MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 березня 2018

1579 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 березня

Генеральний прокурор вніс до ВР подання на затримання та арешт Савченко

Так, Луценко просить парламент дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народну депутатку України. В іншому поданні просить парламент дати згоду на затримання Савченко. У третьому поданні просить парламент дати згоду на обрання депутатцы Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому у своєму листі на ім'я голови Верховної Ради України Андрія Парубія генпрокурор зазначає, що до подань додаються матеріали, де міститься обгрунтування щодо цих подань на 174 аркушах.

Було б найкраще, якби вона втекла за кордон – політолог про Савченко

Люди кепкують із неї, сміються над її різними жестами та заявами. Але тепер у Савченко може з’явитись нова роль – жертви режиму. Раніше вона була жертвою Путіна, а тепер її можуть виставити як таку собі дурну дівчинку, яка щиро проти Порошенка та хотіла його скинути. А ось Порошенко відправив її до в’язниці. Частина суспільства може сприйняти це саме так. І тепер це вже проблема для влади: як діяти щодо Савченко? Було б найкраще, якби вона втекла за кордон. Найкумедніше, якби вона втекла в Росію.

Кремль загнав себе у глухий кут

Анексований Крим – больова точка російського режиму. Як показує практика останніх років, Захід насамперед тиснутиме саме на неї. Так чи інакше санкції за анексію та війну на Донбасі рано чи пізно будуть об'єднані в один пакет. Причому це може бути зроблено неформально, без внесення в загальний список. І цьому є кілька причин. Назвімо основні. Перше – гра Москви в "гібридні" політичні війни зайшла занадто далеко. Початок був покладений саме в Криму. Кремль розглядав анексію як прелюдію до відновлення власної гегемонії на пострадянському просторі.

Ірма Вітовська: Мова зараз стала самозбереженням нації. ВІДЕО

Щодо російськомовних патріотів України Ірма Вітовська каже, що таких людей в Україні чимало, але вони роблять все для того, щоб в майбутньому їхні діти й онуки розмовляли українською мовою: "У мене є багато друзів, які говорять російською, тому що в такому віці їм уже важко опанувати українську. Але вони розуміють, що їхні діти повинні вивчити рідну мову. І взагалі, все починається з обличчя міст, із сервісу ресторанів і закладів, які відвідує людина у своїй країні. Адже коли до вас звертаються на мові тієї країни, де ви перебуваєте, то й ви так будете розмовляти. І коли ви тільки туди заходите, і до вас звертаються "Ласкаво просимо", "Заходьте, будь ласка", то все відразу стає зрозумілим".

Як Україні реагувати на погіршення відносин із Польщею

Слід чітко усвідомити, що у Республіці Польща де-факто сформувалася практично одноосібна система реалізації влади. Брат убитого у катастрофі під Смоленськом президента Леха Качинського став практично єдиним центром прийняття політичних рішень. Інші політичні гравці партії "Право і справедливість", номіновані нею високі урядовці, включно з президентом Польщі Анджеєм Дудою, є несамостійними фігурами другого ряду. Аналізуючи безпрецедентний факт такого швидкого й неймовірного концентрування всіх важелів влади в одних руках слід повернутися до історії Польщі 1920-1930-х років.

Африканській школі, де вчитель викладав Microsoft Word на дошці, подарували комп'ютери. ФОТО

Після того, як знімки із ним стали вірусними, один із жителів Британії відправив у школу новий ноутбук. Ще п'ять комп'ютерів прибутку в установу як подарунки від школи з навчання комп'ютерної грамотності зі столиці країни. Один із подарунків – ноутбук – був призначений для самого Акото. Компанія Microsoft пообіцяла обладнати школу комп'ютерами і навіть звозила Акото в Сінгапур на міжнародну конференцію. А громадськість Гани виступила зі пропозицією номінувати Ричарда на звання найкращого вчителя країни.

15 причин ходити пішки хоча б 15 хвилин на день

Якщо ви втратили натхнення і не знаєте, як його повернути, вирушайте на енергійну прогулянку. Ходьба покращує конвергентний і дивергентний види мислення, обидва вони тісно пов'язані зі творчістю. Дослідження показують, що в людей, які регулярно ходять пішки, клітини є значно молодшими, ніж у тих, хто пішки не ходить. Аеробні навантаження допомагають зберегти і подовжити теломерні ділянки хромосом, які коротшають з віком і зменшують біологічний вік людини. Люди, які регулярно ходять пішки, краще й міцніше сплять, рідше страждають від безсоння, у них немає проблем із довгим засипанням та іншими порушеннями.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини