MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 лютого 2019

4857 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 лютого

Суперечки про ядерну зброю загрожують безпеці Заходу більше, ніж сама зброя – журналіст

Ми можемо уникнути цього виснажливого конфлікту. Нові ракети Росії не конче мають змінити військовий баланс у Європі. Найкращі сенсорні технології та засоби спостереження свідчать про те, що Росії до нас далеко. Ми можемо скористатися перевагою НАТО в повітрі й на морі, а не змагатися з росіянами за кількістю наземних ракет. Справжньою перевагою РФ є невійськовий арсенал: кібератаки, дезінформація, брудні гроші, купівля впливу, застосування експорту енергоресурсів як важеля впливу, підривна діяльність.

Українські вояки із прапорами "Гіві" й "Мотороли": який приклад ми подаємо молоді

Держава офіційно не назвала авантюру – авантюрою, окупацію – окупацією, а учасників окупаційного контингенту, які (можливо) не мали шансів уникнути фатальної дислокації, – жертвами радянських військових авантюр. Саме формулювання – учасники бойових дій на території інших держав – нісенітниця. У нас є миротворці – ті, хто виконували місію згідно із мандатом міжнародних організацій. Можуть бути учасники поліційних місій, міжнародних коаліцій... Усі вони підпадають під день миротворця. Але "бойові дії на території інших держав" – це інтервенція СРСР. 

Чим Росії загрожують нові американські санкції

Новий законопроект – якщо його ухвалять і підпишуть – може стати серйозним ударом по російській економіці, зумовить її подальше падіння, призведе до технологічного відставання Росії від цивілізованого світу на десятиліття. Він передбачає санкції проти банківського сектору, енергетичного сектору, а в разі, якщо Москва продовжити нахабніти в Керченській протоці, – проти суднобудування. Держдепартаментові після схвалення цього закону треба буде вирішити, чи є Росія країною-спонсоркою тероризму.

Чому гривня зміцнилася. ІНФОГРАФІКА

Ціна на залізну руду за три тижні стрибнула із 74 до 91 доларів за тону. Українська гривня на готівковому ринку за той самий період зміцнилася із 27,6 до 26,9 грн за долар. НБУ при цьому викупив у резерви $340 млн. Радше за все в той самий період діяли й інші чинники – зростання інтересу інвесторів до гривневого боргу держави (нерезиденти купили гривневих ОВДП майже на $200 млн) і гарний врожай зернових. Та загалом ці події – гарна ілюстрація того, як через гнучкий курс валюти економіка пристосовується до зовнішніх та внутрішніх змін.

Чотири російські послання Заходові

Чи є взагалі хтось, хто може почути, розпізнати оте невловиме для західних товстошкурих лібералів прагнення "богообраного" народу? Так, це лише однісінька особа, тобто – особистість (!) глобального рівня й масштабу. І це В. Путін! Саме тому ним створена нова держава (дві попередні – імені Петра І та В. Леніна) є "ефективною и довговічною". Звідси четверте послання для Заходу: й не розраховуйте на те, що Путін кудись дінеться після 2024 року. Бо ж суспільство довіряє лише йому й тільки йому. 

Козацький шинок: міфи й історичні реалії

Більш-менш усталений образ шинка, котрий імітують українські ресторатори, склався під упливом романтичної української літератури. Однак навіть ці картини, колоритно описані Миколою Гоголем або Іваном Нечуєм-Левицьким, відображали побутові реалії сучасного їм ХІХ століття, суттєво відрізняючись від традицій козацької доби. Тож спробуймо бодай у першому наближенні розібратися в тому, якими були шинки в Гетьманщині протягом другої половини  XVII – XVIII ст.

Вона сказала: "Так!". В Одесі військовий зробив пропозицію патрульній на ранковому шикуванні. ФОТО, ВІДЕО

Під час шикування на плацу особового складу голова обласної патрульної поліції Юрій Рибак наказав інспекторці Юлії Бабаковій вийти зі строю. Звертаючись до патрульної, Рибак сказав, що сьогоднішній день їй "запам'ятається назавжди". Розгубившись, дівчина спробувала з'ясувати в керівника, що сталось, але в цей час на плацу з'явився молодий чоловік у військовій формі, в його руках був великий букет троянд. У присутності всіх він опустився на коліно й попросив Бабакову стати його дружиною. Під схвальні аплодисменти чоловік вручив нареченій квіти й надів на палець каблучку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини