MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 вересня 2015

4104 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 вересня

Надію Савченко номіновано на Премію Сахарова

Із 1988 року цю щорічну премію вручають у Європараменті видатним особистостям та організаціям, які борються з нетерпимістю, фанатизмом та пригніченням. Раніше її лауреатами були Нельсон Мандела (1988), лідер Празької весни Олександр Дубчек (1989), очільниця демократичного руху у М‘янмі Аун Сан Су Чжи (1990), ООН (2003) та інші.

Яким буде оновлення уряду? Хто кандидати на вихід і вхід

Зміни в уряді, які наближаються, покажуть, чого більше в українській політиці: бажання змінювати ситуацію в країні чи продовження боротьби за контроль над фінансовими потоками та ключовими галузями економіки. «Перетрушування» чи реформи – ось у чому питання.

У Києві СБУ затримала на хабарі голову Держслужби зайнятості. ВІДЕО

Співробітники спецслужби затримали посадовця у службовому автомобілі в центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тисячі гривень. Під час огляду машини правоохоронці додатково виявили велику суму грошей в іноземній та національній валютах, мисливську рушницю з набоями та інше.

Триває активна фаза «Сі Бриз 2015». ФОТО

Тактичні групи кораблів-учасників від України, США, Румунії та Туреччини провели навчання з планування та проведення міжнародних морських операцій за стандартами НАТО. Зокрема, за їх участю пройшли навчання з організації усіх видів оборони у морі, плавання в ордерах, висвітлення надводної обстановки, пошуку підводного човна (роль підводного човна виконував імітатор, який є на озброєнні одного із кораблів), діяли за ввідними штабу навчання.

The Washington Post: Слон і Моська – навіщо Росії військова присутність у Сирії

«Сирія – найважливіший для Росії плацдарм у регіоні та ключовий пункт політики Путіна». Одначе насправді участь Росії у справах Сирії – лишень крихти порівняно зі впливом й активами, що ними в регіоні володіють США і НАТО. «Це навіть не змагання між Давидом і Голіафом, а радше – між Слоном і Моською», – зазначав російський військовий аналітик Олександр Корольков іще на початку цього року.

Саме та Моська

Самі свої: спогади й думки про трагедію 31 серпня

Наступного дня на місці загибелі нацгвардійців покладали квіти. По черзі підходили сановні гурти. Хилилися у скорботі президентська голова, коса, укладена вигадливим кренделем, заплішина головного «радикала», чия фракція добігала сходами за лідером, на ходу вдягаючи піджаки. Самі свої. Кам'яніли в зажурі. Щось, певно, думали, щось відчували.

Автомайдан удруге завітав до маєтку Ківалова. ФОТОРЕПОРТАЖ

Ну що, Підрахую, ми повернулися!) І сьогодні нас набагато більше! Автомайдан разом з Самообороною знову приїхали в гості до Ківалова в Одесі.

Роковини 9/11. Блогосфера про трагедію в США

Знімок America House Kyiv

У результаті теракту загинуло 2977 людей, 24 зникло безвісти. Більшість загиблих були цивільними особами. Усі 19 терористів також згинули. Серед жертв були й наші співвітчизники – 11 українців. По всьому світові люди сумують разом із американцями.

Світлина America House Kyiv

Із гуманітарним складником у нашій армії справи кепські – Кіпіані

Нічого цього нема. У принципі. Кожен приходить в армію з тим багажем знань або інформсміття, якого набрався за цивільного життя, а потім з оцим і служить. Наслідком цього є катастрофа у головах, яка вилівається як не у «батальйонні братства» і «треті Майдани», в організації яких беруть участь люди у камуфляжі, так у гранати в центрі Києва і кулемети в Мукачеві.

Чому детектив не може бути «сищиком»

Професор Олександр Пономарів

Видатний мовознавець, доктор філологічних наук Олександр Пономарів на сторінці свого блогу продовжує втаємничувати широкий загал у тонкощі української мови. Із-поміж іншого професор пояснює різницю між деякими словами, які часом хибно тлумачать як синонімічні, що призводить до типових помилок у слововживанні.

Детектив Еркюль Пуаро – аж ніяк не «сищик». Утім називати його нишпоркою, певно, теж не варто).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини