MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 червня 2016

1817 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 червня

Національна рада реформ: як забезпечити енергоефективність

Міністр запропонував простір рішень щодо монетизації субсидій із метою стимулювання ЕЕ. На одному кінці спектру повна монетизація (виплата субсидій на рахунок споживача), що теоретично стимулюватиме ЕЕ, а практично призведе до неплатежів. На іншому кінці спектру монетизація залишків або всієї суми субсидії з переведенням на спецрахунок (тобто з обмеженим використанням, лише на оплату послуг ЖКГ або на заходи ЕЕ). В цьому випадку цільове використання коштів на ЕЕ гарантується, але не стимулюється самостійність громадян, виникає проблема адміністрування. Між цими двома крайніми варіантами є й інші, проміжні, наприклад, монетизація залишків із вільним користуванням, що поєднує переваги, але є досить складною для споживача.

Для покарання Януковича українській владі потрібна політична воля – Хосе Уґас

"За два роки є небагато зрушень в розслідуванні справи президента-втікача Віктора Януковича. Гроші, вкрадені ним, не повернуті, а сам він перебуває в Росії. Ми, як Transparency International, не можемо займатися поверненням коштів та ув'язненням Януковича – це не наша відповідальність, але ми будемо допомагати українським правоохоронним органам це зробити. Представництва ТІ в ключових країнах зроблять це спільно з нами. Але без політичної волі з боку української влади результату не буде", – наголосив пан Уґас. Він назвав українське антикорупційне законодавство одним із найбільш прозорих у світі, але при цьому звернув увагу на необхідність імплементації всіх законодавчих змін у сфері боротьби з корупцією.

Протести у Львові: коли сміття стає політикою

Але кого воно гребло, щоб отаке робити, як на фото. І кого гребе зараз, що за два кілометри від Львова, два кілометри від квартири, де живуть мої батьки, і я постійно дзвоню і питаю, як дихається, а вітер, на щастя в інший бік поки дме, вже який день не можуть загасити пожежу. А Київ лиш насміхаються з прохання Садового оголосити зону надзвичайної екологічної ситуації, бо ж це треба гроші з резервного фонду виділяти, а дулю тому Садовому і його сильно хитрій фракції у Верховній Раді. Його команда у відповідь розігрує версії про підпал з метою чи то нашкодити рейтингами Садового чи його щирому бажанню уже 10 років вирішити проблему звалища.

Зарплати дерслужбовцям: мають бути більшими, натомість – стають меншими

Цей крок – критично важливий, адже без підвищення інституційної спроможності державного апарату жодні реформи не можуть бути успішними. А апарат, який працює на зарплату в 200 доларів і розпоряджається мільярдами, ефективним бути не може в принципі. За новим законодавстом рядові головні спеціалісти мали б отримувати оклад у розмірі 4308 гривень окладу + надбавки. У сумі мала б виходити сума, за якої потенційно можливо було б говорити про залучення хороших фахівців. От тільки при цьому забули.....виділити на це гроші. Тому для того, щоб заплатити нові оклади, але при цьому не вийти за межі фонду оплати праці – бухгалтерія виплатить чисті оклади, але знімає абсолютно всі надбавки. Тому за фактом зарплати будуть зменшуватись.

З 1 липня тарифи на тепло для українців зростуть майже вдвічі

Тарифи на тепло для населення з 1 липня зростуть майже вдвічі. Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. "Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал", – зазначив керівник профільного управління НКРЕКп під час обговорення питання. Він додав, що збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/1Гкал) і заробітних плат (9 грн/Гкал).

Переатестовувати вище керівництво житомирської міліції буде кримінальний авторитет "Москва". ФОТО

Знайомтесь, це Ігор Фадєєв. Або Ігор "Москва". Кримінальний авторитет. "Москва" – член комісії з переатестації вищого керівництва міліції Житомирської області. Від громадськості. Крім того "Москва": колишній "смотрящій" від ПР у Києво-Святошинському районі і Коростишеві в різний період; колишній керівник Брусилівської районної організації "Партії Регіонів"; у 2006 був депутатом Житомирської обларди; у дев'яностих-нульових сидів у в'язниці в Бельгії та Росії. Був у розшуку в Україні. Ви самі знайдете купу інформації про "Москву" методи його роботи, моральні принципи - просто заґуґливши прізвище.

Борня за Горішні Плавні триває. Звідки взявся "Святомиколаївськ" і де він пощезне

Горішні Плавні, що зажили особливої популярності в Україні й навіть стали своєрідним брендом, усе не дають спокою совєтизованим ненависникам. Як не парадоксально, чільне місце в їхніх лавах посідають керівництво й мешканці самого декомунізованого міста на Полтавщині. Попри те, що вони вже остаточно змарнували змогу самотужки дібрати назву вже колишньому Комсомольськові, невдоволені городяни вирішили раптом спохопитися й висунули свій варіант. Тепер "комсавосцям" кортить називатися вже не "Християнськом" чи абревіатурою "КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) – Справжніх (Ь) Козаків", а "Святомиколаївськом".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини