MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 лютого 2023

192 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 лютого.

Вторгнення Путіна – виклик для всього світу. Байден пообіцяв допомагати Україні до перемоги у війні

Президент США Джо Байден під час звернення до Конгресу заявив, що Америка продовжить підтримувати Україну доти, доки це буде потрібно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу Байдена від Голосу Америки, інформує UAINFO.org.

Байден зазначив, що вторгненя Путіна в Україну – це тест, під час якого Америці варто було відповісти на важливі для себе питання.

"Чи ми збережемо наші основні базові принципи? Ми боротимемося з тероризмом? Ми захистимо демократію? Це дуже важливо і для цього необхідно підтримувати світ, припиняючи дії агресора, який загрожує вашій безпеці. І через рік ми знаємо відповідь: так, ми зробимо це. І ми це зробили", - заявив Байден.

Він наголосив, що США зробили "те, що вміють найкраще за все" - об'єднали НАТО, очолили глобальну коаліцію допомоги Україні і продовжують підтримувати наш народ.

"Ми єдині в підтримці України. І будемо з вами стільки, скільки буде потрібно", - закінчив Байден.

Генерал Наєв розповів про ефективність систем ППО на північному кордоні України 

На озброєнні підрозділів Північної операційної зони стоять системи ППО як західних зразків, і українських. Командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв розповів про їхню ефективність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування Об'єднаних сил ЗСУ у Facebook, інформує UAINFO.org.

"На озброєнні наших підрозділів протиповітряної оборони стоять зразки як західної техніки, так і української. Усі без винятку військовослужбовці добре мотивовані, мають великий бойовий досвід і вміло його використовують при відбитті як атак безпілотних літальних апаратів, так і крилатих ракет", - зазначив Наєв.

При цьому генерал додав, що ефективність ще може підвищитись, якщо на озброєнні ЗСУ буде більше зразків західної техніки. 

Також за словами Наєва, всі сили та засоби забезпечені відповідними ракетами, а особовий склад навчений, мотивований і вірить у те, що кожну мету в повітрі буде збито.

Росії роками бракує військ: Том Купер пояснив, чому не варто чекати "супервеликого наступу РФ" 

Австрійський військовий аналітик Том Купер вважає, що попри численні прогнози, якогось "супервеликого" наступу держави-терориста Росії на Україну бути не може – навіть на Донбасі. З таким завданням не впорається логістика російської армії.

Як пише аналітик, може Росія дійсно мати сотні тисяч резервістів, як заявляє, однак насправді їй бракує людей, як би дивно це не звучало. Він зазначив, що з цілої низки соціальних та економічних причин ще з кінця 90-х років армії окупантів не вистачає солдатів, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Насамперед ідеться про молодших офіцерів та сержантський склад (сержантів, прапорщиків тощо), техніків, які вміють давати раду з відповідним обладнанням, тощо.

"Їх заледве вистачає на те, щоб контролювати, забезпечувати й тренувати близько 280 000 призовників кожного року. Зауважте: 280 000 на рік. Не на місяць і не на пів року", – акцентував Купер.

Росіяни запустили маніпуляцію про "негативний психологічний стан" ЗСУ під Бахмутом

У вівторок, 7 лютого, росіяни запустили низку маніпулятивних тез - одна з них про нібито "негативний психологічний стан" ЗСУ під Бахмутом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО, інформує UAINFO.org.

Так, окупанти розповсюджують інформацію, що нібито Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний доповів президенту України Володимиру Зеленському про негативний психологічний стан ЗСУ під Бахмутом через нібито відмову Офісу президента відвести війська на вигідні позиції.

"Бійці вважають себе витратним матеріалом, який кидають на забій", - йдеться в маніпулятивних зверненнях росіян.

Крім цього, окупанти запустили вкид від французького політика Ф. Філіппо, який розказує про нібито розкрадання Києвом західних поставок.

"Виникне безліч територіальних питань": Гудков дав прогноз, що чекає на Росію після поразки в війні 

Після поразки Росії у війні з Україною до ослабленої РФ практично стовідсотково виникнуть територіальні претензії з боку інших держав. Їх можуть висунути не лише японці, які вже говорять про незаконну окупацію Москвою островів біля берегів Хоккайдо – так званих Південних Курил.

Проте Японією перелік охочих повернути свої землі, захоплені Росією, навряд чи обмежаться. Про це в інтерв'ю 24 каналу заявив російський опозиційний політик Геннадій Гудков, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Відповідаючи на запитання журналіста про можливість територіальних претензій з боку Японії до РФ після поразки останньої у війні з Україною, Гудков наголосив, що не виключає такої можливості. У тому, що Росія програє війну, він абсолютно впевнений.

"Можуть мати претензії і можуть спробувати реалізувати навіть. Тому що країни, що програли, завжди платять територіями. Ось я зараз живу в Болгарії, болгари дуже добре пам'ятають, що у них вихід був до двох морів. Але вони кажуть: ну, гаразд, ми не ту сторону обрали, вступили в союз з Гітлером і нас за це покарали. Вони змирилися з цим. А взагалі зрозуміло, що країни платили територіями, у тому числі країни, які програли, які зазнали поразки. І Росія буде країною, що програла", - сказав Гудков.

Він також нагадав, що РФ сама відкрила "скриньку Пандори" з "референдумами" на територіях інших незалежних держав.

Експерт пояснив, чому Росія не впорається з виробництвом дронів-камікадзе 

Росія не впорається з виробництвом дронів-камікадзе Shahed 131/136, попри те, що Іран передає їй необхідні технології.

Таку думку в ексклюзивному в інтерв'ю ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи наміри Кремля побудувати фабрику з виробництва безпілотників у РФ, інформує UAINFO.org.

Як повідомив експерт, в самому Ірані виробляється не більше, ніж 50 дронів кожної номенклатури на місяць.

"Зараз Іран не може впоратися повноцінно з контрактом на постачання 1750 дронів Росії. Зараз вона отримала тільки дві партії загальною кількістю 750 одиниць. Отже, країна, яка зробила ці дрони-камікадзе, не може їх виробляти у великій кількості. А Росія, яка не спромоглася таку технологію в себе реалізувати за останні 30 років, отримує проєктну документацію, лінії виробництва, і буде виробляти значно більше? Як там кажуть, 6000 на рік? Іран може виробляти максимум 1000-1200 на рік. А Росія, яка цього ніколи не виробляла? До того ж, коли вона може розпочати виробництво цих дронів? У серпні, у вересні, коли вже війна може закінчитися? Вона ніколи не зможе виробляти 6000 дронів", - переконаний він.

РФ відправила до Туреччини "рятувальників" на чолі з воєнним злочинцем, якому СБУ оголосила підозру

https://uainfo.org/blognews/1675842644-rf-vidpravila-do-turechchini-ryatuvalnikiv-na-choli-z-voennim.html

Росія відправила до Туреччини "для допомоги" у ліквідації наслідків руйнівного землетрусу соратника Кадирова і воєнного злочинця Даниїла Мартинова.

Кадри з Мартиновим, якого представили як "радника голови МНС Росії", з'явилися у росЗМІ, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У виданні "24 канал" припустили, що справжнє завдання Мартинова – вбивство когось із чеченських лідерів, які отримали притулок у Туреччині, або "полювання" за деякими місцевими посадовцями, які впливають на підтримку України.

Також видання припускає, що загін "рятувальників" Росії під керівництвом Мартинова може здійснити у Туреччині диверсії.

Аліну Кабаєву не впізнали після пластики

Зовнішність російської гімнастки Аліни Кабаєвої, яку називають коханкою російського диктатора Володимира Путіна, дуже змінилася. Багато користувачів навіть не відразу впізнали її на нових кадрах, які поширилися в мережі.

Кабаєва, яка є головою ради директорів російської медіагрупи "НМГ", виступаючи на ювілеї холдингу, сказала, що діяльність російських пропагандистів не поступається бойовій зброї. Проте коментаторів зацікавили не лише заяви гімнастки, а й її обличчя, пише Обозреватель,інформує UAINFO.org.

Ймовірно, Кабаєва скористалася послугами пластичного хірурга чи косметолога, використавши для омолодження обличчя філери чи ботокс. Проте результат від процедури виявився невдалим – її обличчя виглядає опухлим, ін'єкції наче додали їй віку.

У мережі розкритикували фаворитку Путіна і навіть припустили, що їм робив уколи той самий хірург, адже президент РФ також неодноразово з'являвся на публіці зі схожими змінами на обличчі.

"Частина філерів перетекла від партнера?", "Філери передалися статевим шляхом?", "З Путіним в одного косметолога колитеся?", "Він їй не тільки морду за своєю подобою зліпив, а й мозок пересадив", "Цю фрау Кабаєву теж ботоксом кольнули? Адже виглядала наче краще", – писали в мережі.

Колега Ді Капріо розповіла, чому він крутить романи тільки з молоденькими

Американська актриса Кетрін Райан розповіла, що на життя Леонардо Ді Капріо дуже вплинув фільм "Титанік". Таке відчуття, що він застряг у віці молодого хлопця.

У 1997 році, коли вийшов "Титанік", Лео знайшов неймовірну популярність. Він був головним красенем Голлівуду, за ним впадали мільйони жінок. Однак з роками в його житті, здається, нічого не змінилося. Останнім часом він крутить романи то з однією, то з іншою. Але примітно те, що всі його дівчата не старше 25 років, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Кетрін на своїй сторінці в Twitter зазначила, що найчастіше актора помічають з дівчатами на яхті - це теж відсилання до "Титаніка". Таку ж думку висловила і журналістка Кейтлін Моран.

"Мені здається, що у нього травма "Титаніка". Він зустрічається з такими жінками, ніби йому все ще стільки років, скільки було під час зйомок фільму, і він завжди відпочиває на яхті. Чувак потребує психотерапії", - написала Моран.

Райан відповіла, що в поведінці Лео немає нічого кримінального, просто все це виглядає моторошно.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини