MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 жовтня 2018

2844 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 жовтня

Шкода мимохіть: як медіа висвітлювали латвійські вибори й чому це неприпустимо

Замість того, щоб розбиратися в латвійській сумбурній політиці та неоднозначних результатах виборів, іноземні журналісти, особливо ті, які мало або й узагалі нічого не знають про цю країну, воліють вигадувати безглузді заголовки, як-от "Результати виборів у Латвії можуть спричинити кризу в ЄС, бо проросійська партія взяла гору". Так написало британське базікало – таблоїд Daily Express. Одначе серйозніші видання, які мали б щось тямити, теж хибили. Наприклад, у New York Times з’явився такий заголовок: "Латвію накрила хвиля популізму – на виборах у лідери вибилася проросійська партія".

Або протистояти Росії, або бути в її складі – іншого шляху Україна не має

Ніякого шляху для відновлення територіальної цілісності України, крім системної роботи із послаблення Росії, просто не існує. Але навіть якщо після краху режиму Росія піде з Донбасу та Криму, її влада – й, найголовніше, її народ – ніколи не визнають, що була окупація цих територій, і розповідатимуть нам казки про "справедливий референдум" і "повстання шахтарів". І накопичувати сили для реваншу. Це теж треба розуміти. Така доля України – бути або у протистоянні з Росією, або у складі Росії.

Гірка правда про наших так званих політологів

Мене завжди вражало, з якою наполегливістю колеги надають місце в ефірі й на шпальтах друкованих та інтернет-видань людям із дивною приставкою "політолог" – тільки деякі з них іноді чесно називають себе політтехнологами, але й це не вся правда. Правда в тому, що західний політолог чи політичний експерт – при тому, що й там у цій професії ідіотів вистачає – як правило, працює у престижному аналітичному центрі, займається науковими дослідженнями і суміжно – суміжно! – висловлює свою точку зору з поточних питань.

Клімкін розповів про емоційну дискусію з Польщею, конфлікт із Угорщиною та потенційно небезпечну Білорусь

У цьому випадку не має нічого емоційного. Взагалі не можна порівнювати ці дві дискусії. У випадку Закарпаття йдеться про угорську спільноту – громадян України. Ми не можемо допустити, щоб вони почували себе ізольованими у своїй державі щодо незнання української мови. Одночасно не хочемо, щоб перестали бути угорцями – навпаки, ми горді, що в Україні є угорці. Хочемо лише допомогти їм зрозуміти, у якій країні проживають, а це означає, що географія, історія чи основні права повинні вивчатися українською. Крім того, угорська меншина збереже національну ідентичність.

Яскравий приклад впливу масованої пропаганди на свідомість

Адже "тема боротьби з корупцією" в наших медіа насправді значно менш популярна, ніж "тема неборотьби з корупцією" – яка постійно "розігріває" аудиторію і з приводом, і без приводу (що вже казати, якщо навіть Зураб Аласанія визнав "жовтизну" програм розслідувань, які виходять на "UA:Першому"!). Вітання тим наївним глядачам (а також журналістам і менеджерам), які досі вважають – або вдають, що вважають – ніби медіа може "просто інформувати" і при цьому "нічого не пропагувати".

У школі слід заборонити всі побори на вигадані додаткові потреби

Всі ці прекрасні "ніштячки" для дітей повинні зникнути зі школи. Збирання коштів на справжні потреби класу (суперпуперзошити, оперативний ремонт, який справді не можна оплатити з бюджету, наприклад, хоча ми вже знаємо, що в багатьох випадках ніхто й не намагається ці гроші з бюджету попросити) має бути офіційним, на банківський рахунок, і добровільним, звісно. Всі побори на вигадані додаткові потреби в межах школи мають бути заборонені. Тобто риторика класних керівників із "ну ви собі збирайте що хочете, це ваша справа" має змінитися на "не смійте".

Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова

Режисер Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки". Про це на своїй сторінці у Твіттері написала євродепутатка Ребекка Гармс. На премію Сахарова Сенцова висунула Європейська народна партія Європейського парламенту. Церемонія вручення відбудеться 12 грудня у Стразбурзі. Він став першим в історії українцем, який отримав премію. Премія Сахарова за свободу думки – щорічна відзнака Європейського парламенту, започаткована 1988 року. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини