MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 жовтня 2018

6562 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 жовтня

Хто в Україні проти допомоги ЄС і США й не хоче європейських реформ

Хоча загалом українці досить прихильно ставляться до допомоги західних партнерів, росте кількість тих, хто взагалі виступає проти будь-якої допомоги ЄС і США. У випадку із ЄС кількість опонентів такої допомоги з 2015 року збільшилася майже втричі та має чітко виражене регіональне обличчя – чим далі на Схід, тим менше люди хочуть, щоб західні партнери нам допомагали. Якщо на Заході лише дещо більше 4% опитаних "категорично проти" допомоги США, то на Сході – понад 42%. Із ЄС подібна картина.

Нова зустріч Трампа й Путіна: чому ніяких домовленостей не буде

Повідомлення про майбутню зустрічі президентів Сполучених Штатів і Росії в Парижі звично викличе море конспірологічних теорій та апокаліптичних прогнозів. Й особливо старатимуться у збільшенні цих теорій і прогнозів російські пропагандисти та їхня українська кліентелла. Про все домовляться! Трамп здасть Україну! Обміняє її на Сирію! Уже близько! Так ось, не потрібно сприймати всі ці прогнози серйозно. Вони просто не можуть ні про що домовитися. За визначенням. По-перше, варто зауважити, що про зустріч, яка відбудеться 11 листопада, стало відомо менш ніж за три тижні до її проведення.

Сумний парадокс: позиція МВФ щодо реформ не збігається із суспільними настроями

Чи можна було за ці півтора року почати велику приватизацію, розворушити ринок землі й у підсумку обійтися без кредиту МВФ і його вимог? З одного боку – так. Але з іншого – і до приватизації, і до ринку землі – ставлення неоднозначне. Із різних причин значна частина населення сприймає це негативно. У цьому сумний парадокс ситуації: позиція МВФ щодо українських реформ – те, чого вимагає від колишнього і нинішнього уряду – не збігається з суспільними настроями. Народ хоче одного, а МВФ – протилежного.

У Києві зірвали спільну з росіянами "рибну комісію". ФОТО, ВІДЕО

За словами нардепа, засідання комісії вдалося зірвати. "Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній в припинити цю ганьбу, – закликав Висоцький. – Викликали поліцію для того, щоби провести адмінзатримання росіянина, який незаконно в’їхав в український Крим". Скандальна комісія розпочала свою роботу ще вчора, 23 жовтня. На неприпустимості її проведення наголошував нардеп Рефат Чубаров. Голова Меджлісу кримськотатарського народу заздалегідь закликав колег-депутатів відреагувати на скандальний захід.

Президент не дотримується слова щодо податку на виведений капітал – Пекар

Йдеться про податок на виведений капітал – сильне рішення для стимулювання інвестицій, зменшення корупції та боротьби з офшорами. Реформа обіцяна особисто президентом, причому неодноразово. Але реальних дій, які би наближали її впровадження, немає. Тому що: потім, незабаром, не на часі, все складно, передвиборчий рік, світові залаштунки проти, не розхитуйте човен і так далі. На місці політиків я би не грався в такі ігри з бізнесом, коли він консолідований. А бізнес вже консолідований щодо цієї реформи, бо всі спроби його розколоти провалилися.

Як Третьому райхові завадили створити ядерну бомбу

У середині 1942 року німецькі фізики-ядерники впритул підійшли до створення атомної бомби. Групою вчених керував нобелівський лауреат Вернер Гейзенберг. На нараді в управлінні озброєнь Третього райху він заявив, що його команді потрібно не менше двох років для завершення роботи. Коли в Гейзенберга запитали, скільки знадобиться таких бомб, щоб повністю зруйнувати Лондон, він заявив: “Одна. Заряд її буде розміром з ананас". Залишалося провести декілька експериментів, для яких потрібна була так звана важка вода.

"Проситься гарбуз до хати". Про унікальні властивості цієї яскравої ягоди

Спитайте лікаря будь-якого профілю, і він точно скаже про те, що м’якоть цієї яскравої ягоди – справжнісінька комора вітамінів та мінералів. Від себе особисто додам, що та комора така ж велика, як гарбуз. Але про все за порядком. В цьому овочі багато вітаміну РР, ретинолу, аскорбінової та фолієвої кислот, рибофлавіну, вітамінів В5 та К, тіаміну і бета-каротину. Також гарбуз має фосфор, фтор, калій, кальцій, залізо, магній, йод і натрій. Не менш цінною характеристикою гарбуза є те, що він – дієтичний продукт.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини