MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 травня 2017

935 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 травня

Президент підписав закон, що надає можливість присвоїти звання Герой України іноземцям

Відповідним законом встановлюється, що звання Герой України як виняток може бути присвоєно посмертно іноземцеві, нагородженому орденом Героїв Небесної Сотні, за здійснення визначного геройського вчинку, пов'язаного із відстоюванням конституційних засад демократії, прав і свобод людини під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року). Документ набирає чинності зі дня, наступного за днем його опублікування.

А гетьман де? В Україні забувають здобутки Скоропадського

Засновано не лише Академію наук, а й два державні університети, Державний архів, Національну галерею мистецтв, Національний історичний музей, Національний театр драми і опери, державний симфонічний оркестр, державну бібліотеку, закладено підвалини створення помісної церкви, надруковано мільйони (!) українських підручників для шкіл, створено військову Академію. Це вже не кажучи про створення Державного банку, стабілізацію державної валюти, побудову адміністративної системи в регіонах, запровадження податкової реформи, прийняття і виконання бюджету, відновлення роботи залізниць. 

Протидія гібридній війні: фінська відповідь Росії

Ці зусилля вже дають плоди. Москва роками вигравала від того, що діяла непомітно й анонімно. Сьогодні так не вийде: тепер ми можемо відстежувати спроби росіян, інфільтруватись у їхні мережі, проводити підставні операції, аби збивати їх із пантелику й відволікати їхню увагу. Наші розвідка та служби безпеки повинні робити все це й радити тим, хто відповідає за ухвалення рішень. Найкращий спосіб відбивати гібридні атаки – розбудувати сильну, стійку культуру безпеки, яка охопить усе суспільство. Адже російський вплив може просочуватись у ЗМІ, фінансову систему, владу, наукові кола й громадські організації, власне, будь-куди.

Фанерна Росія – потішна та несправжня

За 334 роки приїжджий тувинець Сергій Кужугет оглу побудував для свого царя ще одну потішну фортецю – "Рейхстаг", яку штурмували чи то актори, чи то зібрані в підворіттях алкоголіки: вони смішно, як у совєцьких фільмах, убивали німців і навіть щось горлали про "побєду". У російській армії вже є надувні війська, є дуті генерали та "герої Росії", тепер є несправжній "рейхстаг", які захоплювали дуті совєцькі солдати та захищали не менше надуті німці.

Чотири пріоритети для України: що слід реформувати найближчим часом

У Брюсселі та в Берліні на всіх зустрічах питали про пріоритети для України. Звичайно, їх не може бути багато: відсутність фокусу призводить до невдачі. Звичайно, серед довгострокових пріоритетів треба назвати реформу освіти тощо. Але якщо говорити про короткі строки, то ось мої чотири пріоритети. 1. Судова реформа. Нам терміново потрібен Антикорупційний суд, і нам треба створити максимальну довіру до нового складу Верховного Суду, інакше все марно.

"Рускій мір" – він такий: собор – частина зони

10 година вечора. За парканом собору гарчать і гавкають на людей, що стоять на автобусній зупинці прямо біля собору, великі собаки. Величезий агресивний вівчур в ошийнику й декілька таких же агресивних, але менших вівчурів. Люди сахаються від паркану.Уперше в житті бачив, щоб на території будь-якої церкви випускали собак. Тим паче в центрі міста. Тим паче щоб вони кидалися через паркан на людей. "Рускій мір" – він такий. Для них це норма і все гармонійно. Собор – частина зони. Вертухай на кафедрі.

Реформа назв і символіки підрозділів ЗСУ – якою вона має бути й навіщо потрібна

Світлина Олександра Чекменьова

Вперше (!) за 26 років існування незалежної України (!) глава держави наголосив – сучасне українське військо веде спадок від воїнів Перших визвольних змагань. Спадковість (і не лише щодо ПВЗ) слід підкреслювати наданням імен видатних історичних постатей сучасним підрозділам. І не лише потрібне надання імен, а й фіксація цього на знаменах. Простіше кажучи – президент проявив політичну волю на реформу назв і символіки підрозділів ЗСУ. Так? Сподіваюся, так.

Черговий доказ того, що українська мова – фактор безпеки

"Рускій мір" через своїх адептів надалі все більш агресивно товкмачитиме нам байки про те, що коли ти російської не знаєш – ти "тупой агранічєний ідіот", а коли не знаєш української, то "какаяразніца". Нам же потрібно реагувати на це так, як здоровий організм реагує на віруси. Нам не слід ні на кого оглядатися, лиш на себе. І захищати свої природні права ще сильніше, ніж Кремль захищає своє бажання архаїзувати світ та підкорити собі Україну.

Фонтани на Майдані Незалежності зняли з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

У Києві на Майдані Незалежності обладнали музичним супроводом, підсвіткою та зняли дроном. Така краса варта уваги! Працюватимуть столичні фонтани аж до кінця вересня з 11 ранку до 23 вечора. А от світломузичним супроводом фонтанів можна буде насолодитися з 21:00 до 23:00 у травні і серпні, з 21:30 до 23:00 у червні-липні та з 20:30 до 23:00 у вересні.

Чому нам потрібні додаткові вихідні у травні

Нас не виховують і не вчать жити гармонійно. Травневі вихідні (й новорічні) це якась компенсація, крок до балансу між відпочинком і роботою. Звичайно, в ідеалі кожен день повинен бути в балансі, але поки ми вчимося планувати рік. І так, усі ці вихідні змушують планувати життя. Робота зі шведами навчила мене, що ефективність не залежить від кількості або довжини робочих днів. Вона залежить від розумного планування та використання відведеного робочого часу. А ще вихідні дають змогу зупиниться в щоденній (наполовину безглуздій) біганині й подумати про життя, про себе, про близьких.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини