MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 квітня 2023

97 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 квітня.

Резніков: Контрнаступ буде, найкращий таймінг вибере Генштаб

Українське командування та Сили оборони готують контрнаступ. Однак слушний час для нього обиратиме Генштаб ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони України Олексія Резнікова в інтерв'ю NV, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що політичне та військове командування намагається максимально відкрито комунікувати, при цьому не розкриваючи планів, пов'язаних зі стратегіями, щоб росіяни не зрозуміли.

"Ми говоримо: так, контрнаступ буде, його завдання - послабити оборону ворога, у певних місцях її прорвати, використовуючи сучасну техніку", - сказав міністр.

Резніков підкреслив, що точних термінів початок контрнаступу ЗСУ немає, оскільки на це впливають багато чинників. Зокрема, погодні умови та стан ґрунтів.

"Тому саме Генеральний штаб обиратиме найкращий таймінг, як це сталося свого часу, наприклад, на Харківському напрямку", - заявив голова Міноборони.

Повернемо за 5-7 місяців. Подоляк зробив прогноз по деокупації Криму 

Україна зможе деокупувати Крим за 5-7 місяців. При цьому війна триватиме доки не буде звільнено всю територію України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org.

"Ми точно, за дуже короткий час, з історичної точки зору це дуже мало шість місяців, чи п’ять, чи сім місяців, ми будемо знаходитись в Криму. Можливо, це занадто оптимістично, але це оптимізм, який є математично вивіреним", - запевнив він.

За словами Подоляка, у Росії немає достатнього ресурсу, щоб втримати ситуацію. 

"Логіка війни, абсолютно очевидна, і ми точно можемо проговорити реалії Криму на набережній в Ялті. І ми зможемо точно говорити про абсолютно ефективне майбутнє Криму", - додав він.

При цьому він підкреслив, що війни за Крим, як за окрему захоплену територію України Росією не буде, але "буде війна за право існування демократичного світу".

Наступне засідання у справі Трампа відбудеться на 4 грудня

У вівторок, 4 квітня, колишньому президенту США Дональду Трампу пред’явили обвинувачення у прихованні потенційного сексуального скандалу під час президентської кампанії 2016 року. Після пред’явлення обвинувачень він залишив суд, наступне засідання очікується 4 грудня.

Про це пише CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"На даний момент наступне очне слухання у справі колишнього президента Дональда Трампа призначено на 4 грудня в Нью-Йорку", — йдеться в повідомленні. 

Згідно з матеріалами справи, перед виборами 2016 року Трамп через адвоката виплатив порнозірці Стормі Деніелс 130 тисяч доларів, щоб вона мовчала про секс із ним десятьма роками раніше. Трамп і його адвокат оформили це як плату за юридичні послуги, що у штаті Нью-Йорк вважається фальсифікацією звітності та карається у кримінальному порядку. Адвокат Майкл Коен у 2018 році отримав за це три роки в’язниці, але Трампу, який тоді обіймав посаду президента, офіційних обвинувачень не висували.

Фантастична четвірка: названо членів екіпажу, який полетить на Місяць 

Американське космічне агентство НАСА оголосило склад експедиції, яка вирушить до Місяця. Це буде перший пілотований політ до супутника Землі після 50-річної перерви.

Останній космічний політ людини на Місяць здійснив американський корабель "Аполлон-17" у грудні 1972 року. Першу висадку здійснили американці 1969 року. Її здійснив екіпаж корабля "Аполлон-11", інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Майбутня місія отримала кодову назву "Артеміда 2" (Artemis II). Її має здійснити космічний корабель "Оріон".

Минулого року НАСА випробувало ракету-носій наступного покоління Space Launch System і капсулу для екіпажу. Саме ця капсула і називається тепер "Оріоном".

Місія "Артеміда 1" була тестовою. У капсулі не було астронавтів. Під час виконання другої "Артеміди" астронавти здійснять політ до Місяця і назад. Він має тривати близько 10 діб. Висадка на поверхню Місяця не планується. Її здійснять, якщо все пройде успішно, члени експедиції "Артеміда 3". Вона вирушить у космос не раніше, ніж через рік після повернення другої "Артеміди".

Знаменитий "Хлопчик-дзюркунчик" з Брюсселя одягнувся з нагоди вступу Фінляндії до НАТО 

У Брюсселі всесвітньо відомого "Маннекен-Піс" ("Хлопчик-дзюркунчик") одягли у футболку з емблемою НАТО. Перетворення скульптури відбулося з нагоди вступу Фінляндії до Організації Північноатлантичного договору. Це сталося 4 квітня 2023 року. Наразі в Альянсі 31 країна.

Про це повідомила членкиня Брюссельського муніципалітету з питань культури, туризму та масових заходів Дельфін Хоуба. Окрім футболки, на статуї з'явилася кепка з емблемою НАТО, а також білі шорти. У руках хлопчик тримає прапор Північноатлантичного альянсу, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні наш хлопчик із Брюсселя одягнений у костюм НАТО, щоб відсвяткувати річницю Альянсу та привітати його 31 країну-члена – Фінляндію", – написала в Twitter Хоуба. Офіційна церемонія за участю президента республіки Саулі Нііністе відбулася в штаб-квартирі НАТО. Перед початком він провів двосторонню зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. 

Варто зазначити, традиція одягання "Хлопчика-дзюркунчика" в костюми налічує близько 300 років і бере початок від курфюрста Баварії Максиміліана Еммануїла II, який подарував перше вбрання для статуї. Після нього традицію продовжив король Франції Людовік XV, передавши Брюсселю костюм із золотої парчі.

Кремль має "особливий план" щодо Білорусі і розпочав новий етап ядерного шантажу – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російський диктатор Володимир Путін намагатиметься примусити Білорусь до подальшої інтеграції в Союзну державу під час зустрічі з невизнаним президентом країни Олександром Лукашенком. Крім того, Росія продовжує погрожувати світові ядерною зброєю, щоб перед контрнаступом ЗСУ стримати західну військову допомогу Україні.

Про це йдеться в матеріалі ISW, опублікованому 5 квітня. Як зазначається, зустріч диктаторів має відбутися 5-6 квітня в Москві, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У Кремлі вже заявили, що Путін та Лукашенко візьмуть участь у засіданні Вищої державної ради Союзної держави. Вони обговорюватимуть реалізацію Договору про СГ. Як пишуть аналітики, мова може йти про пакет із 28 інтеграційних дорожніх карт, які Лукашенко ратифікував у 2021 році.

Крім того, за даними ISW, диктатори можуть домовитись про співпрацю у сфері обміну розвідувальними даними. 

Також, як йдеться у звіті Інституту, Росія знову активізувала свій ядерний шантаж. Це відбувається для того, щоб уповільнити допомогу Києву від Заходу перед контрнаступом ЗСУ на фронті. Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу знову накинувся на Захід, звинувативши в ескалації війни в Україні, а також дорікнув НАТО за нібито посилення навчально-бойової та розвідувальної діяльності біля кордонів РФ та РБ.

"Возимо в кожне закордонне відрядження". Офіцер-утікач російської ФСО розповів, навіщо Путіну громіздкий триметровий куб у всіх поїздках. ВІДЕО 

Гліб Каракулов – капітан Федеральної служби охорони, який до середини жовтня 2022 року працював інженером в управлінні президентського зв’язку і втік з Росії – розповів про те, як організовують секретний спецзв’язок для Володимира Путіна.

В інтерв'ю центру Досье Каракулов розповів, що російський диктатор має переговорну кабіну, яку співробітники Федеральної служби охорони возять за ним «у кожне закордонне відрядження", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Це місце, з якого можна проводити переговори з гарантованою секретністю. Кабіна, звісно, громіздка. Це такий куб висотою близько 2,5 м. Усередині організовано робоче місце та телефон, через який можна говорити, не побоюючись, що розмову може почути або "зчитати" іноземна розвідка», — пояснив колишній співробітник ФСО.

Він розповів, що раніше працював інженером в управлінні президентського зв'язку, яке займається забезпеченням шифрованого зв'язку перших осіб Росії. Сам Каракулов служив у підрозділі, який у ФСО називається «виїзним» і забезпечує зв'язком президента та прем'єр-міністра РФ в їхніх робочих відрядженнях у Росії та за кордоном. Він брав участь у більше ніж 180 таких відрядженнях.

«Багато хто, можливо, думають спочатку, що спецзв'язок — це прийти і поставити телефончик. На жаль, не все так просто: у нас обладнання шифрування, у нас каналоутворювальне обладнання. Щоб телефон працював, потрібно дуже багато додаткової техніки - ті ж комутатори, через які проходять всі з'єднання абонента. З'єднання абонента з іншим абонентом проходить через комутатор, на якому сидить телефоністка спецкомутатора. Це величезна кількість і особового складу, і техніки. І техніка у нас, напевно, щоб яскравіше і краще розуміти, — це точно половина Камаза в якесь найпростіше відрядження. А якщо у відрядженні обсяг завдань великий, то і весь кузов Камаза – це все техніка, необхідна для роботи», – розповів Каракулов.

За його словами, спецзв'язок доводиться встановлювати і на нестаціонарні об'єкти: «Літаки, гелікоптери, яхти — ми їх називаємо „катерами“. Ще спецпотяг із недавнього», — навів приклади співробітник ФСО - утікач.

Ви можете це контролювати: сім поширених причин, через які ви швидко набираєте вагу 

Зайві кілограми не завжди є проблемою, але нетипове збільшення ваги може вказувати на проблеми, яку ви захочете вирішити, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Можливо, це гормональний стан, розлад настрою чи інший фактор, який змінює вашу фізіологію, а ви цього не усвідомлюєте. Єдиний спосіб бути повністю впевненим у тому, що відбувається — проконсультуватися зі своїм лікарем.

Підсумовуючи, існує кілька факторів, які можуть сприяти збільшенню ваги, і швидкість, з якою людина набирає вагу, може змінюватися залежно від способу життя, генетики та інших факторів. 

Визначивши основні причини збільшення ваги, люди можуть вжити заходів для контролю своєї ваги та підтримувати здоровий спосіб життя.

Такі звички можуть бути індивідуальні, проте деякі з найбільш поширених причин набору зайвої ваги можуть включати:

Остап Ступка влаштував "п'яну" ДТП у центрі Києва: є постраждалі – ЗМІ 

Відомий український актор Остап Ступка на підпитку влаштував ДТП у центрі Києва.

Аварія сталася у вівторок, 4 квітня, о 23:15 на вулиці Федорова у голосіївському районі. Як повідомили журналістам ТСН джерела у поліції, авто Ступки Range Rover влетіло в Mitsubishi, яке було припарковано на зупинці. На той момент в автомобілі перебував чоловік 1984 року народження, інформує UAINFO.org.

"Слідчі з розслідування ДТП столичного главку поліції встановили, що керманич виїхав на зустрічну смугу та в'їхав в припаркований транспортний засіб. Під час перевірки його на стан сп'яніння прилад Драгер показав 1,62 проміле", - йдеться у повідомленні поліції Києва.

З численними травмами потерпілого негайно госпіталізували, а Ступку затримали на місці. Наразі розпочате кримінальне провадження – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння.

Остапу Ступці загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років.

Колишня наречена Кличка Хайден Панеттьєрі розповіла, як часто бачиться з дочкою, та розкрила подробиці своєї опіоїдної залежності

Колишня наречена Володимира Кличка, актриса Хайден Панеттьєрі дала відверте інтерв'ю, в якому розповіла, як часто бачиться з дочкою Каєю.

Дочка Панеттьєрі та Кличка з’явилася на світ у 2014 році. Актриса повідомила, що Кайя живе з українським боксером, додавши, що після початку повномасштабної війни Росії проти України Кличко разом із їхньою дочкою переїхали з Києва за кордон, передає NV, інформує UAINFO.org.

За словами Панеттьєрі, яка раніше скаржилася на те, що втратила опіку над дочкою, вона намагається якнайчастіше бачитися з дочкою. 

«Я намагаюся бачитися з нею стільки, скільки можу», — розповіла вона в бесіді з New York Times.

Актриса також розкрила подробиці своєї алкогольної та опіоїдної залежності.

«Коли я приходила додому після зйомок, останнє, що мені хотілося робити це розповідати про те, що я насправді переживаю. Мені не хотілося керувати або говорити про те, що я відчуваю в реальному житті, як слід робити, коли ти йдеш за здоровим способом життя. Тому я звернулася до нездорових механізмів виживання», — сказала вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини