MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 грудня 2016

1693 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 грудня

Верховна Рада опублікувала держбюджет на 2017 рік

Закон про державний бюджет передбачає доходи в сумі 731 млрд грн, що на 10 млрд грн більше показника за проектом, прийнятим у першому читанні, і на 25 млрд грн більше показника початкового урядового варіанту кошторису. Витрати в остаточному варіанті держбюджету встановлені у сумі 800 млрд грн, що також на 10 млрд грн більше, ніж у попередньому проекті, і на 25 млрд грн більше початкового варіанта. Граничний обсяг державного боргу на 31 грудня 2017 року встановлено в розмірі 1,717 трлн грн, гарантованого державою боргу – 579,4 млрд грн, що в сумі становить 2,296 трлн грн.

Українка Анна Музичук достроково стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

На цьому турнірі львів'янка грала в бісову силу – сім перемог! Не програла жодної партії, а конкуренток обігравала із непохитним чоловічим раціоналізмом. І дарма гналася за нею вся збірна Росії і половина збірної Грузії: вже після другого ігрового дня Анна Музичук у турнірній таблиці пішла вперед настільки далеко, що тільки прекрасне волосся повівало на вітрі! Скажімо, росіянок, що трапилися на її шляху росіянок, – обіграла із загальним рахунком 4,5 / 0,5!

Чому нас навчила світова політика у 2016 році?

Гортаю зараз сторінки The Economist річної давнини і розумію, що минулий рік став не лише роком парадоксів, але і роком шоку. "Британці вирішать із невеликим відривом у голосах залишитися в Європейському Союзі". Так називається стаття, присвячена "Брекзиту". Прогноз справдився із точністю до навпаки. "Кампанія буде жорстокою, дорогою..." – це про президентські вибори в США; нібито все вгадали, але у цій статті немає навіть згадки про Дональда Трампа. Рік, що минає, нас навчив бути готовими до найнеочікуванішого результату. Він дав нам чимало уроків зовнішньополітичної мудрості. Інша справа: чи засвоїли ми їх?

Іще один чемпіон для України: Василь Іванчук переміг на світовій першості зі швидких шахів

Ні, це ж свято якесь! Український геній Василь Іванчук щойно став чемпіоном світу зі швидких шахів! У дикій, запеклій боротьбі з колегами – елітними гросмейстерами! На фініші Василь Михайлович випередив за додатковими показником колег! Ну, й одним ходом – обіграв двох чемпіонів світу зі класичних шахів – Маґнуса Карлсена й Віші Ананда. А я ось що думаю: дві години тому чемпіонкою світу стала Анна Музичук. Зараз золото завоював Василь Іванчук. Ну, і хто в нас на сьогоднішній вечір головна шахова країна у світі?

Донеччина відбудовується: у Бахмуті запрацювали відновлені очисні споруди. ФОТО

Проведено реконструкцію систем механічного очищення та цеху із висушування сирого осаду. На другому етапі буде змонтовано додаткове насосне обладнання, впорядковано територію станції та запущено цех із переробки мулу на паливні брикети й органічне добриво. До речі, Бахмут змонтував такий цех одним із перших в Україні. Реконструкція міських очисних споруд Бахмута буде повністю завершена в другому кварталі 2017 року. Загальна вартість реконструкції – 70,5 млн грн. Аналогічні реконструкції міських очисних споруд тривають зараз у Костянтинівці та Вугледарі. Кошти на це виділяють із обласного екологічного фонду.

Звідки береться війна?

Війна загострює різні здатності людини: авантюризм, розрахунок, хоробрість, ризик. Але, крім усього, вона позирає на нас іще й символічними жахіттями відомої картини Сальвадора Далі "Обличчя війни". Заглядаючи в її очі, ми бачимо чи не єдину перспективу – несите жадання смерті. Втім, сама Європа постає на згарищі багатьох воєн. Як не дивно, але ще в античні часи люди не мислили себе без війни. Культура давніх греків була пронизана протистоянням і війною (агон і полемос). Альтернативою змаганню могла бути лише обробка землі. В гомерівські часи участь у військових турнірах брала лише знать.

Що і як читати з дітьми

Перед літніми канікулами вчителька казала батькам трирічних дітей: можете відкласти музику, букви, назви тварин, кольори. Відкладіть що завгодно, але розказати хоча б одну історію в день – це ваш батьківський обов'язок. Цим ви допоможете і нам, і дітям. Маркетологи часто переконують нас, що картки із зображеннями різних предметів або так звані "словникові" книги, де тварина чи предмет зображені на однорідному тлі, є ефективнішими для навчання дітей раннього віку. Та як показали результати дослідження, проведеного в університеті Ватерлоо, картки не мають жодних освітніх переваг порівняно зі класичними ілюстрованими дитячими книжками.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини