MENU

Бег вызывает воспаление мозга и психические отклонения — учёные

786 1

Займатися бігом у місті зовсім не корисно, і навіть небезпечно через підвищений ризик запалення мозку та захворювання психічними хворобами.

В цьому запевняють бельгійські вчені, які дослідили вплив міського повітря на діяльність людського мозку.

Науковці з Брюссельського університету запевняють, що міське повітря, вміст якого разом з кров'ю потрапляє в мозок, негативно впливає на увагу, здатність до навчання, а також викликає запалення, які можуть спричинити порушення розумової діяльності та психічні хвороби. Такого висновку вчені дійшли в результаті свого дослідження. Вони створили дві групи із 12 тисяч добровольців. Одні займалися бігом у місті, в той час, як інші – на околицях.

Спостереження тривали майже рік. В результаті вчені помітили, що у людей, які бігають за містом, покращилася увага і мислення. Фізичні вправи дозволили покращити циркуляцію крові в усьому організмі, а мозок отримав більше кисню. В цей же час у міської групи бігунів теж покращала циркуляція крові, однак мозок окрім кисню отримав цілу низку шкідливих токсинів, які містяться в міському повітрі. В багатьох добровольців виявили запалення мозку. Лікарі кажуть, що це в свою чергу може викликати психічні відхилення і порушення роботи мозку в людей. Крім того міські бігуни мали проблеми з дихальною системою і серцем.

 
 
 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини