MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 вересня 2016

2482 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 вересня

Україна як ''нехороший хлопець''. Що стоїть за заявами Фіцо?

Небезпека Фіцо не в тому, що він може в односторонньому порядку заблокувати санкції. І в його інтерв'ю Reuters є одна дуже важлива фраза про те, що він поважатиме солідарність ЄС з цього питання. Небезпека в тому, що він використовуватиме головування Словаччини в ЄС як комунікаційний майданчик для міжнародного медіатиску на питання послаблення та зняття санкцій щодо Росії і дискредитації України. Взагалі потрібно розуміти: те, що вголос заявляють деякі європейські прем'єр-міністри в інтерв'ю, вони далеко не завжди озвучують у Брюсселі. У Брюсселі вони зазвичай витримують паузу.

Паралімпіада-2016: українські спортсмени встановили 22 світових рекорди в Ріо

Під час Паралімпійських ігор у Ріо, які завершилися 17 вересня, паралімпійці з України встановили 109 рекордів у трьох видах спорту. 22 рекорди українців стали світовими, повідомив Національний комітет спорту інвалідів України. "Наш потужний результат – уперше за історію участі в іграх – третє місце Паралімпіади зі 117 медалями: 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових, що на 33 медалі більше, ніж на попередніх Паралімпійських іграх у Лондоні, у тому числі – на 9 золотих медалей, не обмежується тільки цими цифрами", – заявили в Національному олімпійському комітеті.

"Ми на шляху із совка", – контрактник із Нацгвардії розповів, як змінились умови служби порівняно із 2014-м

Набагато краще за 2014 рік. На полігоні кухня відмінна, вода зі свердловини, душ гарячий двічі в день. Так, намети, та, пил і бруд. Та ми звиклі, цими умовами нікого не здивуєш. А ось гарячим душем здивували, це так. І тренування, тренування, тренування ... Всі розуміють, що скоро туди, всі стараються, Бойове злагождення злагоджується щодня. Ось перечитав усе, що написав. Чисто тобі рай якийсь. Не все, ясна річ, гладенько. Є багато нюансів. Але для мене важливо, що ми на шляху із совка, треба тільки довести справу до логічного кінця.

Чи готові жінки-переселенки протистояти насиллю. ВІДЕО

Насильство і війна завжди поруч. І найчастіше страждають жінки і діти. Наскільки поширене насильство, спрямоване на внутрішньо переміщених жінок? Яким є соціально-психологічний портрет жінки, що постраждала від насильства? Чи готові жінки-переселенки мобілізуватися проти домашнього і гендерно-орієнтованого насилля? Про це експерти говорили під час тематичної прес-конференції, яка нещодавно проходила в інформаційній агенції УНІАН і на якій побував кореспондент UAinfo.

Про що говорить мова?

Хоча слово bullshit і вживають як лайку, найчастіше воно характеризує певний вид облуди. Цей тип спотворення виникає не просто в результаті недбалості чи помилки. Переважно він зумисний. Таке обдурювання є не тільки мовною, а й поведінковою категорією. Воно виникає через претензійність його творця. Це дурисвітство має на меті не ввести когось в оману, а передовсім створити хибне враження про себе як нібито виняткового красномовця. У царині реклами, піару й політики можна надибати на численні приклади такої брехні. Для цього працює штат вправних фахівців, які через різні технології опитувань громадської думки "допасовують" до масової свідомості кожне слово.

Зірки балету вразили публіку своїми знімками на львівських вулицях. ФОТО

У культурному серці України пройшов дивовижний фотопроект, який довів, що на львівських вулицях вирує дух балету. Ballerina Project Ukraine - проект створений в межах міжнародного проекту Ballerina Project, якому присвячено фото- та відеоматеріали за участю українських артистів балету. На знімках Мирослав Мельник, Євгенія Коршунова, Вікторія Димовська, Адель Кінзікеєв, Ольга Фабіянська та інші майстри танцю злилися в єдине зі львівськими вулицями.

Дайте мистецтво і за нього заплатять: аншлаги на виставах "Гогольфесту"

16 вересня фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест" знову стартував, але вже на новій локації. Цьогорічна тема "Вавилон" була швидко вхоплена митцями й отримала втілення у різних видах мистецтв, що можна побачити з 16 по 25 вересня на Арт-платформі. Шоу-відкриття, поєднуючи як масове, так і елітарне мистецтво, ескізно показало, чого чекати від запланованих подій "Гогольфест"у: кожен знайде щось на свій смак і потреби. У перший вікенд, який припав на період фестивалю, було презентовано одразу дві потужні вистави, різного способу вираження, але спільного режисерства Влада Троїцького.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини