MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 вересня 2016

1857 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 вересня

Як Росія встає із колін, а насправді – лягає

Ось тут, здавалось, гримне грім. Росія остаточно встане з колін, заявить, що віднині у відповідь на підступні санкції проти "национального достояния" – "Газпром"у, росіянам заборонять бувати і мати нерухомість на Флориді, Росія ніколи не купуватиме більше американські комп"ютери та інші високі технології, або ще гірше – заборонить на своїй території портрети президентів США включно з доларовими папірцями. Але як же насправді зреагувала велика, постала з колін Росія? Хочеться пояснити "нашим російським партнерам", якщо з пози на колінах опертися на лікті – це не найкоротший спосіб звестися на ноги. Це радше – лягти з колін.

"Зухвалість та дешеві понти". Заступник генпрокурора розповів про деталі затримання Каськіва

"Зухвалість цього персонажа в соціальних мережах зіграла з ним дуже злий жарт. Вона інтенсифікувала наші зусилля і протягом дуже короткого часу ми домоглися прийняття владою Панами ордеру про тимчасовий арешт Владислава Каськіва. Більше того, завдяки візиту посла України в Мексиці Спіріна, якому окрема подяка, протягом буквально двох-трьох діб до панамської влади було оригінал запиту про правову допомогу, в якому вимагалася видача Владислава Каськіва", – розповів Єнін. Він сказав, що Каськів збрехав про перебування в Панамі з туристичною метою. Згідно з інформацією від панамської влади, Каськів просив оформлення посвідки на проживання.

Позбутися прокляття третього траншу МВФ – шанс є

Нещодавно стало відомо, що 14 вересня МВФ все ж таки планує розглянути питання надання Україні чергового траншу. Шанс є. У порядку денному Виконавчої ради зазначено, що МВФ буде переглядати програму співпраці з Україною. Ймовірно, певні кількісні показники, прописані в договорі, будуть змінені – вони просто не можуть бути досягнуті (наприклад, закладений рівень зростання золотовалютних резервів). Крім того, можливо, будуть зміни в списку рекомендованих до прийняття законопроектів. Дуже цікаво, що ж буде прийнято.

Як зробити міста розумними?

Що таке "розумне місто" (smart city)? Це місто, що визначається за шістьма основними критеріями: розумна економіка, розумна мобільність, розумне довкілля, розумні люди, високий рівень життя та розумне врядування. Місто можна вважати розумним, коли інвестиції в людський і соціальний капітал, а також у традиційну (транспортну) і сучасну (ІКТ) комунікаційну інфраструктуру створюють підстави для сталого економічного розвитку і високої якості життя, із розумним управління природними ресурсами завдяки врядуванню за широкої участі громадян.

Дуже православні: коли віра перетворюється на зручну звичну й модний ритуал

У водія на торпеді приклеєні іконки, а на дзеркалі висить хрестик із написок "Спаси и сохрани". Коли я захтів пристібнутися, то побачив у нього в гнізді вставлену заглушку для паска – щоби не пищало. Проїжджаючи повз Лавру він перехрестився, а ще за 500 метрів на великому перехресті коло Салюту поїхав на червоний. "А нащо вам ці іконки?" – "Як це нащо? Аби Бог оберігвав мене й автівку!" – "Як же він вас оберігатиме, якщо ви самі себе не бережете?!" – "Та я ж не створюю аварійної ситуації." – "Ліпше б ви, ніж іконки вішати, правила дорожнього руху перечитали й пасок застібнули!" Замовкнув. Образився.

В мережі з'явилася інтерактивна мапа сміттєзвалищ. Кожен може додати своє

Якщо зайти на сайт (ecomapa.gov.ua), то можна побачити, що Україна зараз – суцільне сміттєзвалище. При цьому немає жодної області, яка б надала всю повну картину геолокації сміттєзвалищ. Причини різні – "не вистачає людей", "немає приладів" і таке інше. "Насправді я вважаю, що причина одна: небажання органів місцевого самоврядування визнати масштаби проблеми, і головне – з нею боротися", – переконаний міністр. Згідно із даними Мінрегіонбуду, за минулий рік в Україні нараховується понад 30 тисяч сміттєзвалищ. Це і полігони, і стихійні звалища. Але коректність цієї інформації під сумнівом.

У Львові презентують книгу про чеченського президента Джохара Дудаєва

15-17 вересня в рамках Форуму видавців у Львові відбудеться презентація книги Алли Дудаєвої про першого президента Чечні "Мільйон перший. Джохар Дудаєв". У книзі йдеться про життєвий шлях першого президента, розкриваються особливості чеченського народу, його прагнення до незалежності. Вона дозволяє зрозуміти характер Джохара Дудаєва, його погляди на життя. Назва книги – "Мільйон перший" – пов'язана з відомим висловом покійного президента. Якось у нього запитали: "А скільки в чеченців генералів?", на що Джохар Дудаєв відповів: "Кожен чеченець – генерал, я ж тільки мільйон перший".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини