MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 квітня 2016

2910 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 квітня

Новим прем'єр-міністром України став Володимир Гройсман

Світлина Богдана Бортакова

Кандидатуру Володимира Гройсмана, який раніше обіймав посаду голови Верховної Ради, запропонувала новостворена коаліція, а до парламенту подав президент Петро Порошенко. За таке рішення проголосували 257 народних депутатів. "Нам потрібно побудувати абсолютно новий діалог з українським суспільством, нам потрібно більше говорити про те, що збираємося зробити. І цей уряд, і ця влада має стати владою нової якості", – закликав Гройсман із парламентської трибуни.

Луценко подякував Яценюкові та його уряду, розповів, що робитимуть їхні наступники, й назвав опозицію широпою

Не вийде, панове! Ми будуватимемо країну, попри те, що цього не хоче широка опозиція. Широпа не правитиме в цій країні. Я з повагою ставлюся до опозиції, сам у ній часто був. Але опозиція має бути до конкретних кроків конкретного уряду, а не до країни заради голого піару і чергового виборчого шабашу. Не буде цього. Розумію сум наших широких опозиціонерів – виборів не буде. Буде робота на країну.

Він таки став камікадзе: чому насправді пішов Яценюк

Яценюк пішов у відставку не через відстутність реформ, а з огляду на масштабну, важливу і дуже непопулярну реформу. Саме вона і рейтинг його зжерла, і спонукала низку фракцій відмовитися від підтримки уряду та вийти з коаліції. Народ ніколи не вибачить Арсенієві цієї реформи, але вже заради неї його варто було ставити прем'єром. Яценюкові можна дорікнути багато чим, чого він не зробив. Але, судячи з того, що зроблено, він був на своєму місці, хоча, можливо, не в свій час.

За Парубія як спікера проголосували 284 депутати. ВІДЕО

Знімок Богдана Бортакова

Головою українського парламенту обрано Андрія Парубія. Він зазначив, що це є великою честю для нього: "Я не буду давати обіцянок і говорити голосних слів. Своєю роботою продемонструю, що ми зможемо зробити так, щоб парламент і надалі залишався ключовим центром прийняття рішень в державі". "Ніхто не дорікне,що Парубій – перефарбований комсомолець. – стверджує Олександр Аргат. – Бо він ще з підліткового віку був в опозиції до совка. Україна змогла собі дозволити таке призначення лише на 25-ому році".

Лондонський погляд збоку на українські реалії – й не лише політичні

"Справа у вашій нездатності об'єднатись і зробити справу без того, щоб принизити один одного. Ваші внутрішні конфлікти епічні. Навіть зовнішній ворог не став стимулом. Скажи мені, чому ми на Заході повинні відстоювати ваші інтереси, коли ви не здатні самі їх мінімально забезпечити?" ... Знаєте, погляд збоку багато важить. Ми добиваємо один одного, а значить добиваємо свій шанс. І це стосується не лише політиків. Всіх.

Нардепів у Верховній Раді частують трьохрівневим сендвічем. ДОКУМЕНТИ

Наступний цікавий момент щодо постанов про призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром. Маємо дві постанови. Перша відповідає Конституціі України - подання президента. Друга – антиконституційна. Це трьохрівневий сендвіч, де голови двох фракцій коаліціі "призначають Гройсмана"...

Міністр фінансів Данилюк пояснив, що не має бізнесу. ДОКУМЕНТИ

Ця історія – найкраще свідчення того, що в Україні є сильні інститути громадянського суспільства, які контролюють владу і вказують їй на найменші погрішності. Я дякую тим, хто звернув увагу на ці невідповідності. Мені прикро, що так сталося. Я повинен був бути уважнішим. У додатках – заява про звільнення з посади директора компанії та договір продажу акцій.

Янукович, віконна лиштва й російські поради, якою має бути українська мова

Узькоязичні блогери останнім часом з'їли якусь централізовану ольгинську бацилу давати поради, якою повинна бути українська мова дописів у ФБ, як українські перекладачі повинні передавати прізвище – Голден, Холден чи Ґолден, бо ґ – то "вигадана" ж літера, її щитай шо і нема, а узькоязичний читач вважатиме, що Голден, то не Холден, а Ґолден, золотий себто, й таке інше. Шановні, справді, на фіга оці всі складнощі й словники, і правила. Позвать мені директора Інституту української мови, зараз Короєдов йому все розкаже про українські переклади. Ич, розпустилися, про якусь школу перекладу твердять, дурачки неруські.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини