MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 квітня 2016

2393 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 29 квітня

Важлива реформа: ринкове ціноутворення і прозорі субсидії

Відтепер ціна на газ буде відповідати економічно обгрунтованому рівневі. Чому перехід від прихованих субсидій за рахунок встановлення цін на політично доцільному рівні до ринкового ціноутворення і прозорих субсидій є дуже важливою реформою? Тому що це є справжньою, европейською та ринковою реформою! Без цієї реформи всі декларації про модернізацію, європейську інтеграцію, дієву економіку тощо залишаються тільки деклараціями, які приховують пострадянський олігархічний консенсус і патерналіський суспільний договір! Це критично необхідна реформа, але вона є лише однією з інших критично необхідних реформ.

Українська громадськість опублікувала звернення щодо телесеріалу "Не зарікайся"

Показ цього серіалу вже призвів до інциденту в приймальні каналу "Україна", коли група активістів висловили своє обурення, обливши приймальню червоною фарбою, яка символізувала кров. Серіал безперечно провокує обурення в суспільстві, розпалює нетерпимість і сприяє поширенню в Україні меседжів російської пропаганди. Це деморалізує українське суспільство, зокрема українських вояків, та активізує антиукраїнські сили всередині країни.

Антиукраїнська пропаганда в прямому ефірі: "Радіо Вести" впевнено виграє чемпіонат із мерзенства

Ведучий майже запсикав слухача, який поставив слушне запитання: чому в обговоренні йдеться лише про загиблих на Куликовім полі, чому не згадуємо тих, кого на Дерибасівській убили тітушки, яких прикривали менти? Зате дав набалакатися чувакові, який у цілковитій відповідності російській методичці варнякав, як нібито в Будинкові профсоюзів добивали тих, хто постраждав од задухи, причому прямо арматурами, й що стріляли з натовпу патріотів України, з того ж – боку ні разочку, й він особисто бачив це на відео. А ведучий такий – ну так, ми все це бачили, але бачили й інше.

Енергоефективність – у нас і в Європі

Щодо дотацій на комуналку. Ви просто не знаєте, як живуть люди в Європі. Дотувати треба не комуналку, а піднімати рівень життя. Вартість же ресурсів підіймати до фактичної. Якщо й дотувати, то енергоефективність – утеплення фасадів. Металопластик. Лічильники. Відмова від центрального опалення, втрати в якого мають жахливий ККД. Є країни, в яких інспектори ходять із тепловізорами й накладають штраф за втрату тепла. Й не на одну сотню баксів.

Помер оперний співак Дмитро Гнатюк

Минулого року в академії відзначали 90-річчя баритона і народного артиста України. Прощання із Дмитром Гнатюком відбудеться 4 травня в Національній опері. Співак був першим виконавцем хітів 1960-х – легендарних пісень "Два кольори" та "Мій Київ". На оперній сцені йому належать образи Остапа і Миколи з "Тараса Бульби" та "Наталки-Полтавки" Лисенка, Петруччіо ("Приборкування норовливої" Шебаліна), Мазепи й Онєгіна ("Мазепа", "Євгеній Онєгін" Чайковського), Демона в "Демоні" Рубінштейна, Фігаро з "Севільського цирульника" Россіні.

Сексуальні віяння в парламенті

Загалом питання дискримінації для України поки що в новинку. Та й в суспільстві є багато нагальніших питань щодо дискримінації жінок, аніж висловлювання епатажного Барни. Так, найбільш проблемною в плані сексуальних домагань є ситуація, коли жінка (або і чоловік) є матеріально і морально залежними від того, хто їх домагається. Тобто, в площині керівник – підлеглий. Випадки звернення до суду у таких ситуаціях в Україні є радше винятками. Але це проблема не тільки України.

Чому варто віддавати перевагу українськомовному й на що замінити страховку

Професор Олександр Пономарів

У публічному мовленні досить часто чуємо прикметник україномовний, який нібито утворено від слів Україна й мова. Але насправді прикметник походить від двослівної конструкції українська мова, тому українськомовний. Як польська мовапольськомовний, чеська мовачеськомовний, російська моваросійськомовний, а не поломовний, чехомовний, росіємовний. Отже, потрібно казати українськомовні громадяни, українськомовна література, українськомовна преса.

Як у Росії звеличують Україну

От ви уявляєте, щоб в Україні цілий день у кожному випуску теленовин крутили розлогі сюжети про підвищення цін на газ у Росії? А щоб український загальнонаціональний телеканал у вечірній прайм-тайм присвятив ціле політичне ток-шоу історії про те, що пранкери накололи російського президента? Ні, в новинах-то це пройшло б – але щоб тема цілого ток-шоу? А це я реально розповідаю про висвітлення української тематики російським ТБ, і то протягом лише однієї доби.

Амбілантність російської мови: мова Путіна й мова Пушкіна

У тому, що російська мова це "мова окупанта", для мене – частина правди. Підкреслюю – лише частина. У російській мові для мене існуї дві – мова Путіна й мова Пушкіна. Вони майже не перетинаються ні за словниковим запасом, ні за інтонацією й фонетикою. Або можна вести мову про мову Бродського й мову Троцького. Деяку проблему становить те, що й Пушкін, і Бродський часом могли говорити мовою Путіна й Троцького. Та ось Путін розмовляти на мові Пушкіне нездатен. І Троцький також, хоча його словниковий запас путінському не до пари.

Закарпаття нарешті декомунізоване – Москаль

"Закарпаття нарешті декомунізоване: всі Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на смітник історії. Замість них з'явилися вулиці не тільки Джона Леннона чи Енді Воргола. Область стала єдиною в Україні, в якій "декомунізовані" вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв", – написав Москаль. При цьому Москаль зазначив, що "є маса людей, які протестують проти цього". "Ці приклади показують, як глибоко в'їлася комуністична пропаганда в свідомість закарпатців, і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі", – зазначив Москаль.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини