MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 вересня 2018

2474 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 вересня

РПЦ пішла в розкол: свиня для УПЦ МП, а Києву й Константинополеві – нові можливості

Що далі? Вселенський патріархат надасть Україні автокефалію, Москва продовжуватиме й далі самотньо протестувати, перебуваючи в розколі. Україна посяде місце Росії. Вселенський патріархат на час утратить свого головного конкурента на всеправославної арені й натомість отримає цілком собі лояльну церква. Це дозволить вирішити комплекс проблем, який накопичився у православ'ї після останнього Вселенського собору в VIII ст. н.е. Це й календарне питання, й вироблення актуального кодексу канонічного права, і формуванні позиції з актуальних питань – від екології до штучного інтелекту.

Значення перемоги в суді щодо боргу Януковича

По-перше, це пам’ятний прецедент. Міжнародний суд уперше визнав вплив гібридної агресії на Україну. Бо, крім військових дій, Росія чинить іще й тиск – економічний, фінансовий, торговельний та інформаційний. Росія створювала умови, за яких ми б фактично лишилися з нею сам на сам. І вони цього домоглися після відмови Януковича від підписання договору про асоціацію з ЄС. Це був примус. І ми використовували ці аргументи в суді як елементи захисту. Суд це сприйняв, що є дуже важливо. По-друге, фінансовий фактор. 

Потрібно вступати до НАТО якнайскоріше, поки Путін ще не може цьому перешкодити – Портников

Євросоюз e такій ситуації не є проблемою. А ось НАТО – проблема. І в Москві чудово це розуміють. А в Гельсінкі – якщо дивитись на слова президента Фінляндії та на соціологічні опитування, під час яких більшість фінів продовжують виступати проти приєднання до НАТО – ні. Тому що спрацьовує синдром "фінляндізації" – якщо не злити Путіна, він тебе не зачепить. А все якраз навпаки. Потрібно чинити опір. Потрібно вступати до НАТО в прискореному порядку, поки Путін ще не може цьому перешкодити. Це – найпевніший шлях до порятунку.

Більше мільярда гривень на імітацію наукової діяльності

Після таких звітів на Заході керівництво організацій подає у відставку, а самі організації розформовують. Про необхідність переведення освітніх досліджень на грантову основу, щоб найкращі науковці країни, незалежно від місця роботи, конкурували за гроші на конкретні проекти на чесній основі, говорять уже роками. В Україні ж, за словами директора CEDOS Єгора Стадного, окремим людям з Академії вистачило нахабності дзвонити міжнародним донорам, що фінансували аналіз роботи НАПНУ, з умовляннями не давати CEDOS грошей і припинити дослідження.

Новий політичний сезон у Європарламенті обіцяє чимало несподіванок

Амбітністю своєї позиції щодо України та агресивної політики Росії Європарламент зазвичай виходив за межі стриманіших кроків інших інституцій ЄС, тим самим чинячи на останніх відповідний політичний тиск і стимулюючи підтримання високого рівня уваги до важливих для інтересів України питань на порядку денному ЄС. «Українське питання» з домінуючим сприятливим ставленням системно було в роботі пленарних сесій, робочих і неформальних органів, діяльності керівництва парламенту та окремих депутатів і їхніх груп.

У Нідерландах відкрили першу велосипедну доріжку з переробленого пластику. ВІДЕО

Велодоріжка довжиною 30 метрів зроблена з переробленого пластику, що відповідає 218 тисячам пластикових пляшок. Очікується, що таке покриття буде втричі витривалішим, ніж асфальт (який, до слова, щороку спричиняє 1,5 мільйонів тонн викидів CO2). Дорога оснащена сенсором, що вимірює її показники: температуру, кількість велосипедів на ній і можливість витримати такий потік. Велодоріжка стала частиною пілотного проекту, а в країні можуть з’явитися такі дороги протягом наступного року.

Це варто побачити! У Карпатах розцвіла червона рута. ФОТО

Червона рута – назва гірської квітки, що росте у високогір'ї Українських Карпат. За древніми гуцульськими легендами, що досі з покоління в покоління переказують жителі гірської Рахівщини, червоною рутою вважають рододендрон миртолистий. Це низькорослий сланкий вічнозелений кущик, який на високогірних полонинах у червні зацвітає яскраво-червоним цвітом. Назва rhododendron походить від двох грецьких слів – rhodos (троянда) і )dendron) дерево (трояндове дерево). Рододендрон східнокарпатський росте тільки на найвищих гірських хребтах, і це велика удача – потрапити на пік його цвітіння.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини