MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 квітня 2017

922 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 квітня

Порядок денний для Верховної Ради: які законопроекти потребують уваги

Одним із пріоритетів цього тижня є прийняття законопроекту №6011 про антикорупційні суди, ухвалити який уже неодноразово закликали громадські активісти та міжнародні партнери. Створення антикорупційних судів дозволить завершити формування системи нових інституцій запобігання і протидії корупції в Україні й унеможливить саботаж покарання корупціонерів із боку нелюстрованої судової системи. Окрім теми боротьби з корупцією, на порядку денному цього тижня два важливих енергетичних законопроекти – доопрацьований №4941-д про енергетичну ефективність будівель та №4493 про ринок електричної енергії України.

Як Росія прагне розвалити стосунки України та Польщі

Зараз Росія готує тактичний зовнішній конфлікт, який може бути зав'язаний через ведення фальшивої пропаганди РФ на території Польщі. Все базується на тому ж націонал-патріотизмі, але вже використовується шовіністський трюк: "бандерівці, націоналісти" тільки у збоченій формі, він подається ніби з боку поляків (так звана Волинська різня, територіальні запити, борги українців перед Польщею) тощо. Ще два місяці тому звертався до СБУ, акцентував увагу на тому, що з боку Росії можуть бути неочікувані дії і робитимуться вони в напрямку розвалу стосунків між нами та Польщею.

Польща звинувачує російських диспетчерів у Смоленській катастрофі

Польска прокуратура винесла звинувачення російським диспетчерам у справі Смоленської катастрофи. Польський уряд неодноразово говорив про невдоволення результатами того розслідування, яке проводилось російською стороною у зв'язку з цією трагедією. Поляки незадоволені тим, що російська сторона відмовляється надавати необхідні матеріали цього розслідування. Зокрема й уламки літака, який зазнав катастрофи під Смоленськом. Називати цю ситуацію новим загостренням не буду, оскільки позиція польської сторони відома і зараз просто знаходить своє чергове підтвердження.

Увага на Білорусь: Кремль підкладає дров до багаття

Найбільше занепокоєння викли­кають навчання "Захід-2017", які стартують на початку вересня в західних регіонах Росії та в Білорусі. Попередні подібні навчання – "Захід-2009" – уже вдарили по нервах: у них відпрацьовувалося вторгнення у країни Балтії, яким відбивали нібито наступ "націоналістів" на Білорусь. Навчання завершилися симуляцією ядерної атаки на Варшаву. Відтоді західну розвідку не раз тривожили раптові (позапланові) перевірки бойової готовності за участю не менш як 100 тис. солдатів. Для запланованих на вересень навчань замовили понад 4 тис. залізничних вагонів - це більш ніж потрібно.

Три простих правила, які можуть змінити Україну

Сила тільки там, де люди разом. Де люди дивляться в дзеркало, а не на портрети. Де люди об'єднуються навколо ідей, а не особистостей. Чиновники цього бояться. Бути разом – це перший маячок. Важливо про це говорити. Але треба і щось робити. Тому що альтернатива – піддатися слабкості і віддати все декільком угрупованням, які давно дивляться на громадянина, як на барана для стрижки. Вони терпіти не можуть, коли люди починають стежити за їхньою роботою і відслідковувати, куди чиновники витрачають гривні платників податків.

Мальтійський орден: від намету на Євромайдані до фактичної допомоги Україні сьогодні

Намет Мальтійського ордену був на Євромайдані взимку 2013-2014 років, пам'ятаєте? У районі поштамту, зі прапором Мальтійських госпітальєрів – там працювали медики. Мальтійський орден дуже активно допомагав Україні цими роками. Тисячі вимушених переселенців, поранені бійці й цивільні люди – всі отримали допомогу і підтримку в рамках благодійних місій і проектів Ордену. Дев'ять центрів Мальтійського ордену і зараз працюють в Україні – в Маріуполі, Києві, Краматорську, Слов'янську, Сіверськодонецьку, Старобільську... Там, де важко, – приходять нам на допомогу!

Залізна завіса: як кольори Заходу проникали крізь совкову інформаційну стіну

Він стояв у кутику кімнати, поступившись центральним місцем телевізору. Вмикали його здебільшого вечорами. Він таємниче світився, демонструючи на своєму табло назви далеких міст. Прокручуючи одну з його ручок (не ту, що регулювала гучність), я і почав вивчати географію світу. Стрілочка їздила між Римом, Брюсселем, Парижем, Лондоном. Я читав назви цих міст і запитував у батька про їх знаходження. А приймач тимчасом весело коментував мої "мандри" невідомим мовами. Незрозумілі слова лилися різними ритмами від швидких італійської та іспанської мов до тягучої англійської чи наказової німецької.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини