MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 червня 2020

235 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 червня

На нардепів ВР дев’ятого скликання витрачено 157 388 786 гривень! Куди пішли кошти?

157 388 786 грн витрачено на народних депутатів Верховної Ради України 9 скликання у період з 29 серпня 2019 року до 31 березня 2020 року. Найбільше коштів виплачено для парламентарів у якості зарплати і компенсовано як вартість оренди житла. Таким є один із результатів аналізу ОПОРОЮ витрат на депутатський корпус за перші 7 місяців його роботи.

На какие гадости Украина согласилась за $1,9 млрд от МВФ — нардеп

Суммы последующих выплат не уточняются. Неизвестно, будут ли они в принципе. Ведь, как показывает история взаимоотношений нашей страны в МВФ, Украина часто получает только первый транш и дальше не идет, выполняя при этом немалый перечень условий.

По данным майского опроса КМИС 61% респондентов не одобряли деятельность Кабмина – Фесенко

Стали проявляться структурные отличия между правительством Д. Шмыгаля и его предшественником – Кабмином во главе с А. Гончаруком. При создании предыдущего правительства произошло объединение ряда министерств, а при нынешнем начался противоположный процесс.

Москаль: Не знаєте, де знайти Жеглова або Шарапова, щоб призначити міністром внутрішніх справ? А призначте Мурку!

Особисто я вважаю, що в умовах війни ми не готові ні до цивільного міністра МВС, ні до цивільного голови СБУ, ні до цивільного міністра оборони. Ні, тим більше, до працівника кадрів на чолі Нацполіції. Однак всі ці рухи, що зараз відбуваються в Раді з приводу відставки Авакова, ні до чого не призведуть: по-перше, нема 150 голосів для ініціювання відставки, по-друге, не буде 226 голосів за відставку, ну і по-третє – нема кандидатури, під яку знайдуться голоси за призначення.

Окупанти "ЛНР" офіційно знизили статус української мови

Раніше на окупованій бойовиками території "державними" були визнані дві мови: українську і російську.

Проте, на окупованих територіях Донбасу за минулі роки збудували нову систему шкільної освіти з російськими стандартами. Українська мова у школах практично не викладається.

У Києві прощаються зі Скориком. ФОТО

Також4 червня попрощатися з композитором можна буде у Львові – в Соборі Святого Юра. Скорика поховають 5 червня на Личаківському цвинтарі у Львові.

Драка депутатов в Раде стала рекламой Королевского оперного театра в Бельгии. ФОТО, ВИДЕО

Как отмечается, в центре Брюсселя в большом количестве развешаны плакаты с рекламой сезона 2020—2021 в Ла Монне, на которых запечатлена драка депутата-свободовца Игоря Мирошниченко с коллегой из КПУ летом 2014 года. Кроме названия театра на них также виднеется слоган нового сезона — Once Upon Now ("Однажды сейчас").

Винахідник майбутнього. Як Борис Малиновський розвивав українську кібернетику з 50-х років минулого століття

До останніх днів свого 98-річного життя ветеран обчислювальної техніки Борис Малиновський не розлучався з комп’ютером і сам відповідав на листи, що надходили на його електронну скриньку. Борис Малиновський — один із тих науковців, що найбільше доклалися до зародження і розвитку IT в Україні, обличчя її кібернетики. Зокрема, він один із першопрохідців обчислювальної техніки. З 50-х років минулого століття був конструктором першої в тодішньому Союзі напівпровідникової ЕОМ «Дніпро» та систем управління на її основі, брав участь у розробці мікро-ЕОМ «Електроніка С5», М-180, сигнальних процесорів. Поза науковою кар’єрою Борис Малиновський прожив насичене, сповнене драматизму життя...

Кошмарный эффект домино: По США прошла волна убийств полицейских, которые не причастны к убийству Джорджа Флойда

В Сент-Луисе был застрелен офицер полиции в отставке, афроамериканец Девид Дорн. Он защищал от мародеров свой бизнес. Так в Лас-Вегасе один офицер полиции был убит выстрелом в затылок, когда пытался остановить беспорядки. Также огонь по правоохранителям был открыт в зале суда.

Американские полицейские растрогали митингующих, встав перед ними на колени. ФОТО, ВИДЕО

Подобные случаи примирения также произошли в городе Чаттануга в штате Теннесси, а также в Нью-Йорке и еще ряде городов. Местные власти и полиция проводить мирные демонстрации, отказавшись от погромов и мародерства. В общей сложности во время массовых протестов в США погибли уже по меньшей мере 11 человек.

Ракета Falcon 9 повернулась до мису Канаверал: вражаючі фото

Платформа "Of Course I Still Love You" з ракетою Falcon 9, яка 30 травня вивела на орбіту Землі космічний корабель Crew Dragon з 2 астронавтами на борту, повернулась у порт на мисі Канаверал.

Зйомки фільму "Місія нездійсненна 7" відновлять у вересні, а завершать навесні 2021 року

“Ми розраховуємо перезапустити виробництво у вересні. Ми сподіваємося відвідати всі країни, які планували. Хочемо багато познімати в Великобританії зовні та в студії”, – сказав він в інтерв’ю BBC Radio 4.

Карантин вскрыл самых ядреных тараканов в головах спортсменов

Спортсмены живут привычной рутиной, в одном большом цикле между тренировками и соревнованиями. Свободного времени минимум, некогда заниматься ерундой. Когда они остаются без любимого дела, возникает необходимость заполнить пустое пространство. Топовые спортсмены – целеустремленные люди, они не привыкли бесцельно лежать на диване. Отсюда и такие изменения в поведении.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини