MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1червня 2023

80 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 червня.

Стало відомо, скількома ракетами росіяни "привітали" Київ з Днем захисту дітей 

Цієї ночі російські окупанти завдали чергового зухвалого удару по столиці, атакувавши, зокрема, дитячу поліклініку. Удар ворога забрав життя щонайменше трьох і скалічив понад десять людей (серед загиблих та постраждалих є діти).

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що ударів по столичному регіону було завдано зі застосуванням ракет типу "Іскандер", інформує UAINFO.org.

"Сьогодні вночі противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області. Попередньо, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 10 з 10 ракет були знищені", – йдеться в ранковому зведенні Генштабу. 

Крім цього, протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 29 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  

"На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою", – наголошують в Генштабі.

У Повітряних Силах уточнили, що ворогом було запущено з ОТРК "Іскандер" ракети наземного базування різних типів. Запуски відбувалися з прикордонної Брянської області РФ. 

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К", – йдеться в повідомленні. 

Зеленський прибув на європейський саміт у Кишиневі 

Президент України Володимир Зеленський прибув до Кишинева для участі у другому саміті Європейського політичного співтовариства, який приймає Республіка Молдова, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні працюємо у Молдові. Участь у саміті Європейської політичної спільноти. Багато двосторонніх зустрічей. Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію "Петріотів". ЄС, НАТО, формула миру. Усе для захисту нашого майбутнього", - йдеться в повідомленні глави держави в Telegram.

Арестович спрогнозував, коли закінчиться війна. Але залишиться одна небезпека 

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович зробив новий прогноз щодо завершення бойових дій.

Про це він заявив на зустрічі в Музеї єврейського народу в Тель-Авіві за участю посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Арестович певен: немає ніяких сценаріїв, крім того, що Україна вижене окупантів на кордон 1991 року.

"За військовою логікою, а саме за ОВТ – озброєння і військова техніка – вони будуть нездатні вести оборонні операції уже до лютого 2024 року", – зазначив ексрадник ОП.

 За його інформацією, у росіян зараз на Запорізькому напрямку, який вони вважають найважливішим, укомплектованість озброєнням і військовою технікою – 40-60%.

"Здатність наступати вони втратили у липні минулого року після захоплення Сєвєродонецька і Лисичанська. Зараз вони здатні до оборони, до якої вони і стали. Ці рухи на Бахмут – це лише спроба вирівняти лінію оборони. Ми їх зараз трішки посунемо. Потім ще раз посунемо. Можливо, вони посипляться раніше. Можливо, охоронці Путіна стануть мільярдерами найближчим часом (натяк на вбивство Путіна його оточенням. – Ред.)", – каже Арестович.

Нардеп Бужанський влаштував провокацію у прямому ефірі, відмовившись перейти на українську мову. ВІДЕО 

Скандальний депутат Верховної Ради від Слуги народу Максим Бужанський, відомий своєю незрозумілою любов’ю до так званого «руского міра», влаштував провокацію у прямому ефірі телеканалу Київ 24, передає NV, інформує UAINFO.org.

Всупереч закону про функціонування державної мови та неодноразові прохання ведучого перейти на українську, він вперто відмовився це робити, посилаючись на свої особисті принципи.

«Наші глядачі багатомовні. Наші глядачі багатомовні. Багатомовні», — пояснив Бужанський свою позицію.

При цьому він стверджує, що прохання ведучого розмовляти в ефірі українською нібито можна розцінювати як «розпалювання ворожнечі за мовною ознакою».

Крім того, на самому початку ефіру Бужанський демонстративно відмовився відповідати на привітання ведучого «Слава Україні».

Така поведінка не могла залишити українців байдужими, у зв’язку з чим користувачі соцмереж закликали вжити щодо нардепа-провокатора дисциплінарних заходів, аж до виключення з партії.

Кім Чен Ин об'їдається делікатесами, багато курить і швидко набирає вагу – розвідка 

Лідер КНДР Кім Чен Ин нечасто з'являється на публіці, але кожного разу разюче відрізняється від інших жителів Північної Кореї. Розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що Кім занадто багато курить і продовжує набирати вагу, попри чутки про те, що він нібито сів на дієту.

Про це пише Daily Mail, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За даними розвідки, Кім Чен Ин страждає на безсоння, важить понад 140 кг і стає залежним від сигарет і алкоголю.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) представила звіт, у якому стверджується, що останнім часом відстежується великий імпорт іноземних сигарет і дорогих закусок у КНДР, попри продовольчу кризу в країні. Особливо часто в КНДР імпортують Marlboro й Dunhill.

Шпигунська агенція Південної Кореї заявила, що стежить за здоров'ям Кіма та вважає, що він страждає на безсоння.

"Ґрунтуючись на тому факті, що влада Північної Кореї активно збирала останню медичну інформацію, зокрема і про такі ліки як золпідем, який використовується для лікування порушень сну, NIS вважає, що в Кіма безсоння", — сказав Ю Сан Бом із керівної Партії народної влади журналістам країни після закритого брифінгу.

"Кім Чен Ин видавався дуже втомленим, із помітними темними колами під очима під час свого публічного виступу 16 травня", — сказав Ю журналістам.

"Захищають від зрадників": росіяни масово пишуть доноси одне на одного через параною — WP

У Росії сформувалася параноїдальна атмосфера, у якій люди масової пишуть доноси одне на одного. Кримінальні справи порушують на тих, хто виступає проти режиму глави Кремля Володимира Путіна та війни проти України.

Про це пише видання The Washington Post, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Видання пише, що проблемою можуть стати не лише пости та повідомлення в соціальних мережах, а й навіть приватні розмови у громадських місцях. Все це може стати компроматом для силовиків та ФСБ.

За словами журналістів, у результаті політики Кремля в російському суспільстві та державі виявився лякаючий ефект. Так, стали часто з'являтися новини про арешти, судові розслідування, посилені коментарями пропагандистів на федеральних телеканалах і в Мережі.

Як розповів політичний аналітик Фонду Карнегі Андрій Колесников, у РФ проявляється одна з ознак тоталітаризму – хвиля доносів. Росіяни важають, що противників режиму необхідно переслідувати.

За словами Колесникова, кремлівський режим досі авторитарний, проте все більше набуває ознак тоталітаризму.

"Я впевнений, що він (Володимир Путін, — ред.) не повернеться до нормального життя. Він не божевільний у медичному сенсі, але він божевільний у політичному сенсі, як і будь-який диктатор", — сказав експерт.

Останні дні тиранів. Яка смерть спіткала шістьох диктаторів, скинутих за багаторічні злочини 

30 травня під час атаки безпілотників на Москву російський диктатор Володимир Путін, за даними The Moscow Times, міг перебувати у своїй резиденції в Ново-Огарьово. Глава кремлівського режиму цього разу не постраждав, дрони було збито.

Але узурпаторам не завжди щастить. З цієї нагоди NV нагадує про долю інших шістьох диктаторів, які були вбиті, страчені чи померли під арештом після того, як їх усунули від влади, інформує UAINFO.org.

Майже всім у цьому списку на момент смерті було близько 70 років, до того вони правили авторитарними режимами протягом десятиліть.

У березні 2022 року, після вторгнення Росії в Україну, журнал The Atlantic нагадував про те, чому Володимир Путін вважає будь-який відступ в Україні своїм смертним вироком і який вплив на нього мали смерті інших диктаторів за останні десятиліття. Так, безславна смерть Муаммара Каддафі шокувала Путіна. Про це згадував у своїй книзі Вся кремлівська рать колишній головний редактор російського телеканалу Дождь Михайло Зигар: він писав, що коли Каддафі вбили, «у Путіна був апоплексичний удар». А за іншими свідченнями, включаючи книгу чинного очільника ЦРУ Вільяма Бернса The Back Channel, Путін не один раз переглядав кадри останніх хвилин життя Каддафі. Вочевидь, російський диктатор зробив з них власні висновки, оскільки в його картині світу винним у смерті лівійського диктатора виявився «віроломний Захід».

"Це вкрай необхідно". Вчений-сомнолог розповів, як навчитися висипатися в умовах нічних тривог та обстрілів

Як спати, коли ракетні і дронові удари відбуваються мало не щоночі? На  це та інші питання Radio NV відповів Юрій Погорецький, кандидат медичних наук, сомнолог-кардіолог, президент громадської організації Українська асоціація медицини сну, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

— Теза про те, що нам потрібно відпочивати, сумнівів, я думаю, не викликає ні в кого. Але як спати, коли ракетні і дронові удари відбуваються мало не щоночі? Поясніть?

— У сам момент бомбардування виспатися дуже складно, тому що все шумить, бабахає. Це і страх інстинктивний. Треба перебігти, сховатися вчасно. Знайти місце, куди сховатися, якщо ти далеко від будинку. Це все передбачає те, що буде порушення сну в цей момент, коли йде бомбардування. Але виявилася на сьогоднішній день така основна порада. Поліфазний сон, який до війни не дуже був привітний і необхідний, і навіть був небажаний, але зараз наступає такий момент. Якщо є можливість, починаємо сон о дев’ятій годині вечора, в 21:00. І тоді нам вдасться до початку бомбардувань, атаки о першій, другій, третій годині ночі, ми тоді встигаємо зловити дуже важливі перші дві-три фази заходу в глибокі фази сну. Два-три цикли. А це вкрай необхідно, тому що виробляється гормон мелатонін під час глибоких фаз сну, особливо з 22:00 по 23:00 годину. Це дуже важливий момент. Змістити цю точку неможливо. Тому давайте будемо мудрими і хитрими. Давайте раніше лягаємо спати на годинку, ловимо свій мелатонін і потім після бомбардування, повернення з бомбосховищ можна ще доспати.

Тобто буде розірваний сон, поліфазний сон, нічого страшного. Потім днем хвилин 25−30−45 хвилин обов’язково доспати, якщо вночі не вдалося виспатися. При цьому поменше паніки, поменше ажіотажу, поменше страхіть, жахів. Побільше створюйте позитиву протягом дня, щоб відновити свої сили. Обмінюйтеся цим позитивом. Давайте діточкам більше кохання, обнімашек, поцілунків, обіймів, більше щирого спілкування. Не приходьте на роботу з поганим настроєм і не псуйте настрій всім оточуючим. Навпаки, зробіть з себе символ позитиву. Беріть позитив в інших. Створюйте і зробіть конкурс на максимально позитивні моменти на роботі.

Дивіться, як зараз відбувається, як обсмоктують новини про Москву, як почали бомбардувати її. Як це піднімає настрій. Чудово! Але давайте ще задумуємося про сон військовослужбовців на сьогоднішній день. В них сьогодні сну практично нема кожного дня. По дві години максимум це може бути в них сон. Тому, коли вони підуть на ротацію, коли вони будуть мати відпустку, приділяємо їм максимально увагу. Всім родичам, дружинам тих бійців, які прийдуть додому, максимально приділяти часу, кохання, тих же самих обіймів. Дайте їм розслабитися. Попередьте заздалегідь друзів, гостей, щоб вони не приходили в перші два-три дні. Дайте бійцю виспатися. А то зразу починають приходити гості, друзі і починається нічна втрата сну, посиденьки. Обов’язково шануйте цей момент.

Якщо ви побачите що він стогне, він розмовляє уві сні, він ходить або він хропе і має зупинки дихання уві сні, катастрофічно, терміново вирішуйте це питання по своєчасній діагностиці та лікуванню. Справа в тому, що є роботи військової сомнології Сполучених Штатів Америки, які вивчали військовослужбовців, які приймали участь в бойових подіях в Афганістані, Сирії, в Іраку з 2001 до 2014 року. Так ось, катастрофічне буде зростання у військових, які брали участь у бойових подіях: на 650% безсоння збільшиться і на 600% збільшиться хропіння і апное. А також слідом за цим піде по таким же циклам збільшення метаболічного синдрому і виникає депресія, яка рано чи пізно приводить до суїцидів. Треба про це говорити.

Олександр Пономарьов розповів про два невдалі шлюби та зізнався, що має нові стосунки

Український співак Олександр Пономарьов розповів про зради своєї першої дружини Олени Мозгової та причини розлучення з другою обраницею Вікторією Мартинюк.

Подробицями артист поділився в інтерв'ю Дмитру Гордону, передає NV, інформує UAINFO.org.

За словами співака, причиною розлучення з першою дружиною Мозговою стали зради з її сторони: «У мене відбулося так в житті, що зрадили. Я спробував пробачити, потім ще раз зрадили. Я не зміг пробачити і пішов. Так відбулося. Я Олену поважаю, вдячний їй за доньку. Тому нічого поганого не хочу про неї говорити», — зазначив артист.

Під час сімейного життя у подружжя народилася донька Женя. Також Пономарьов та Мозгова виховували доньку Олени від попередніх стосунків Зою, до якої, як розповідає Олександр, він ставиться як до рідної.

Другою обраницею Пономарьова для шлюбу стала Вікторія Мартинюк, з якою, за словами артиста, вони не зійшлися характерами і прожили разом тільки 4,5 роки.

«Не склалося. У мене було помилкове судження, що я людину зможу змінити. Це була моя помилка. Ми не співпали за характерами. А потім, коли вона сказала: "Обирай, або я, або Женя", донька моя. Женя ж зі мною жила після нашого розлучення з Оленою. Вона не дуже її любила і сказала: "Обирай". Я сказав, що доньку я обрати не можу, вона вже обрана. А дружину можу. Так ми і розійшлися", — зазначив співак.

У подружжя народився син Сашко.

Коли ж зайшла тема про теперішню ситуацію з особистим життям Пономарьова, артист зізнався, що має партнерку, але деталі вирішив не розголошувати: «Все в порядку, тому давай це не рухати, щоб воно і далі було в порядку. Я забобонна людина зі студентських років, але розумію, що Біблія пише, що в це вірити не можна».

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини