MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2018

4331 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада

Україна-США: перезапуск стратегічного партнерства. Чи стратегічного патронажу?

Український виборчий 2019-й плавне перетече в американський виборчий 2020-й. І там теж усе непевно. Хоча результати проміжних виборів у Конгрес США й дали зрозуміти: Трамп може бути й повторно. Бо Трамп, як виявилось, це не коротке замикання. І не системний збій, який можна швидко знешкодити. І навіть не краплі для очей, які затуманюють погляд на дуже короткий проміжок часу, а потім усе стає знову прозорим і кришталево чистим. Це щось триваліше і серйозніше.

Британський приклад того, чим може закінчитися гра в популізм

"Брекзит" ударить по британській економіці – та й уже вдарив. Це погано також політично, бо є прикладом для європейських популістів, яких зараз тільки більшає. Мовляв, якщо така країна, як Велика Британія, вийшла, то, мабуть, і ми можемо. Це грає на руку лише товаришеві Путіну, який мріє розсварити й розігнати Європу по кутках. А тому програла Велика Британія, програла Європа, а виграв на цьому етапі Путін. І це дуже сумно – ще один привід європейським лідерам подумати, чим може закінчитись гра в популізм.

Скандинавія в листопадовому Києві

У Києві замало світла, й це робить його напруженим і таємничим. Холодним, як скандинавське кіно. Несподіваним, свіжим і студеним. Жорстким і душевним одночасно. Тут замало ліхтариків, ламп, гірлянд і вогників. Тут замість скандинавських скель досі радянські бетонні паркани, а вся ця киїіська Скандинавія – в підручниках, серед розділів "давно й неправда", на знелюднених осінніх пляжах Дніпра й у холодних синіх очах нереальних перехожих чоловіків, вона залишилася тут іще досі, принесена з півночі, покинута тут колись, серед хутра та медів.

Україні час удатися до м'якої сили

Можна називати це культурною дипломатією, пропагандою нашої країни, зовнішніми державними комунікаціями тощо. Суть не змінюється. Суть – "змусити" світ асоціювати нас із позитивом. Якого в нас насправді більш ніж достатньо. Ми хочемо презентувати бренд України як бренд динамічного відкритого суспільства вільних людей, які можуть і хочуть захищати свою свободу. Так, як ми підтримуємо наших військових, як підтримуємо наш дипломатичний фронт, маємо підтримати також фронт культурний.

Два джерела недовіри в нашому суспільстві

Єдине, про що я дізнався з медіа, – це провал акції з ресторанами. Виявилося, що акція не була провальною, але мала провали. Дійсно, декілька ресторанів дуже сильно постраждали, але інші загалом були в межах рентабельності. Проте за фактом вийшло, що окремі ресторани стали об'єктом організованої атаки. З'ясувалося, що в інстаґрамі було організовану лівацьку групу, яка закликала покарати "буржуїв", піти набрати на тисячі гривень і нічого не платити. Власне, це вони і зробили в декількох ресторанах.

Черговий доказ того, що насправді УПЦ МП – не церква

Ми стали свідками цього фарсу, свідками обману єпископату УПЦ МП керівництвом цієї конфесії – збирали кліриків для зустрічі із президентом України, а насправді влаштували по суті збори для засудження Вселенського патріарха. Тепер наступна частина вистави – цькування єдиного єпископа, який на соборі УПЦ МП відмовився приєднатися до нашвидкоруч підготовленого на соборі рішення. Потім почнуться репресії проти тих кліриків, хто розуміє необхідність створення автокефалії та закликає своїх колег брати участь у цьому історичному процесі.

Навчитися любити листопад: як смачно пережити найтемніший місяць року

У листопаді варто пошукати рецепти глінтвейнів, пуншів, грогів або гарячих безалкогольних ягідних морсів. Краплинка рому додасть аромату вашому вечірньому чаєві (або вже згаданому какао), а келих гарячого глінтвейну зігріє пізню прогулянку у вечірньому тумані. Туман – теж листопадова особливість і нею треба уміти насолоджуватися. Не вирушайте в далекі мандрівки, а прогуляйтеся пішки – і простір навколо здивує своєю казковістю. Кольори та звуки набудуть густоти, запахи вологої осені подарують приємні асоціації, і, може, на вечерю вам захочеться гарбузової печені.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини