MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 грудня 2018

3234 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 грудня

Річ не лише в Путіні: причини й урок французьких заворушень для України

Не маю найменших сумнівів у тому, що російські спецслужби та пропагандисти лізуть у будь-яку щілину, щоби тільки розхитати стабільність у ворожому демократичному світі. Але аж ніяк не тільки вони створюють проблеми Заходові. Головні власні проблеми Захід створює собі сам. І вважати, що за всіма кризами та протестами стоїть Путін – це значить уподібнюватися Путінові, впевненому, що за всіма Майданами і революціями стоїть Держдеп. Реформи французької економіки назріли й перезріли, країна неухильно наближається до межі.

Конгрес США одностайно визнав Голодомор геноцидом українців

Палата представників Конгресу США одностайним рішенням ухвалила резолюцію, у якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу. Таким чином на сьогодні обидві палати Конгресу США ухвалили рішення, в яких Голодомор визнано геноцидом українського народу. Як і аналогічна резолюція, що її 3 жовтня ухвалив Сенат США, документ також засуджує систематичні порушення прав людини, зокрема права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Україна має бути не покращеною Росією, а її європейською антитезою – Портников

Одні хочуть, щоб у нас була вільна, демократична й некорумпована країна, а якою мовою тут говоритимуть, яких героїв шануватимуть, про яку історію пам'ятатимуть – "какая разница, лишь бы нам было хорошо". Така собі покращена Росія без Путіна. Інші – щоби тут була Україна для "справжніх" українців, патріотична, з мовою та історією, але без європейських цінностей, без справжньої демократії, без поваги до прав меншин. Така собі покращена Росія зі своїм Путіним – але українською мовою.

Як у селі Широкому Запорізької області виробляють літаки та навчають майбутніх пілотів

Створені умови, які дозволяють виготовляти малі літаки ХіАТ-650. За необхідності можуть виготовляти одночасно до восьми таких літаків. Щоб зібрати один такий літак, потрібно шість місяців. У колективі працюють 15 фахівців. За роки роботи підприємства у Широкому було випущено кілька десятків таких ХІАТів, частину з них продано за кордон. Жоден із цих літаків не зазнав аварії. Двигун та приладне обладнання купують у США, решта виготовляється на місці. Оскільки всі комплектуючі, крім двигуна, українські, експлуатація літака набагато дешевша за експлуатацію зарубіжних аналогів. 

Американський приклад справжнього стратегічного партнерства

Палата представників Конгресу США прийняла одразу три резолюції. У першій – Голодомор 1932-33 років в Україні визнано геноцидом українського народу. Друга резолюція спрямована проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". Третя резолюція засуджує військову агресію, вчинену РФ проти Української держави у Керченській протоці. Надзвичайно потужний і вчасний вияв підтримки України та солідарності з українським народом проти агресивних дій Росії.

КГБ у Празі. Досі?

Під дипломатичним прикриттям із номерними знаками CD (абревіатура від французького "corps diplomatique", що означає "дипломатичний корпус") їздить 71 автомобіль, у зв’язку з чим виникає запитання: для чого російським дипломатам потрібно так багато автівок? Є інформація, що російські дипломатичні машини були затримані, наприклад, у сусідній Німеччині. З огляду на те що в Посольстві Росії працює 141 працівник, виходить, що на одне авто припадає по два дипломати.

Я ніде не бачив такої досконалої атмосфери свята, як в Дрездені – вчений. ФОТО

Можливо, німці детально вивчили всі механізми появи атмосфери затишку та свята. Можливо, сотні років поспіль вони терпляче викорінювали всі помилки та недоліки. Одначе їм вдалося: свято Made in Germany – таке само якісне, як німецькі автомобілі, всіляка механіка та прилади. Тому, якщо у Вас є змога на новорічні свята гайнути в той же Дрезден, – не баріться. Публічні ковзанки, прикрашені ялинки, затишні і недорогі (відносно того ж Парижа чи Копенгагена) кафе і кав'ярні, неймовірні різдвяні ярмарки не з китайським (!!!) крамом створять Вам справжню атмосферу Різдва.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини