кем-то в РФ. Но так или иначе имеем очередного донецкого регионала, которого "братская Россия спасла от солдат НАТО".

Кремлю запахло смаженим. Чому Північний потік-2 може залишитися недобудованим

Йдеться про американський закон про захист енергетичної безпеки Європи, який отримав підтримку обох партій США. Цей законопроект передбачає запровадження Сполученими Штатами адресних санкцій, націлених зупинити завершення будівництва "Північного потоку-2". Зокрема, під санкції має потрапити компанія Allseas, яка надає критично важливе судно для глибоководного прокладання труб.

Bloomberg: Джуліані хотів стати адвокатом "ПриватБанка"

Джуліані розповів, що до нього звернулися юристи "ПриватБанку", які добивалися повернення активів, пов’язаних з попереднім власником – мільярдером Ігорем Коломойським.

Вони цікавилися, чи Джуліані може допомогти у їхньому цивільному позові. Адже він неодноразово негативно висловлювався про іншу сторону суперечки у Twitter.

Импичмент в США: суд обязал экс-советника Трампа дать показания

Судья отметила, что, независимо от уровня занятости и наличия доступа к чувствительной информации, у президента нет власти защитить своих помощников от требований закона.

"Проще говоря, основной вывод за 250 лет американской истории – президенты не короли", – заявила судья Кетанджи Браун Джексон. Министерство юстиции США может оспорить решение суда.

Украинские водители смогут пользоваться электронными правами уже в декабре

Украинцы, которые загрузят в свой смартфон электронные водительские права и техпаспорт на автомобиль (для этого нужно будет пройти электронную идентификацию), будут их показывать полиции, если она этого потребуют. Цифровые документы будут иметь такую же законную силу, как и "бумажные".

Чорна п'ятниця здорової людини, або Як встояти від необдуманих покупок та не перетворити шопінг на суцільний стрес

Навіть якщо ви величезний фанат шопінгу, істерія довкола знижок та полювання за вподобаними речами, і вас може змусити почуватися нервово, знічено чи розгублено. Усі хочуть купити найкращі товари за якомога менші гроші, ухопити саме ту модель самого того кольору. Саме тому шопінг у чорну п’ятницю, як і під час інших великих розпродажів чи акцій, перетворюється буквально на полювання, а відтак – суцільний стрес.

WADA рекомендує усунути РФ від всіх міжнародних змагань. Хто замінить Росію на Євро-2020?

Росія може втратити право виступу на Євро-2020 через рішення комітету щодо відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендувати звільнити Росію від всіх міжнародних змагань на чотири роки. У такому випадку Росія може втратити право участі на Євро-2020, ЧС-2022, а також виступити під нейтральним прапором на Олімпіадах в Токіо та Пекіні.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини