MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 грудня 2015

2261 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 грудня

ТОП-10 найболючіших корупційних проблем українців

Із приводу кожного болючого питання громадські антикорупціонери надіслали офіційне звернення до відповідного органу влади з вимогою розслідування конкретних проблем, називаючи їх, але не розголошуючи імена інформаторів. Тож "листи щастя" отримають: Міносвіти, Держгеокадастр, МОЗ, Міноборони та міністр внутрішніх справ, Мінрегіонбуд, Національне антикорупційне бюро, СБУ, ДФС.

Українську мову витісняють з українського інтернету. ІНФОГРАФІКА

Серед тематичних категорій українська мова домінує лише серед державних, освітніх та літературних сайтів. В усіх інших сферах переважає російська. Особливістю українських двомовних сайтів є те, що зазвичай україномовна версія не є основною для сайту. Натомість вона часто є якісно та функціонально неповноцінною.

ЄС скасує візи для України і Грузії в середині 2016 року – Die Welt

15 грудня Єврокомісія має представити звіт, в якому буде позитивно оцінено хід виконання Києвом і Тбілісі умов для скасування віз. Така оцінка ЄК стане передумовою для згоди країн-членів ЄС на скасування віз для громадян Грузії та України. Разом із тим зазначається, що Києву, на думку Брюсселя, треба буде до весни 2016 поліпшити роботу в деяких сферах, зокрема – щодо боротьби із корупцією.

Доповіді, які змусять переосмислити поняття відповідальності. У столиці пройде TEDxKyiv 2015

"Ми готуємо понад 10 неймовірних доповідей, які мають змусити вас переосмислити поняття відповідальності: у професії, місті, світі, перед самими собою. Ми будемо комбінувати біологію, генетику та природу аби зрозуміти як довго та щасливо жити, також поговоримо про те, як стати частиною глобального руху та чому крапля в океані – це досі важливо для побудови нового українського суспільства".

Нові правила для Заходу: давати відсіч суперникові

Холодна війна дала жорстокий урок: із суперником треба боротися й протистояти йому завжди і всюди. Це контроверсійно, неприємно й загрожує моральним вигоранням. Та поразка – гірший варіант. Захід поки що не взяв цього принципу за правило. Однак до того йде.

Податкова реформа: МВФ категорично проти законопроекту №3357

Президент сказав, що він вимушений взяти на себе роль модератора у конфлікті між урядом і парламентом. Він заявив, що йому подобається законопроект №3357, але МВФ категорично його відхиляє, і тривалі спроби переконати виявилися марними. А без підтримки МВФ Україна втрачає кошти будь-яких іноземних донорів і кредиторів, урядових чи міжнародних.

Урок для українських влади й політикуму від Байдена

Перед нами виступав дуже сильний політик. Він вміє точно артикулювати і формувати меседжі, які його країна й він сам, як людина, хотіли би донести до парламентарів та керівництва країни, що переживає сьогодні події, які Америка пройшла кілька століть тому. Він ділився з українськими депутатами соціально-політичним досвідом США і власним досвідом, підштовхуючи їх до єдності та консолідації політичних рішень.

Західний консьюмеризм проти радянської безнадії. Або де краща гуманітарна освіта – в Україні чи в Канаді?

Д-р Стех вважає, що кожна нація має прагнути стати культурною. Раніше вважалося, що француз, який не знав Пруста, Фльобера, Малларме чи таких менш відомих аварґандистів як Арто чи Жарі, не міг рахуватися інтеліґентом.

"Крихітка" випустила кліп з листуванням волонтерів та бійців. ВІДЕО

Пісня «Без імені» гурту Kryhitka присвячена волонтерському руху в Україні, людям, що об'єднані однією ціллю, але часто навіть не знайомі особисто.

Щоб нагадати про окупований Крим, українські розробники створили гру

Українські розробники, що працюють над мобільними іграми (студія NashaGra) спробували привернути увагу користувачів до питання окупованого Криму своїм продуктом. Гра називається "Повернути Крим", а завантажити її може кожен, хто має пристрій на операційній системі Android. Зробити це можна ввівши назву у поле для пошуку на сторінці каталогу Google Play.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини