MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 лютого 2018

2858 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 лютого

Правозахисники й родичка Сенцова заявляють про зникнення політв'язня

Бранець Кремля Олег Сенцов відсутній у російській колонії, в якій українця утримували після засудження за сфабрикованою справою. Про це повідомляють правозахисники, посилаючись на відповідь адміністрації колонії в Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Так, у правозахисній організації "РосУзник" стверджують, що в неділю 25 лютого пересилали політв'язневі кілька листів. Сьогодні ж, 27 лютого, одержали відповідь, із якої перебування запротореного за ґрати російським режимом режисера – невідоме. "Здається, Олега Сенцова нема в Лабитнангі", – зазначила координаторка згаданої організації Яна Гончарова.

Жодних ілюзій – метастази совка в Україні просто вичікують момент

Офіційно влада (жодна вертикаль) не наважується заявити про своє ставлення до періоду радянської окупації. Уривками, натяками, напівзаходами – так. Системно – ні. Шкода. Литва, Латвія та Естонія, на які ми любимо посилатися, зробили це давно й досить чітко. У нас же постійне озирання – а як реагуватиме електорат? Ну, в тій же Латвії російська (совкова) п'ята колона теж досить активна, як і в нас, але ж країна намагається рухатися вперед. А ми? У нас, схоже, знову гору може взяти риторика "нумо склеювати країну". Вибачте, але кого із ким? Чи можна "склеїти" покоління зажурених – "какую страну просрали" – із поколінням тих, хто співає "душу й тіло ми положим за нашу свободу"?

Що потрібно для того, аби повернути Крим

Для того, щоб повернути Крим, – кримчани мають хотіти якнайшвидшого звільнення з російської окупації. І більшість має відчувати себе українцями. Це необхідно. Але цього недостатньо. Для повернення Криму кримські татари мають отримати національну автономію. І це необхідною. Але й цього недостатньо. Щоб повернути Крим – мають бути запроваджені серйозні санкції Європи і США проти Росії. Справжні санкції. Бо персональні санкції проти російських чиновників забирають в них лише частку комфорту та грошей – а Путін може забрати в них все. Тому потрібні санкції.

Імперія, що агонізує, продовжує стріляти в Галицьких

Її смерть стала геополітичним чинником. У той час, коли вона їхала у свою останню путь до рідного села Бастової Рудні, на іншому боці Атлантики пролунала гучна заява Білого дому. Вперше від початку цієї війни наддержава так реагує на загибель однієї української дівчини. Та ніякі геополітичні здобутки не повернуть батькам їхньої Сабіни. Насправді ціла історія її родини це історія спротиву і страждань. Щонайменше вісім Галицьких із католицької Бастової Рудні були репресовані у сталінські роки. Дехто був розстріляний. Дехто не повернувся з таборів. Здається, імперія, що агонізує, продовжує стріляти в Галицьких.

Політолог: Не треба причаровувати себе вигаданою Європою

Україна – європейська країна в культурному й цивілізаційному сенсі. Вона є частиною західного, насамперед європейського світу. Проте не варто заплющувати очі на те, що цей світ далеко не бездоганний, він не є раєм на землі. Не треба причаровувати себе вигаданою Європою, щоб потім не потерпати від розчарування. Навіть там, у Європі, доведеться боротися й жорстко захищати свої національні інтереси, як це роблять інші країни. Потрібно бачити всі європейські реалії, хоч і найбільш неприємні. Колгосп "Тихе життя" Україні в Європейському Союзі, у Північноатлантичному Альянсі аж ніяк не загрожує…

Росії заборонили проводити на своїй території міжнародні спортивні змагання

Зазначається, що мова йде про нові заявки на турніри, тоді як вже затверджені скасовувати не будуть. "У Росії не буде ніяких чемпіонатів світу і Європи, ніяких етапів авто- й мотоперегонів, Формули-1 зокрема, ніяких етапів Кубків світу з будь-якого виду спорту, шахових Олімпіад, Універсіад і Всесвітніх військових ігор", – наголосило видання. Заборона на проведення турнірів буде діяти до відновлення членства Росії в WADA.

П'ять речей, які дивують у Сполучених Штатах

Як підсумок першого року: освіта важлива, так само, як і рівний доступ до неї, незалежно від кольору шкіри, національності, мови, сексуальної орієнтації, рівня добробуту чи обмеженості фізичних можливостей. При цьому держава не зможе забезпечити вам усіх благ, навіть витрачаючи велику частину державного бюджету – багато чого залежить від самих громадян, від їхньої самоорганізації та залучення, зокрема в турботу про своє тіло, свій будинок, свою вулицю, своє селище, штат, державу. І наявність усього цього разом в одному місці водночас позитивно дивує поки що найбільше.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини