MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 травня 2023

166 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 травня.

"Ми можемо перемогти агресора", Зеленський назвав, що треба для перемоги України у війні з Росією 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся 9 травня в Києві з очільницею Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і назвав, що треба для перемоги держави у війні з Росією.

Про це Зеленський заявив на спільній з фон дер Ляєн пресконференції, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Так, президент уточнив, що зустрівся з очільницею Єврокомісії, зокрема заради таких рішень: оборона, подальше об'єднання України з ЄС та вирішення наявних протиріч.

Поодинокі перехожі та поліція: як проходить 9 травня в Києві біля Меморіалу вічної слави. ФОТОРЕПОРТАЖ 

У Києві у вівторок, 9 травня, до Меморіалу вічної слави у Печерському районі з ранку прийшло дуже мало людей. Офіційні заходи з шанування загиблих у Другій світовій війні пройшли днем раніше – 8 травня.

Про це повідомив кореспондент OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

На місці події за правопорядком слідкують працівники поліції.

Так, 9 травня, в день, який раніше в Києві був вихідним та відзначався, як "День Перемоги", дуже мало киян прийшло покласти квіти до Меморіалу вічної слави у Печерському районі. З самого ранку поодинокі громадяни з’являлись біля Вічного вогню та віддавали шану загиблим під час Другої світової війни.

На місці події за правопорядком слідкують поліцейські. За попередньою інформацією, станом на 10:30, конфліктних чи провокаційних ситуацій зафіксовано не було.

"Переломний рубіж": Путін на параді поскаржився, що проти РФ почали війну, і знову заговорив про захист Донбасу 

Російський диктатор Володимир Путін почав свій виступ на параді на честь дня перемоги у Москві. Кремлівський лідер цинічно заявив, що проти РФ сьогодні розв'язано справжню війну. 

Трансляцію виступу лідер вели російські ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

 Диктатор, який розпочав кровопролитну війну в Україні, заявив, що Росії немає недружніх країн як на Заході, так і на Сході.

"Сьогодні цивілізація знову перебуває на вирішальному переломному рубежі. Проти нашої Батьківщини знову розв'язана справжня війна", – наголосив Путін. 

"Захід твердить про свою винятковість, провокує конфлікти, сіє ненависть, знищує сімейні цінності, щоб і далі нав'язувати народам свою волю", – традиційно вибухнув звинуваченнями диктатор.

Водночас диктатор заявив, що мета противників Росії сьогодні – домогтися її розпаду та знищення. 

Київ же, за словами Путіна, "став заручником державного перевороту та розмінною монетою в руках Заходу".

Нагадаємо: скласти компанію кремлівському диктатору цього дня прибула низка іноземних лідерів, здебільшого з країн Азії. На парад приїхали президент Киргизстану Садир Жапаров, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко.

Червоною площею у Москві під час параду проїхався танк, вироблений в Україні 

Т-34 складався на заводі у Харкові протягом 1940-1958 років.

Цьогоріч "парад Перемоги" у Москві був досить скромним - без авіації та з одним танком. Красною площею проїхався лише один танк Т-34 1940-х років, і то він - музейний та вироблений в Україні.

Про це повідомляє речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Єдиний танк, який проїхав Червоною площею у москві (не фейк). Ще один музейний експонат виїхав", - написав він.

Варто додати, що танк Т-34 - радянський середній танк періоду Другої світової війни, випускався серійно з 1940 року. Розроблений конструкторським бюро танкового відділу Харківського заводу. Він є найвідомішим радянським танком та одним із найбільш упізнаваних символів Другої світової війни. До теперішнього часу збереглося багато цих танків різних модифікацій у вигляді пам'ятників та музейних експонатів.

Гламурне посміховисько: Кадиров ходить в "уніформі" з колекції Louis Vuitton. ФОТО

Російський ставленик у тимчасово окупованій Ічкерії Рамзан Кадиров замість звичайної військової уніформи хизується в одязі з колекції Louis Vuitton.

На це звернули увагу користувачі соцмереж, вивчивши нещодавні фото та відео з наради кремлівської маріонетки зі своїми силовиками, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Ймовірно, вся справа у тому, що через зелений колір і хитромудрий візерунок Кадиров, відомий своєю недоумкуватістю, прийняв модний одяг за тактичний кітель.

Вартість такого овершоту від Louis Vuitton складає понад $2 тисячі.

ЗСУ накрили HIMARS'ами розташування "вагнерівців": Пригожин заявив про загибель українських полонених 

Фінансист групи "Вагнер" Євгеній Пригожин, який нещодавно погрожував військовому керівництву росії піти з позицій у Бахмуті і вимагав поставок боєприпасів, заявив про удар ЗСУ по місцю, де нібито утримувалися українські полонені.

На аудіозаписі, який виклали у мережу, пригожин стверджує, що після того, як "вагнерівці" відмовилися брати в полон українських бійців, у них залишалася певна кількість полонених на обмін, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

Він заявив, що нібито по місцю, де їх утримували, прилетіли HIMАRS, і пообіцяв пізніше озвучити більш точну інформацію щодо загиблих. 

У той же час засновник інтернет-ресурсу Gulagu.net Володимир Осєчкін озвучив дещо іншу версію: «По штабу, рембазі та СБ ПВК "Вагнер" завдано ударів HIMАRS. Джерело в оточенні пригожина повідомило про загибель цілої низки співробітників "особливого відділу" та служби безпеки ПВК. Джерело повідомляє, що співробітники „особливого відділу“ і бійці одного з ШО ПВК "Вагнер", які залишилися в живих, за особистою вказівкою євгенія пригожина на місце нанесення ударів звозять тіла вбитих бійців ЗСУ, щоб інсценувати загибель українських солдатів нібито в полоні… Джерело повідомило, що від ударів HIMERS загинуло понад 50 росіян, яких СБ ПВК „Вагнер“ незаконно утримувала у підвалах та катувала за відмову воювати проти України".

Піонтковський передрік швидку смерть Пригожина 

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський припустив, що незабаром можуть вбити ватажка ПВК "Вагнер", так званого "кухаря" кремлівського диктатора Володимира Путіна Євгена Пригожина, який націлився зайняти його місце.

"Пригожин бере участь у кастингу нового фюрера для російського народу. Безумовно, він виграє цей кастинг у Путіна в очах так званої патріотичної спільноти", - написав Піонтковський у своєму Telegram-каналі, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Експерт упевнений, що авторитет Путіна стрімко падає і в першу чергу серед тих, кого вважали його підтримкою: "Навіть затята путіністка Маргарита Симоньян звертається до Путіна і каже, що "людей вже нудить від його обіцянок".

Піонтковський додав, що "зрадити Путіна - це передбачити прихід наступного російського вождя":

У Києві викрили адміністратора Телеграм-каналу колаборантки Монтян

У результаті комплексних заходів у Києві викрито адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу ворожої пропагандистки Тетяни Монтян, яка публічно виправдовує збройну агресію рф.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, інформує UAINFO.org.

Ним виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили.

Перебуваючи на території країни-агресора, Монтян дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця.

Після початку повномасштабного вторгнення він активно допомагав колаборантці «розкручувати» її проросійський Телеграм-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників.

Вибір, який люди в Києві зробили за останній рік рівно 738 раз

Пару тижнів тому в одній англомовній групі історичних фото виклали знімок людей, які сплять на ескалаторі метро в Лондоні під час авіанальотів.

Я необережно прокоментувала, що наразі майже всі мої друзі мають подібний досвід, пише на власній сторінці у Facebook Фуд-райтерка Марія Банько, інформує UAINFO.org.

Реакція була різною. Хтось ставив сумні смайлики і писав "Який жах!". Хтось просив "утриматися від політики" в історичній групі. Хтось не повірив та попросив пруфи.

І тільки одна людина поставила питання, яке могло б стати початком діалогу: "Цікаво, і що вони після цього йшли на роботу?".

Це просте питання досить емпатичне, бо його автор побачив щось більше, ніж емоційну бомбу швидкої дії: буденність, а відтак і реальність.

Відслідковую, як змінювалися правила ввічливості.

Рік тому кожен робочий лист починався з "Сподіваюся, ви у безпеці… Якщо можете працювати".

Восени після масових обстрілів, коли водночас летіло 50-100 ракет, писали: "Розуміємо ситуацію. Можемо перенести дедлайн на день, бережіть себе".

За останні тижні я почала забувати, як звучать ночі без вибухів, але абсолютно всі працюють 100% в штатному режимі.

Раніше після обстрілів мене брали дрижаки, зараз я не відчуваю нічого. Все зводиться до короткої переклички: "Гучно", "Йо*нуло так йо*нуло", "А такого ще не було".

Коли закриваєш меми, бачиш кількість постраждалих та фото пожеж.

Щоразу це міг бути твій балкон, твій будинок, твоє життя.

Це не пафос, це факт...

Українські журналісти здобули Пулітцерівську премію

Українські журналісти стали лауреатами цьогорічної Пулітцерівської премії – найпрестижнішої нагороди у сфері медіа.

Таку інформацію оприлюднено на сайті Пулітцерівської премії, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

Українські фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов здобули Пулітцерівську премію за знімок із Маріуполя. Нагороду також присуджено відеопродюсерці Василисі Степаненко.

В рамках співпраці з агентством Associated Press їх відзначено "за служіння суспільству".

Окрім того, зазначає ҐРУНТ, премію отримала команда The New York Times за висвітлення російських звірств у Бучі. У складі команди працював український фотокореспондент Стас Козлюк.

В Алли Пугачової вкрали дорогий годинник на похороні Юдашкіна: під підозрою Пєсков 

Співачка Алла Пугачова у Росії стала жертвою крадіїв, у виконавиці поцупили дорогий годинник, який коштує майже 26 тисяч доларів, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Примадонну обікрали просто на похороні її приятеля, дизайнера Валентина Юдашкіна. Як стверджує сама Пугачова, слова якої передають російські пропагандисти, там вона майже ні з ким близько не контактувала, за винятком декількох людей.

До кола підозрюваних потрапив прессекретар кремлівського диктатора путіна – Дмитро Пєсков. Зокрема, саме він на похороні Юдашкіна розцілував руки Алли Борисівни. 

"Цей годинник мені подарували на позаминулий день народження. А під час похорону Валентина Юдашкіна я помітила, що він зник. Я майже ні з ким не контактувала. Буквально до мене підійшли дві-три людини, разом з ними Дмитро Пєсков. Він нічого не знає, каже, що йому нічого невідомо", - передають слова Алли Пугачової російські пропагандисти.

Наразі відомо, що співачка подала заяву до поліції, де й будуть з'ясовувати всі обставини зникнення наручного годинника.

Lasha Tumbai, фейкові документи та росіянка на сцені: 7 найгучніших скандалів в історії участі України в Євробаченні 

Уже у вівторок, 9 травня, відбудеться перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, який пройде в Ліверпулі від імені України. Очікується, що на сцену вийдуть 15 країн, у тому числі й чеський гурт VESNA із солісткою з Росії. Як відомо, у 2023 році захід пройде без країн-агресорок – РФ та Білорусі. Тому навколо участі цього бенду спалахнув скандал.

На жаль, це не єдиний неприємний інцидент, який стався з нашою країною на Євробаченні 2023 року. OBOZREVATEL пропонує згадати про скандали, пов'язані з Україною на пісенному конкурсі, починаючи з далекого 2007 року, інформує UAINFO.org.

Вєрка Сердючка – 2007 рік

Український співак Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, у 2007 році поїхав до Фінляндії представляти Україну з композицією "Dancing Lasha Tumbai". Однак Росія та генеральний продюсер Першого каналу Костянтин Ернст почули, що знаменитість співає не "Lasha Tumbai", а "Russia goodbye", що означає – "Росія, прощавай". Тоді країна-окупант дуже обурилася і розпочала пропагандистську кампанію, яка займалася цькуванням Данилко. Андрій надав текст пісні, але цей вчинок ніяк не вплинув на ставлення росіян до артиста. Попри це, Сердючка зробила фурор на сцені й завоювала срібло.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини