MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 липня 2018

2212 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 липня

Трамп не визнав Крим російським, а Путін пообіцяв зберегти транзит газу через Україну

Про Трампове невизнання анексії українського півострова заявив сам очільник РФ Володимир Путін на спільній прес-конференції з американським президентом у Гельсінкі. "Позиція президента Трампа щодо Криму відома. Він її дотримується. Він каже про незаконність приєднання Криму до Російської Федерації", – зазначив Путін. Також він запевнив свого американського візаві, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу "Північний потік-2". Путін зазначив, що під час зустрічі Трамп "висловлював занепокоєння щодо можливого зникнення транзиту через Україну".

Чемпіонат ганьби скінчився, але ганьба триває

Путінові взагалі подарували цей чемпіонат. Дозволили Росії продемонструвати, що ніякі війни та вбивства, ніяке порушення міжнародного права не відбивається на репутації. Дозволили корумпованій російській владі заробити на своїх співгромадянах, укотре обікрасти їх на будівництві інфраструктури. Чемпіонат тільки закінчений, а спортивні об'єкти в російських містах вже руйнуються, "сповзають", розвалюються на частини. І це лише початок. Велика частина того, що побудовано за часів Путіна, рано чи пізно впаде й відбере життя в багатьох невинних людей. Путінська Росія – молох смерті. І для сусідів Росії, і для самих жителів цієї нещасної агресивної країни.

Чи зазнає Захід краху?

Я очікував колапсу СРСР. Однак те, що це сталося так швидко, змусило мене усвідомити: хай скільки економічного чи політичного капіталу вкладено в інституцію, хай якою монументальною є її бюрократія чи центральні органи, доля може натиснути на кнопку "пуск" будь-якої миті – не встигнеш й оком змигнути. Нині в мене виникає те саме відчуття щодо найглибше вкорінених західних інституцій. Пристрасті розгорілися тоді, коли стало зрозуміло, що система більше не вимагає виконання правил. Бунти в СРСР означали, що центральна влада вже не тримає норовливі провінції в шорах. У нашій системі США тепер є радше порушником правил, ніж силою, яка стежить, щоб вони виконувалися.

Складне партнерство США й Німеччини

Те, що Меркель саме тепер підкреслює, чим Німеччина завдячує Сполученим Штатам, має драматичне тло. Адже ніколи раніше з 1945-го німецько-американські відносини не були аж так обтяжені, як сьогодні. Скажімо, президент США Дональд Трамп погрожує Німеччині запровадити штрафні мита на німецькі автомобілі й ультимативно вимагає, щоби Берлін та інші члени НАТО виконали власні зобов’язання 2014 року збільшити свій оборонний бюджет до 2% ВВП. Німеччина ж заявляє, що до 2024-го вона зможе досягти щонайбільше 1,5%. Попередні президенти Америки також вимагали більшого оборонного внеску від європейців. Трампів відкритий тиск і погрози є, щоправда, новими.

"Родина та батьківство в центрі уваги". Чим Данія відрізняється від України

Абсолютно все, що я зазначив про Данію, в нас буде.Так, ми втратимо, як це не прикро, ще не одного нашого воїна, багато історичних будівель, мільярди вкрадених і попиляних гривень тими, кому не вистачає на новий "Ролекс" чи "Феррарі", та ще більше нервових клітин наших співгромадян. Але ми йдемо в Європу. Напрямок правильний. І чим більша кількість людей зможе порівняти "там" із "тут", тим більше прагнення буде повертатися та лупати сю скелю. Так, будуть ті, хто не повернеться. Але ті, що оберуть життя на Батьківщині, матимуть тисячу й один аргумент, чому відсутність корупції – це добре. Не в теорії, а на практиці.

Або "Інтер", або Україна: як телеканал підриває українську державність

Діяльність "Інтера" має ігібридний характер. Це не канал, який готує гучні розслідування корупційних схем влади, виявляє порушення чи махінації. Ні, «Інтер» працює на глибшому рівні – насичує свій ефір гібридною пропагандою, що націлена на сам фундамент української державності, підвалини національної ідентичності. "Русский мир", газманови, "мєнти", культ "побєди" ‒ все це є елементами гібридної війни, покликаної підготувати плацдарм для реваншу проросійських сил всередині України. Лінія фронту на Донбасі зупинилася, але війна за мізки триває. Штраф не зупинить батальйони "Інтера" від наступу на Україну.

Аді Роговцевій – 81: правила життя народної улюблениці

Я часто їжджу на фронт і хочу сказати: поки ти не обійняв того солдата, не заглянув йому в очі та не почув, як він, захлинаючись, розповідає про свої мрії, – ти нічого не знаєш про війну. У мене багато різних нагород, якими я пишаюся, проте довіра солдатів на фронті для мене залишається справжньою і найціннішою нагородою. ... Пишіть історію своєї родини, своїх батьків, бабусь і дідусів. Це дозволить вам зробити найголовніше – вислухати їх. У цьому і є вся цінність сімейних стосунків. Думки, легенди та історії від ваших батьків - це найкраще, що вони можуть вам залишити замість будинків, золота і спадщини.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини