MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2021

156 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 квітня.

Росія може реалізувати план нападу на Україну за добу, – генерал ЗСУ

Якщо Росія зважиться напасти на Україну, то реалізація такого плану забере від однієї доби до тижнів.

Про це виданню Оbozrevatel заявив герой України, генерал-лейтенант Збройних сил України та керівник АТО на Донбасі у 2017 році Михайло Забродський, інформує UAINFO.org.

Він уточнив, що, попри підтримку Заходу і міць ЗСУ, відкидати таку ймовірність не можна. 

"Це (загроза вторгнення Росії. – Ред.) має бути для нас єдиним і головним фактором під час ухвалення будь-яких рішень у міжнародній та військовій сферах. За нинішніх логістичних і транспортних можливостей, у разі ухвалення рішення про напад – реалізація плану забере від однієї доби до тижнів. І якщо в якійсь сфері національної безпеки у нас буде прогалина, ліквідувати її за тижні буде неможливо", – сказав Забродський.

Гайдай: Путін – наш найефективніший ментор і вчитель. Настав час вивчити всі його уроки і ліквідувати цього вчителя. Бажано – фізично 

Путін не нападе. Це не логічно і йому це не вигідно. Загострення відносин з Західом і НАТО, посилення санкцій, міжнародна ізоляція, тавро "імперії зла" і потік цинкових трун в міста і села РФ.

А чи була здорова логіка і геополітична вигода в анексії Криму? Окупації Донбасу і проекті "Новоросія"? Вбивствах опозиціонерів і отруєнні та арешті Навального? У "Градах", які з ростовської області луплять по нашій території і в російських солдатах, що замикали котли навколо Іловайська та Дебальцева? У "Буці" що збив малайзійський Боїнг, пише у Facebook політтехнолог Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org

Забудьте про логіку і вигоду. У Путіна вони інші. Він живе в своєму власному світі і підпорядковується своїй власній логіці: за ким сила, нахабство, сміливість порушувати загальноприйняте – той і правий. Той і переможець.

Потрібно сподіватися на краще, але готуватися до можливої ​​війни по-справжньому.  А ще краще вже вести її на всіх фронтах.

В оккупированном Донецке минируют мосты, чтобы обезопасить себя от "наступления Украины", – Сергей Гармаш

Президент России Владимир Путин понял, что в войне с Украиной не получится повторить сценарий Грузии.

Об этом заявил журналист, член украинской делегации в Трехсторонней контактной группе Сергей Гармаш в программе "Реальная политика с Евгением Киселевым" на телеканале "Украина 24", информирует UAINFO.org.  

"Думаю, что такой сценарий планировался, но сейчас Россия меняет свои сценарии по ходу действия. То есть после реакции американцев, НАТО, послов Семерки Путин не решится на такой сценарий - введение "миротворцев" для защиты своих "российских граждан". Козак (замглавы администрации президента РФ. - Ред.) в одном предложении делает два варианта для отхода: "Если там будет устроена Сребреница, видимо, мы вынуждены будем вмешаться". Я думаю, что чем дальше, тем меньше они для себя оставляют возможность вмешаться, если Украина не начнет действительно военные действия первой", - сказал он.

ФСБ уже начала новую войну. Как россияне завербовали ветеранов военной разведки, чтобы похитить командующего ССО и сбивать самолеты

Российские спецслужбы не прекращали войну против Украины ни на один день с момента провозглашения независимости Украины. Они внедрялись во все структуры и сообщества страны, чтобы в нужный момент наносить вред украинцам.

В конце прошлого года относительное затишье в мире войны спецслужб Украины и России прервалось. Федеральная служба безопасности РФ заказала и организовала подготовку похищения украинского генерала – командующего Сил спецопераций Украины Игоря Луньова, пишет журналист Петр шуклинов для "Катимся", информирует UAINFO.org.  

Параллельно под Николаевом российские спецслужбы готовили операцию против боевых летчиков и десантников. Суть проста: завербованный оператор в нужный момент берет из схрона переносной ракетный комплекс и поражает цель прямо в небе над аэродромом. Например, во время учений с НАТО сносит конвертоплан.

Россия к этому не просто готова. Она ищет способ это реализовать. И сегодня – новая история, символизирующая возобновление российско-украинской войны в мире спецслужб.

Чи існує "українська російська мова"? Мовознавець Авраменко ставить крапку в цьому питанні

Що про "українську російську мову", на існуванні якої наголошувала прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, думають мовознавці, в інтерв'ю Радіо НВ розказав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко, інформує UAINFO.org

— Чи може існувати українська версія російської мови і як це коректно озвучити?

 — Мова, в якій об'єднані елементи інших мов, називається суржиком. Тобто поняття «українська російська мова» не існує взагалі в науковому обігу. Тому так висловлюватися представникам Офісу президента не варто було би. Тим паче, Юлія Мендель — кандидатка філологічних наук, і вона має розуміти, що спочатку має бути наукове обґрунтування.

Що таке українська російська мова? Чим вона відрізняється від класичної російської мови? Раз там звучить слово «українська», значить у ній мають бути елементи української мови. Таке визначення в науці є, воно називається суржиком. Напевно, і Арсен Аваков, і Юлія Мендель бояться говорити про слово суржик, бо воно не дуже вигідно звучить у їхніх виступах.

Дочь Путина Тихонова не будет президентом РФ. Известный адвокат назвал причину

Екатерина Тихонова, которую называют дочерью президента РФ Владимира Путина, вряд ли имеет шанс занять пост главы государства. Сам Путин не намерен оставлять кресло президента.

Такое мнение в эфире телеканала OBOZREVATEL высказал российский правозащитник Николай Полозов. "На мой взгляд, передача власти по наследству дочери крайне маловероятна. Скорее всего, будут подыскивать какую-то фигуру преемника, который будет выглядеть как консенсус внутри элит, и даст гарантии тем, кто будет уходить вместе с Путиным", – заметил он.

По словам правозащитника, на сегодня нет оснований говорить о скорой смене власти в Кремле. В этом контексте он напомнил о недавнем "обнулении" президентских сроков Путина путем изменений в Конституцию. Кроме того, в российских медиа не наблюдается "накрутки" возможного преемника.

В Бразилии возводят новую статую Христа

Новую статую Христа высотой 43 метра возводят в бразильском городе Энкантадо. Сооружение будет выше знаменитой статуи Христа-Искупителя в Рио-де-Жанейро, сообщается на сайте BBC News, информирует UAINFO.org.

43-метровая статуя Христа станет третьей по высоте в мире, уступая памятникам в Индонезии, высота которого составляет 52,55 м, и в Польше (52,5 м). Для туристов внутри сооружения строители возведут лифт, который может доставить посетителей на смотровую площадку на высоту 40 м. 

Строительство статуи началось в 2019 году. Идея принадлежит мэру города Адроальдо Конзатти, который умер в марте от коронавируса.

Ожидается, что проект будет завершен в 2021 году. Строительными работами руководит Ассоциация друзей Христа вместе с сыном бывшего мэра Гилсоном Конзатти.

"Вслед за Гарри": норвежская принцесса собирается переехать в Калифорнию к своему бойфренду

В феврале лос-анджелесский шаман собирался сделать возлюбленной предложение руки и сердца, однако из-за пандемии помолвка сорвалась.

49-летняя принцесса из Норвегии Марта Луиза планирует переехать в США, чтобы воссоединиться со своим темнокожим бойфрендом Дуреком Верреттом, пишет Mail Online, информирует UAINFO.org со ссылкой на Фокус.

В интервью изданию VG она рассказала, что собирается перевезти в Калифорнию своих дочерей – 17-летнюю Мод Анжелику, 15-летнюю Лию Айседору и 12-летнюю Эмму Таллулу, которые родились в браке с писателем Ари Беном. Пара развелась в 2017 году, и это стало первым подобным случаем в истории королевской семьи Норвегии. 25 декабря 2019 года мужчина покончил с собой в результате проблем, вызванных алкоголизмом и расстройствами психического здоровья, однако граждане не преминули упрекнуть в его смерти принцессу и ее нового возлюбленного.

Кай, не змивай! Кіт, який навчився користуватися зливом в унітазі, може залишити без штанів своїх господарів. ВІДЕО

Прагнення господарів навчити своїх вихованців користуватися домашніми зручностями може в деяких випадках зіграти з ними злий жарт.

Про один з таких випадків розповіла користувач Facebook Сабріна Луїза, чий кіт постійно натискає на змив унітазу, повідомляє TheDodo, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Виявляється, жінка дізналася про дивну поведінку домашнього улюбленця на прізвисько Кай, коли стала помічати підтоплення у ванній. Вона не могла зрозуміти, звідки береться вода, поки не побачила, як за дверима крадеться Кай. Того зачарував процес змивання води ще коли кіт був кошеням. Також йому подобалося дивитися на воду.

Сабріна думала, що кіт просто любить знаходитися в туалеті, але одного разу побачила, як кіт натискає на змив. Тоді їй все стало зрозумілим.

"Я спробувала закрити кришку, але він все одно натискав на змив. Я спробувала закрити двері, але він нявчав", – розповіла вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини