MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 грудня 2016

2148 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 грудня

Нардеп розповіла, на які зарплати розраховувати медикам і педагогам у 2017 році

"Передусім, це підвищення мінімальної зарплати з 1600 до 3200 гривень, що автоматично призведе до зростання купівельної спроможності громадян, а отже піде на користь економіці в цілому. Педагоги та медики особливо виграють від ухвалення бюджету: їхні доходи в наступному році підвищаться на 36-57%. Якщо, наприклад, дільничний лікар-терапевт сьогодні отримує 3,6 тис. грн, то в 2017 році матиме вже 4,9 тисяч. Так само й учитель вищої категорії, який має зарплату 3,4 тис., отримає після підвищення 5,2 тис. Тобто це стане суттєвою допомогою сотням тисяч українських родин", – зауважила депутатка.

Пластуни принесли до Верховної Ради Вифлиємський вогонь миру. ВІДЕО

До Верховної Ради завітали представники національної скаутської організації України "Пласт", які принесли до парламенту Вифлиємський вогонь миру. Поширення вогню, запаленого скаутами у Вифлиємі, місті народження Ісуса Христа, – це багатолітня передріздвяна традиція, якої дотримуються в багатьох країнах вільного світу. Дякую пластунам за таку теплу й хорошу традицію, яка вже стала добрим звичаєм для українського парламенту.

Чужих послів Росія ненавидить, а своїх не вважає людьми – Яременко

Очевидно, розібравшись зі своїми послами (одного з яких щойно вбили через недостатні заходи безпеки, а інший – прохукав в ООН цілу резолюцію, яка засуджує окупацію Криму і розгорнуту там росіянами кампанію порушення прав людини, а ще одна група нічого не змогла вдіяти проти продовження ще на півроку санкцій ЄС проти РФ), МІД РФ знічев'я заходився виховувати послів українських. При чому, судячи з кількості схвальних "лайків" під відповідною публікацією, резонансу своїм "нєдаумєнієм" викликав навіть менше, ніж "гумористичні" твітер-вправи українського посла в Фінляндії.

Герой УПА із Полтавщини: життя й загибель "Яструба". ФОТО

Ймовірна світлина Дмитра Карпенка

Курінь "Яструба" 15 вересня 1944 року вирушив у рейд краєм Перемишлянщини і Бібреччини Львівської області, де провів три бої проти внутрішніх військ НКВС, зокрема найбільший серед них – 30 вересня 1944-го під селом Уневим Перемишлянського району. В 1945 році штаб "Лисоні" констатував, що це найбільший бій, який провели відділи Тернопільської воєнної округи з частинами НКВС. У пам'ять про бойового командира і побратима "Яструба" з Полтавщини у підпіллі Подільського краю ОУН його іменем у 1946 р. було названо друкарню (одну з технічних ланок ОУН) – "Друкарня ОУН ім. Карпенка Дмитра "Яструба".

СНД майже мертвий

Сьогодні СНД політично мертвий, що продемонструвала його цілковита нездатність запобігти російській агресії в Криму й на Донбасі. Економічні перспективи його настільки ж туманні, оскільки Росія тепер робить упор на тіснішу економічну інтеграцію в рамках Митного союзу. Членство України в СНД фактично заморожене. Київ, як і Ашхабад, так і не ратифікував Статут СНД, а після російської анексії Криму відкликав з виконкому Співдружності свого представника.

У Бахмуті запрацював Сервісний центр МВС – уже десятий в Україні. ФОТО

Маленький Бахмут так само важливий для реформи МВС, як і великі столичні міста, – всі наші Сервісні центри організовані й навіть оформлені за єдиним, найвищим стандартом. Це принцип реформи – єдині стандарти, єдиний (високий) рівень, єдині технології. 11 адміністраторів центру в Бахмуті пройшли навчання й надаватимуть усі послуги МВС за стандартний строк, із усмішкою й увагою до кожного відвідувача. І,звичайно, тут, як і скрізь, електронна черга, відеоспостереження, дитячий майданчик, умови для людей із обмеженими можливостями, дружня атмосфера, спеціальний планшет для оцінки якості й інформаційний кіоск.

Чому не можна викинути поїзд і чим він від потяга відрізняється

Ще читачка вважає, що російське слово поїзд треба викинути з мови і вживати тільки потяг. Одиницю залізничного транспорту краще називати потяг. Згадаймо чудовий вірш Володимира Сосюри: "Коли потяг у даль загуркоче, / Пригадаються знову мені / Дзвін гітари у місячні ночі, / Поцілунки й жоржини сумні..." Але поїзд – теж українське слово. Воно вживане на позначення низки саней, возів, що їдуть в одному напрямку. Кажемо також весільний поїзд.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини