MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 грудня 2017

1889 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 грудня

"Кіборги" – початок нового епосу

У фільмі гармонійне все: й операторська робота Юрія Короля, і сценарій Наталії Ворожбит, котра довго та прискіпливо збирала реальні історії бійців; і робота акторів, яким слід було не лише вжитися в роль ментально, а й навчитися правильно тримати автомат, тактично пересуватися тощо; і "Гуцулка Ксеня", що стала лейтмотивом картини й, певно, в найближчому майбутньому сприйматиметься українцями майже як "Плине кача по тисині". Картина "Кіборги" багатогранна. Вона болить і відгукується тим, хто "в темі"; водночас вона може сприйматися цілком абстраговано від нашої історії – це якісний, добротний і гідний "екшн", адже тема війни – вона вічна і значно ширша за наші сьогоднішні реалії.

Чаювання в Коростені: феодальний консенсус

 

Феодалізм тримається не лише на владі панів, але й на згоді посполитих. Наш квазіофеодалізм – це результат зневіри в тому, що можлива якась інша формула стосунків із владою, що на нашому столі може бути щось ліпше, ніж ота вафля. І теоретичні контраргументи тут безсилі, бо більшість людей мешкає у своїй у навколишній дійсності, а не у світі ідей. Так, Україна має практичний досвід Майдану, але його ефект дуже нерівномірний і в часі, і в просторі. Якщо у столиці суспільно-політичне життя й досі клекоче, то в решті великих міст воно відчутно охололо, а у провінції повсюдно як лежали, так і лежать льодовики.

Російсько-українську війну може зупинити більший тиск США на Москву – Карпентер

Якщо США нададуть Україні протитанкові ракетні комплекси "Джавелін", це може зміцнити лінію оборони на Донбасі. Ситуація матиме дещо інший вигляд. Росія не зможе контролювати й перетинати лінію. Це правильно. Ми маємо дозволити українським солдатам захищати свої землі. Якщо ми цього не зробимо, Росія просто загарбає всю Україну. Вона не знатиме жодних обмежень і не поважатиме жодних кордонів. Тому "Джавеліни" для України – це було би правильне рішення. І я не думаю, що вони спровокували б аргесію. Насправді ви, мабуть, знаєте, за часів адміністрації Обами ми вже виділяли деякі види збройних систем, наприклад, пускові установки.

"Росіянам вірити не можна – вони весь час брешуть". Двоє таких різних канцлерів Німеччини

Коли Німеччину вдалося більш-менш поставити на рейки, Аденауерові таки довелося звернутися до совітів – там іще залишалися тисячі полонених німців. Аденауер летів до Москви як прохач. Але переговори пройшли досить жорстко. Вже на фуршеті Хрущов скаже одному зі членів німецької делегації: "Мені подобається ваш канцлер ... Дуже розумний. І дуже небезпечний". Розповідають, що до Аденауера підійшов міністр закордонних справ Молотов, який намагався домовитися з Гітлером про військовий союз ще 1940-го. Він тоді запитав Старого, мовляв, як же ви допустили таке чудовисько до влади? На що канцлер відповів: "На відміну від вас, я принаймні не тиснув йому руку".

Українські консерваторії та музшколи виховують російських музикантів – брати Капранови

Соліст київської філармонії Антоній Баришевський буде виступати з різдвяною програмою "Дзвони". Окрім європейських Ліста, Ґріґа й інших він гратиме Мусоргського, Бородіна, Рахманінова й... жодного українського композитора. Українці не писали і не пишуть музику про Різдво? Та наче пишуть. Це програма на експорт, де не знають наших? Та ні, гратиме в Києві. То в чому причина? У тому, що талановитому і прекрасному, без перебільшень, піаністові Антонію Баришевському навіть на думку не спадає грати українських композиторів, бо він – випускник української консерваторії.

Історія українки Віти Кін, яка перетворила вишиванки на світовий тренд

У 2014 році вона придумала сукні-вишиванки, які миттєво стали Instagram-феноменом, а в 2015 році The Wall Street Journal назвав їх найпопулярнішими літніми сукнями року. Їх зняли головні глянцеві журнали світу, за право продавати їх билися головні світові ритейлери. На Net-a-Porter весь запас вишиванок розкупили за півгодини. Віта Кін здобула всесвітню популярність завдяки своїй колекції оригінальних вишиванок, що отримала назву Vyshyvanka by Vita Kin. Автентичні сукні, блузи та комбінезони, випущені під гаслом Chic Nationale, викликали фурор серед київських модниць і не тільки – Віта отримує величезну кількість замовлень із різних країн.

Талановитий художник створює справжнє диво з паперу. ФОТО

Художник з Індії на ім'я Парт Котекар ось уже два роки вивчає мистецтво вирізання з паперу, час від часу роблячи дивовижні тематичні серії робіт. Редакція UAINFO зібрала найкращі роботи талановитого художника, тож подивімося разом на його роботи й отримаймо задоволення від справжньої естетики!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини