MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2019

2249 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня

Посли ЄС затвердили "азовський пакет" санкцій проти росіян

Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) у середу затвердив запровадження санкцій проти росіян, яких у Євросоюзі вважають причетними до інциденту із захопленням українських суден поблизу Керченської протоки. Представники, зокрема, вирішили ввести персональні санкції проти вісьмох громадян Росії, причетних до захоплення 24 українських військових. Про це повідомив у Twitter корреспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк. За його інформацією, рішення буде формалізовано наступного тижня.

Олігархічний телевізор проти України: нове випробування на міцність

Януковича до влади привів не тільки Путін, але й канал "Інтер", олігарх Ахметов у парі з донецьким криміналітетом і мільйони "какбиукрАінцев", для яких не було проблемою голосувати за двічі судимого виродка. Результат колаборації бомонду й лохторату відомий – демонтаж держави, загибель людей на Майдані, втрата частини території тв війна з іще більшими людськими втратами. Тепер олігархічний телевізор, Кремль і "какбиукрАінци" випробовують Україну на міцність Зеленським, Ляшком, Капліним, Бойком, Вілкулом, Мураєвим і ще дрібнішими мікроорганізмами.

Якщо переможе Зеленський: яким лідером буде Коломойський

Ми постійно ставимо собі помилкове запитання: а яким буде президентом Зеленський, якщо переможе? І як про це дізнатися, якщо сам Зеленський весь час мовчить і ні про що не може сказати? Але насправді потрібно шукати відповідь на зовсім інше питання: яким лідером країни буде Коломойський, коли переможе Зеленський? Адже Коломойський, на відміну від Зеленського, не мовчить. Він любить розмовляти. Коломойському вистачить й одного Зеленського – для того, щоб його вплив на політичне життя країни зріс у рази.

Життя та сміття: мертве летовище під Луцьком. ФОТО

Сірі будні давно мертвих стін терміналу-руїни й адмінприміщень колишнього радянського аеропорту урізноманітнюють хіба написи на кшталт: "Тут були збоченці", "Віка. Оля. Саня. Деня"… Іноді тут можна натрапити не тільки на чиїсь брудні будівельні рукавиці, а й… забуту кимось паперову склянку з-під кави з модного луцького ресторану. Такі собі "привіти" радянській епосі від постсовєтського покоління. Покоління, яке так і не знайшло, як використати спадок із сотні гектарів землі, злітної смуги та кількох чималих споруд за 15 км від Луцька.

Реформи під тиском Заходу: поки від нас щось вимагають – це добре

США, ЄС, Канада, багато європейських урядів великих і малих країн, міжнародні фінансові організації вбачають для себе проблеми в українській неуспішності – й навпаки, вбачають власні можливості в українській успішності. Саме тому всі реформи йдуть лише під їхнім тиском – громадянське суспільство слабке, нечисленне, неорганізоване й не має політичного представництва. І, до речі, поки від нас щось вимагають – це добре. У світі повно країн, до яких усім байдуже.

Україна апофенічна: куди веде псевдонаука

Печерський суд поновить Теслю у званні науковця. А Запорізький автомобільний завод випустить українську відповідь Ілонові Маску – машину Teslya, що їздитиме на лептонних батареях. Щоправда, жодна з них не зрушить із місця. Можливо, річ у литовських номерах, які чіплятимуть автоматично. А в самому Запоріжжі збудують посадковий майданчик для НЛО, адже саме там інопланетяни викрадали Бебика. Фармкомпанії поступово замінять усі ліки на гомеопатію: у виготовленні дешевша, а купують так само.

Хмільні практики – невід'ємна частина культури

Передовсім алкоголь виконує об’єднавчу функцію, "змащуючи" механізми культурної комунікації. Він пасує до свята чи зажури, уможливлюючи вияви щедрості, рівності, поваги, дружби, щирості, довіри, доброти, любовної втіхи. Його визнають атрибутом ініціації, що допомагає здійснити перехід із одного соціального статусу в інший, але залишитися членом спільноти. Вміння бути вправним промовцем на бенкеті поглиблювало риторичний, діалогічний, ба навіть філософсько-дидактичний хист, адже в багатьох культурах не годиться пиячити на самоті.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини