MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2016

2086 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 6 вересня

Що сказав Порошенко у зверненні до Верховної Ради

Порошенко заявив, що головним пріоритетом для нього є відновлення території України в кордонах 1991 року. Однак при цьому він зазначив, що повернення окупованих територій – питання не завтрашнього дня. Це, за його словами, дуже тривала і складна робота, в якій українська влада робить ставку на дипломатичні методи. Безумовно, повернення втрачених територій – це пріоритет Порошенка. Водночас, у його виступі я не почув слів про те, що це станеться ще за його президентства. Наскільки я розумію, тепер це питання дуже віддаленої перспективи. Ця промова показала, що через два роки ми стоїмо на тих же геополітичних засадах, що й раніше.

Помста Москви: російський удар по Вселенському патріархові

Відносини між Константинопольським Патріархатом і Туреччиною мають непросту історію, на яку накладається складність греко-турецьких взаємин. Нинішній патріарх Варфоломій протягом чвертьстоліття предстоятельства досить успішно вибудовує відносини з Туреччиною, оберігаючи крихкий баланс між інтересами Патріархату, Турецької Республіки, грецької меншини в Туреччині та еллінського світу в цілому. І саме в цю делікатну й чутливу точку відбувся російський інформаційний удар. Який я можу розцінювати лише як відплату Москви за проведення, всупереч її бажанню, Великого Собору на Криті та за активність Патріархату в "українському питанні".

I love Poltava – любов, що калічить

Серце, любов, Полтава – здавалося б, добрий посил. Але те, що залишає слід має бути контрастним. Заворожувати глибиною чи перехоплювати дух висотою. Більшість п'є газовані напої, але за пляшкою такого ніхто не повертається в місто. Повертаються за кавою, яку можна випити тільки під цією липою. Повертаються до картини, яка зберігається саме в цьому музеї. Повертаються до стежки, якою ходив хтось багато років тому. Ці речі обростають історіями і легендами, насотуються враженнями і переказами і приводять нових і нових людей. Приводять для любові. Яка, зазвичай, не кричить на увесь світ і не схожа ні на яку іншу любов, ні до якого іншого міста.

Культура між спокусою націоналізму та викликом ґлобалізму

У якийсь момент до керма правління в ЄС прийшли не мислителі, які сконструювали європейський дім у своїх головах, а геометри, які вимірювали циркулями округлість картоплин. Так, вони раціоналісти – але до цинізму. Тому з часом вони почали нехтувати силою частковостей, партикуляризмів. Округлість картоплин видалася їм важливішою, ніж її оригінальність, скажімо, в Тоскані чи Галичині. А люди так і залишилися частковими, тими, що живуть на землі, ближче до картоплі. Згадаймо Ґюнтера Ґраса і його "Бляшаний барабанчик". Він починається з поля картоплі... І це поле картоплі на наших очах почало бунтуватися.

Одеський школяр із двома приятелями затримали грабіжника. ВІДЕО

Троє молодих людей, один із яких – учень школи, побачили, як на вулиці Варненській злодій пограбував літню жінку. Вона чекала там свою 10-річну внучку, яка зайшла в магазин. До неї підбіг невідомий чоловік, схопив її рукою за шию, зірвав ланцюжок і золоту сережку з вуха і кинувся навтіки. Очевидці злочину юнаки 16-ти, 17-ти і 20-ти років не розгубилися, побігли за незнайомцем і затримали його. Потім вони передали грабіжника правоохоронцям, які доставили його у відділ поліції. Затриманим виявився 30-річний місцевий житель. Викрадене майно вилучено.

Американець зібрав найгарніші знімки Землі з космосу у велику книгу. ФОТО

Гірська дорога в Італії

Ефект огляду – це явище, з яким часто стикаються космонавти в космосі. Дивлячись униз на Землю здалеку, люди раптом бачать нашу планету тендітним оазисом серед порожнечі. Бенджамін Грант захотів допомогти це усвідомити тим людям, які ніколи не вирушать у космос. На сторінках своєї книги "Overview" він зібрав найкрасивіші супутникові знімки природи і мегаполісів, приголомшливих пустих степів і жахливих гірничих робіт з Google Earth. Автор сподівається, що фотографії допоможуть нам зрозуміти красу Землі.

Культурне життя іспанського села. ФОТО

Те, що в космічному часі тривало понад 2000 років, у часі культури може тривати кілька хвилин, які потрібні, аби перейти від музею до виставкової зали. І все це в маленькому селищі, де мешкає кілька тисяч людей. У цьому селищі, як і в усіх містечках на узбережжі, не знайдеш монументів видатним політичним діячам минулого. Їхні справи примарні, а звитяги сумнівні. У вимірі культури вони блякнуть і стають майже непомітними. Натомість у цьому вимірі можна притьмом дістатися від стародавньої могили невідомої дитини до витворів сучасного художника.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини