MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 лютого 2018

2710 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 лютого

Раптові фінансові навчання: чому їх варто застосувати проти Росії

Виявляти проблеми та боротися з ними нам допоможе практика. Пропоную "фінансові раптові нав­чання". Я беру за основу улюблену тактику "раптових навчань" Кремля. Російські збройні сили час від часу серед ночі рухають війська й техніку так, ніби збираються напасти на західних сусідів. Такі навчання бувають дуже мас­штабними, а якось росіяни навіть імітували застосування ядерної зброї. Ці дії дошкуляють НАТО. Доводиться будити людей серед ночі, спрямовувати супутники на РФ і витрачати додаткові ресурси. Хоча нічого насправді не відбувається, росіяни лоскочуть усім нерви. Країни-члени НАТО рідко проводять раптові нав­чання. Наші солдати й політики ненавидять, коли їх дарма будять серед ночі.

Сто років тому Литва відновила незалежність

Наші нації мають дуже глибокі історичні й культурні зв’язки, тому для нас, українців, Литва є особливо близькою. Разом із цим Литва є не лише нашим надійним другом, Литва має неоціненний для нас досвід і дає приклад успішних демократичних перетворень та ефективних реформ. Щиро захоплююся силою, сміливістю й патріотизмом Литовського народу, який завжди, навіть під радянською окупацією, зберігав свої традиції та боровся за святе право бути вільним. Саме Литва першою вийшла з Радянського Союзу, ставши дороговказом для інших республік СРСР, зокрема й для України. Дякуємо вам за постійну підтримку, за допомогу й натхнення.

Білий дім звинуватив Росію в організації кібератаки за допомогою вірусу Petya

"У червні 2017-го року російські військові здійснили найбільш руйнівну кібератаку в історії, яка завдала рекордних збитків", – йдеться у заяві. "Кібератака, яка отримала назву "НеПетя", швидко поширилась усім світом, призвівши до мільярдних збитків у Європі, Азії, Північній та Південній Америці. Атака була частиною зусиль Кремля дестабілізувати Україну. Вона ще очевиднішне вказує, що Росія відірграє роль у конфлікті в Україні. Це була безвідповідальна, нерозбірлива кібератака, яка отримає відповідь на міжнародному рівні", – pfзначає Білий дім.

Що не так із Анною Ярославною – дочкою Ярослава Мудрого

Чому Анна Ярославна, а не Ганна Ярославна, запитує Андрій Степанок. Українська форма християнського імени – Ганна. Так рекомендують усі словники. Так королеву Франції, дочку князя Ярослава називав наш видатний історик Михайло Грушевський, так її подає історик Наталя Полонська-Василенко. Невідомо з яких причин у сучасних історичних працях вона виступає як Анна. Має бути Ганна Ярославна. Олександр Лисенко запитує, яка назва в українській мові дії, коли хтось сідає на плечі людині. В нас, пише читач, у Барвінківському районі Харківської области, кажуть сісти рами-баби або російською сісти коськиСісти коськи або ще сісти на коська – теж українські, а не російські назви цієї дії. Вони походять від засвідченого в Словнику за редакцією Бориса Грінченка слова косякоська – конячка.

З Україною розмовляють українською мовою – журналіст

Той, хто писав і пише в Україні російською, – маю на увазі перш за все літературу, публіцистика й журналістика скоро підтягнуться – пише насамперед для росіян. Ні, не для громадян сучасної Росії, а для росіян у широкому сенсі слова. Для "русского мира". Для росіян писав Гоголь, коли створював для них колоритний образ Малоросії, а потім епічну "птицю-трійку". Для росіян писав Булгаков, коли писав "Білу гвардію". Для росіян пише Кабанов, коли римує сучасну Україну. У цьому немає нічого ганебного, коли ти живеш у лінгвістичній провінції поруч із культурною метрополією російської мови.

Чому миротворці з Білорусі на Донбасі неприпустимі

Не є таємницею, що громадяни Білорусі беруть участь у збройному конфлікті в Україні по обидві сторони фронту. Виникає абсолютно логічне питання – кого в такому випадку переслідуватиме чи захищатиме білоруський підрозділ? Чи можемо ми бути впевненими, що вони (білоруські військовики) дотримуватимуться принципів неупередженості, нейтральності та відкритості? Є певні сумніви в цьому також…Треба враховувати, що статус білоруських збройних сил – це статус союзних збройних сил щодо Росії, а це означає, що вони є задекларованими союзниками держави-агресора – тобто зацікавленою стороною конфлікту.

Ледачий кіт у Стамбулі заблокував вихід із ескалатора і став хітом соцмереж. ВІДЕО

У соцмережах стало хітом відео із ледачим котом, який усівся біля ескалатора і змушував людей переступати через нього. Користувачі соцмереж пишуть у коментарях, що така незвичайна подія мала місце в Стамбулі. Спокійний кіт у неспокійному місці викликав хвилю позитивних і жартівливих коментарів.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини