MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 травня 2018

1040 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 травня

Повернення окупованих території: що насправді сказав Волкер

Курт Волкер не говорив, що Україна не зможе повернути свої території взагалі. "Поки що" – це ключове слово цієї цитати, але ЗМІ її викривили. Крім того, Волкер пояснив свою думку: наразі військовий потенціал Росії значно більший за український. І тому не взагалі, а зараз і саме військовим шляхом Україна не може повернути Донбас. І це відповідь політикам на кшталт Авакова, які просувають думку, що за допомогою тієї чи іншої тактики Донбас можна повернути силою. Такі небезпечні фантазії загрожують Україні великою масштабною війною. А Волкер мислить як раціональний дипломат. І його висловлювання треба цитувати повністю – а не виривати з контексту, як у нас зараз всі зробили.

Суд відправив керівника "РИА Новости Украина" Вишинського під арешт

Вишинський на суді клопотав про те, щоб говорити російською. Він визнав, що має російський паспорт. "У мене два паспорти – український і російський", – сказав керівник "РИА Новости Украина". Прокурор клопотав про арешт Вишинського, аргументуючи тим, що при обранні іншого запобіжного заходу керівник "РИА Новости Украина" може спотворювати чи знищувати докази у справі або переховуватись від слідства. "Клопотання прокурора задовольнити. Обрати мірою запобіжного заходу тримання під вартою без визначення розміру застави до 13 липня ", – сказав суддя Ярослав Мусулевський.

Зведення Керченського мосту суперечить мирному врегулюванню конфлікту РФ з Україною – МЗС Польщі

"Зведення так званого Кримського мосту, що було здійснено Російською Федерацією без дозволу української сторони, суперечить позиції, схваленій Генеральною асамблеєю ООН, і є ще одним чітким порушенням принципів міжнародного права", – заявили польські дипломати. МЗС Польщі вважає, що "дії Росії ще більше ускладнюють досягнення мирного врегулювання, що враховувало б інтереси української сторони". "Ці дії також суперечать запевненням у відданості мирному врегулюванню конфлікту з Україною, які неодноразово робилися членами російської адміністрації", – наголошується у заяві.

Це більше, ніж одяг: українці відзначають День вишиванки. ФОТО

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки. Всесвітній день вишиванки відзначається щорічно в третій четвер травня.  Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка. Українці з радістю підтримують цю традицію, вбираються у святковий національний одяг і діляться власними світлинами у соцмережах.

США перехопили в Росії ініціативу щодо миротворчої місії ООН на Донбасі – Снєгирьов

14-15 травня спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер  перебував з візитом в Україні. За його словами, пропозиція Росіїї про розміщення миротворчої місії ООН лише на лінії розмежування на Донбасі є неприйнятною і лише негативно вплине на територіальну цілісність України. Волкер наголосив: США пропонують розмістити миротворців по всій окупованій території, зокрема, й на російсько-українському кордоні. Це дозволило б створити умови для відновлення миру, а в подальшому провести місцеві вибори, прийняти закон про амністію, надати ОРДЛО спецстатус і все інше, що передбачають мінські домовленості.

У неділю в Києві вшановуватимуть пам’ять жертв політичних репресій

20 травня 2018 року на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" (Броварський проспект у Дніпровському районі Києва) вшанують пам’ять жертв політичних репресій. Орієнтовний план заходів: 11:00 – 12:00 – офіційна церемонія вшанування жертв політичних репресій за участі президента України Петра Порошенка й інших високопосадовців; 12:10 – 14:00 – Громадське вшанування: міжконфесійний молебень за жертвами політичних репресій, мітинг-реквієм і виступ Національного хору імені Г. Г. Верьовки. 

Гібридна війна проти замків Львівщини

У цій війні на заході України, зокрема на Львівщині, вже чітко окреслилася російська п'ята колона, яка складається з медведчукістських політичних і медійних проектів на кшталт відомого медіаресурсу біглого львівського олігарха, та ще кількох рептильок, які дуже "львівські" й "супергалицькі", та проектів і проектиків ВО "Свободи". Чим ближче до виборів, тим очевиднішим стає, що вони чітко працюють у зв'язці і за тими самими темниками. Як за Януковича. Однак це проект політичного реваншу, на який вони очікують через десять місяців на президентських виборах 2019 року. І дезінформація щодо статусу замків є одним із елементів деморалізації та дискредитації, які застосовують ці реваншисти.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини