MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 листопада 2015

3187 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 листопада

Одна із найнагальніших реформ: громадяни потребують нормальної держслужби

Із лютого 2014 пройшов 21 місяць. Й ось, нарешті, країна дочалапала до нового закону про держслужбу. Якби все робилося по-людськи, то це мав бути один із перших законів. На держслужбі трапляються гарні держслужбовці, а от гарна держслужба, як дієва система, не трапляється. Відповідно, вимагати гарних реформ від поганої держслужби – це брехати самим собі.

Урок для Філатова: коли виходить, що мерові кортить начхати на історію, закон і найбільшу трагедію українців

Міський голова поки що Дніпропетровська Борис Філатов

Асимільовані люди, що виросли в совку, відчувають внутрішній спротив до змін. Вони – діти зламаних, нічого не знають про свій народ. Порожнеча. І їм начхати, бо так комфортно – жити в Дніпропетровську. Вони так звикли. Із цим пов'язані приємні спогади дитинства, а все, що було до них, – вони просто не знають. І тому вони не хочуть це змінювати. 

Російські архівні ДОКУМЕНТИ підтверджують: під час Голодомору СРСР масово вивозив продовольство з України

Найбільше з України під час Голодомору 1923-1933 років експортували яблука, томатну пасту (за окремими звітами, зокрема, в четвертому кварталі 1932-го, вона становила 2/3 усіх продуктів, що вивозилися за кордон), ніжинські солоні огірки (бочками). В інших звітах моторошно читати спокійні рядки: "Медосбор в 1933 году... на Украине был весьма хорошим, этим объясняется значительное перевыполнение плана..."

Гідність: цінності мають перемогти інтереси

Цей євангельський фрагмент нагадує нам про дилему, чим маємо керуватися в житті: цінностями чи інтересами? Я не втомлююся повторювати, що "цінності мажуться на масло". Тобто від того, що нас по-справжньому мотивує, залежить те, як ми живемо. Це не красиві слова. Це те, що можна показати й довести емпірично, на підставі таблиць і графіків. Сила Євангелія у тому, що воно пояснює ці важливі речі мовою простих метафор.

Хто очолить головний антикорупційний орган країни? Аналіз кандидатів

Люди, імена яких ми почуємо вже у суботу, будуть відповідальними за ведення державного реєстру декларацій та державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення; саме вони також керуватиvenm процесом перевірки відповідності стилю життя держслужбовців та депутатів всіх рівнів задекларованим доходам, затверджуватимуть антикорупційні політики органів державної влади тощо.

Лавров: Знищення Су-24 – спланована провокація. Та ми із Туреччиною не воюватимемо

Одначе російський політик зазначив, що його країни "на має наміру починати війну із Туреччиною", і ставлення до турецького народу в цілому з боку Росії не зміниться, повідомляє Associated Press.

Кембридж посунув російську мову заради вивчення української

Кафедра славістики одного із найбільш знаних і старовинних університетів світу має основну програму, що передбачає вивчення української та російської мов на платній основі аж до бакалаврату. Однак є додаткові безкоштовні курси поглибленого вивчення двох мов. Раніше одною із них була російська. Нині ж замість неї пропонують безкоштовно вивчати українську та польську. Програма української мови із різними рівнями складності стартувала вже цієї осені.

Коли прийменник бере над займенником гору – в перетягуванні наголосу

Юрій з міста Рівного пише: "У словнику наголосів Миколи Погрібного читаємо: до того́ берега, на тому́ шляху. Але не без то́го. Чи правильно це?" Правильно. У перших двох випадках той виступає в ролі означення до слів берег і шлях. А в побудові не без то́го діє правило, за яким прийменник перетягує ближче до себе наголос у займенникові. Порівняймо ще: цього́ дня, але до цьо́го можу додати.

Цивілізаційна прірва між захисниками України й тими, хто на ній паразитує

Військові на блокпостах у прифронтових містах, оглядаючи наш автомобіль і побачивши тонну книжок у багажнику, цікавилися, розпитували, казали, що самі люблять читати, а деякі навіть просили собі почитати – і ми давали їм комплект різноманітних книжок. Взагалі військовики там адекватні, нормальні – можуть пожартувати, порозмовляти, доброзичливі та ввічливі.

80% українців визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. ІНФОГРАФІКА

Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів в Україні, яких цього року поминатимемо завтра, в суботу 28 листопада, Володимир В'ятрович звертає увагу загалу на промовисту динаміку визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом нашої нації. При цьому слід пам'ятати, що завтрашній поминальній день також присвячено й двом іншим влаштованим совіцькою владою проти українства голодоморам – 1921-1923 і 1946-1947 років.

Долучіться до традиційної акції завтра, в суботу 28 листопада із 16 години, вшануйте померлих і ненароджених жертв геноциду українського народу запаленою свічкою пам'яті у ваших вікнах

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини