MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 лютого 2018

1302 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 лютого

Саакашвілі депортували до Польщі

Сьогодні військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку. Нагадаємо, що 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Ми осиротіли на інтелектуальному фронті

Вічна пам’ять! Філософ, патріот ы мислитель Мирослав Попович пішов у Вічність! Після Революції гідності Україна втратила не лише найкращих синів – захисників нашої території та суверенітету, але й на інтелектуальному фронті ми осиротіли. Із Богом спочивають моральні авторитети, які були для мене Вчителями – такі, як Євген Сверстюк, Богдан Гаврилишин, Євген Грицяк і блаженнійший Гузар.... Наше завдання й моральний обов’язок – збудувати сильну, вільну та успішну Україну з цінностями, за яку вони боролися, сиділи в таборах та захищали! 

Кулеба: Єдина війна, яку можемо собі дозволити, – це війна із зовнішнім агресором

Урок історії такий: ті, хто не може навчитися жити і працювати на благо країни за наявними правилами, не навчаться жити й за новими правилами. А от відчинити двері черговому Московському князеві точно можуть. Треба класти край цим безперервним війнам одного з одним, де свої завжди янголи, а чужі – демони, цим безперервним війнам хитрих проти розумних під прикриттям світлої мети встановлення ще справедливіших конституційних правил (і не лише їх). Єдина війна, яку можемо собі дозволити, – це війна із зовнішнім агресором. Час навчитися жити за наявними спільними правилами й нести відповідальність за їх порушення, а не підміняти відповідальність новими правилами.

Декомунізація практично довела, що очищує не лише наше з вами середовище життя, а й душі – історик

Нині декомунізація в Україні фактично завершена: перейменовано близько тисячі населених пунктів, 52 тисячі вулиць, демонтовано близько 2,5 тисяч пам’ятників комуністичним вождям, що перебували на бодай якомусь обліку. І фактичне завершення процесу очищення від радянських топонімів відкриває новий етап – деколонізації. Тут, окрім скандальних імператорки Катерини ІІ та Суворова, є й чимало другорядних персонажів, які в координатах української історії ніяким чином увічненню не мали би підлягати.

Російська імперська зброя проти нас і наших дітей

Постійно відтворюючи імперський дискурс, ми тим самим підкреслюємо його виняткову цінність і виховуємо дітей у розумінні цього. Але це чужий дискурс, це ворожий дискурс. Сучасна Росія не має своїх героїв поза часом і простором імперії, і такий же погляд нав'язується нам. Але ж у Радянському Союзі не все було погано, кажуть нам. Відповідаю: в Радянському Союзі були Голодомор і знищення української культури, і цього має бути досить українцям. Скажіть євреям, що у Третьому Райху не все було погано, і будьте готові почути відповідь.

"Скажу правду: дивився це і плакав". Чому варто подивитися фільм "Міф"

Подивився "Міф". Документальний фільм про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на війні з Росією. Хтось каже, що країна – це лише територія. Якщо це так, то поясніть, що змусило цілком забезпеченого соліста Паризької опери (побачити Париж і померти) кинуте своє успішне життя й поїхати на той довбаний-роздовбаний війною Донбас захищати свою країну? Він міг би собі продовжувати збирати кошти на допомогу армії, організовуючи благодійні концерти. Ніхто б йому не дорікнув. Всі були б цдячні. Він сидів би собі десь на бульварі Сен Жермен пив би каву чи вино, співав би собі в своїй опері, зривав би оплески й користувався би загальною пошаною та вдячністю. 

Що почуємо в довгій білій зимі

Зима завжди ставить перед людиною одну й ту саму дилему. Її холодна краса, її жорстока лаконічність, її чорно-біла суворість – що це? Нагадування про рідкісність теплоти? Чи про те, що від холоду не втечеш? Людина не живе у вакуумі, вона живе в певному середовищі. Зокрема, у кліматі, який її огортає, проникає в її душу й тіло. Температура ззовні впливає на температуру всередині, стан наших емоцій, думок чи прагнень. Вони теж бувають теплими чи холодними. В історії європейської культури частим є питанням про те, чим саме є тепло і холод – як середовище і як метафора.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини