MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 серпня 2020

120 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 серпня 2020

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 серпня.

"Люди истекали кровью". Жертвами мощного взрыва в Бейруте стали минимум десять человек, сотни ранены

В результате мощного взрыва в Бейруте, который произошел во вторник, 4 августа, погибли минимум десять человек. По словам министра здравоохранения страны Хамада Хасана, из-за взрыва также были ранены сотни людей, пишет Аljazeera.

Число погибших при взрыве в Бейруте выросло до 30 человек, тысячи раненых

Минимум 30 человек погибли и более трех тысяч пострадали в результате взрыва в Бейруте.Причины мощного взрыва пока остаются неизвестными.

Очередной захват заложников в Киеве: пляски с цыганами и медведями

Итак, в Украине опять захват заложников. Опять террорист угрожающий взорвать себя и всех окружающих, на сей раз не гранатой, а бомбой. Произвол, бандитизм и разгул терроризма… Однако, давайте без лишних эмоций и трезво рассудим, что в эти несколько часов на самом деле происходило?..

Шість років окупації, а крім фрази "Крим – це Україна", ми поки нічого конкретного не чуємо – експерт

Пріоритети України Донбасом зрозумілі. Але по кримського питання нічого конкретного ми поки не чуємо... Відносно непомітно пройшли два роки з часу виголошення, так званої Кримської декларації, яка отримала своє ім'я на честь чинного держсекретаря США Майка Помпео. Вона стверджує, що США ніколи не визнають «спробу анексії» Криму Російською Федерацією. Тоді, 25 червня 2018 року, це було одне з найсерйозніших та перших заяв очільника американської дипломатії. 

Чи використала Україна підтримку, отриману влітку 2018 року? І що стоїть за поверненням Криму насправді? 

ЮНІСЕФ закликає український уряд зберегти "пакет малюка"

ЮНІСЕФ закликає Кабінет міністрів України зберегти програму підтримки сімей з дітьми – "пакет малюка". Раніше уряд вирішив замінити цю допомогу на грошову виплату. За даними фонду, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу у вигляді "пакетів", і ця програма універсальна для всіх сімей, незалежно від їх соціально-економічного статусу.

Как победить в ассимметричной войне?

После печального эпизода, когда Шарон был вынужден уйти с поста министра обороны в начале 1980-х годов, он начал сомневаться в возможностях Армии обороны, заявляя, что «она за многие годы растеряла былую мощь". Он не доверял военным, возможно потому, что вспоминал, как лгал политикам, будучи военным, и как обманывал своих начальников, чтобы они разрешили ему проводить операции. Теперь, став премьер-министром, он чувствовал, что верховное командование страны боится неудач, и поэтому «был уверен, что старшие офицеры обманывают его, чтобы не нести ответственности за свои действия", говорил Галант.

...Премьер-министр ударил кулаком по столу. "Он решил, что системы вооружений, “дремавшие” на складах в ожидании полномасштабной войны, которая все не начиналась, должны вместо этого использоваться против сегодняшнего врага", – говорил Иоав Галант.

По Беларуси ползут слухи, что Лукашенко пережил "на ногах" не коронавирус, а инфаркт

В Беларуси политическая ситуация накаливается до предела. По стране ползут слухи, что Лукашенко пережил "на ногах" не коронавирус, а инфаркт. Однако, честно говоря, эту информацию качают в основном второсортные СМИ. С другой стороны, назначенное на сегодня традиционное обращение к парламенту было перенесено. Один из оппозиционных кандидатов Цепкало прибыл в Киев, а также заявил, что Кремль не будет ставить на Лукашенко во время выборов, ожидая выбора белорусского народа...

У Туреччині відкопали склад із зерном, якому 1,2 тис. років. ФОТО

Археологи знайшли на руїнах стародавнього міста Аморіум комору часів Візантійської імперії. Її використовували для зберігання зерна, повідомляє Daily Sabah. Об'єкт попередньо датують IX ст. нашої ери. Усередині кам'яної будівлі знайшли 11 великих глиняних посудин...

Три ошибки диктатора Лукашенко – Der Spiegel

Российские наемники, силы безопасности на учениях по подавлению демонстраций – незадолго до президентских выборов президент Лукашенко снова делает ставку на страх. Но это лишь укрепляет оппозицию… Впечатляющие кадры приходят сейчас из Беларуси. Тысячи людей собираются в региональных городах и десятки тысяч — в Минске, чтобы поддержать кандидата в президенты от оппозиции Светлану Тихановскую и ее двух соратниц — Марию Колесникову и Веронику Цепкало.

Київський фунікулер закрили на щорічний ремонт: коли він запрацює знову

На фунікулері проводять щорічні ремонтні роботи, які триватимуть до 21 серпня. Протягом серпня будуть відремонтовані машинний, компресорний та тиристорний зали.

Крім того, планується замінити шпали, колеса та внутрішню обшивку вагонів підйомника, оновити контактну мережу, здійснити повний огляд обладнання.

Зупинка авто без причини. Як поліція буде боротися з пияцтвом за кермом   

Верховна Рада України 13 липня ухвалила в першому читанні проект закону №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху2. Формальним приводом для розробки законодавчих змін стала аварія на Обухівській трасі, коли п’яний водій Мерседесу виїхав на "зустрічку" та вбив майже цілу родину. 

Щоб остаточно затвердити зміни, депутати мають проголосувати за законопроект в другому читанні. Та сумнівів, що це станеться, не багато. Зокрема, депутати планують збільшити штраф за керування транспортним засобом у стані сп’яніння до 10200 гривень з позбавленням прав керування транспортними засобами на один рік. Повторне, протягом року, порушення потягне вже на 20400 гривень з позбавленням права керування на три роки. А якщо водій скоїть зазначене правопорушення втретє – йому загрожує штраф у 40800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб, теж з позбавленням права керування транспортними засобами.

Прощавай, Олімпадо. Українську легкоатлетку Наталію Кроль дискваліфікували через допінг

25-річна українська легкоатлетка, дворазова чемпіонка Європи з бігу на 800 метрів Наталія Прищепа, яка торік у листопаді вийшла заміж і взяла прізвище чоловіка Кроль, дискваліфікована через вживання заборонених препаратів...

Консультація психіатра. Чому не варто її боятися та як підготуватися до зустрічі з лікарем

Щотижня кожен шостий дорослий і кожна п’ята дитина відчувають проблеми, пов’язані з ментальним здоров’ям, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я. А в кожного дев’ятого жителя районів, де відбуваються збройні конфлікти, виникає помірний або важкий психічний розлад.  На жаль, через стереотипи та упередження людина нерідко звертається по допомогу, аж поки ситуація не стане екстримальною. І людина більше не зможе справлятися з нею самостійно. Похід до психіатра – це те, що надзвичайно важливо для психічного та емоційного здоров’я. І чим скоріше ви відвідаєте цього фахівця, тим краще. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини